Dwightas Howardas dar nėra apsisprendęs ar norėtų savo ateitį sieti su Los Andželo „Lakers“ klubu
Dwightas Howardas dar nėra apsisprendęs ar norėtų savo ateitį sieti su Los Andželo „Lakers“ klubu
Nuotr. AP-Scanpix
Kito sezono ekipos kontūrus braižantis Los Andželo „Lakers“ klubas norėtų kuo greičiau sudaryti naują kontraktą su vidurio puolėju Dwightu Howardu, tačiau šis skubėti nesirengia. 

NBA šaltiniai praneša, kad 27 metų 211 cm ūgio Howardas ketina atidžiai išnagrinėti visų klubų pasiūlymus ir tik tuomet spręsti, su kuriuo jų sudaryti kontraktą. 

Praėjusią vasarą po mainų iš Orlando „Magic“ klubo į Los Andželą persikėlęs Howardas šį sezoną sulaukė nemažai kritikos tiek iš komandos draugų, tiek iš sirgalių. 

Pernelyg mikštu charakteriu komandos draugą buvo apkaltinusi net ryškiausia „Lakers“ žvaigždė Kobe Bryantas.

Teigiama, kad naują sutartį su Howardu siekiantis pasirašyti Los Andželo klubas yra toli nuo kontrakto sudarymo, o Howardas linkęs palaukti birželio 30 d., kai taps laisvuoju agentu. 

Howardu itin domisi Hjustono „Rockets“ ekipa, o krepšinio ekspertai mano, kad aukštaūgis turėtų sėkmingai įsilieti į jauną jos žaidėjų kolektyvą. 

„Rockets“ žaidimas sukasi apie komandos žvaigždę Jamesą Hardeną, kuriam puikiai talkina snaiperio sugebėjimais pasižymintis Chandleris Parsonsas bei sėkmingai dėl kamuolių kovojantis aukštaūgis Omeras Ašikas

Norėdama pasiūlyti Howardui solidų kontraktą „Rockets“ turės šiek tiek pasispausti – komanda gali nepratęsti sutarčių su Francisco Garcia ir Carlosu Delfino bei taip sutaupyti 9,4 milijono JAV dolerių. 

Atlaisvinti pinigus algų keputėje Hjustono klubas gali ir iškeitęs kai kuriuos perspektyvius komandos krepšininkus. Tarp kandidatų įvardijamas ir 2012 m. NBA naujokų biržoje 5-uoju šaukimu pakviestas Thomasas Robinsonas

Vis dėlto, derėdamasi su Howardu nedidelį pranašumą turės Los Andželo ekipa. „Lakers“ vidurio puolėjui gali pasiūlyti 5 metų sutartį, pagal kurią kiekvienais metais Howardas uždirbtų 7,5 proc. daugiau pinigų. 

Pirmąjį sezoną aukštaūgis galėtų gauti net 20 milijonų JAV dolerių, o per penkerius metus susižertų net 110 milijonų JAV dolerių. 

Tuo tarpu kitos komandos Howardui galėtų pasiūlyti tik 4 metų trukmės kontraktą su 4,5 proc. metiniu atlyginimo augimu. Tokiomis pat sąlygomis Howardo atlyginimas augs ir tuomet, jeigu jis sudarys naują sutartį su „Lakers“, bet bus iškeistas. 

Dabar pasirašęs ketverių metų kontraktą, Howardas jam pasibaigus galėtų sudaryti dar vieną panašios trukmės maksimalios vertės sutartį, 

Be to, susiedamas savo ateitį su „Rockets“, aukštaūgis dėl Teksaso valstijos taikomų mokesčių lengvatų sutaupytų apie 10 milijonų JAV dolerių. 

Tačiau lygos šaltiniai teigia, kad Howardas vis tiek yra suinteresuotas likti Los Andžele. Kalifornijos mieste aukštaūgis yra pasirašęs įvairių reklaminių sutarčių bei tiki jaunėsiančios „Lakers“ ateitimi. 

Pasirašę sutartį su Howardu „Lakers“ vadovai veikiausiai pasinaudotų amnestijos taisykle ir atleistų Pau Gasolį, kuris kitą sezoną turėtų uždirbti net 19,28 milijono JAV dolerių. 

Los Andželo klubas turėtų veteranui išmokėti visą sutartyje numatytą sumą, tačiau ji nebūtų skaičiuojama į algų kepurę. 

2014 m. vasarą, kai ryškiausios NBA žvaigždės LeBronas Jamesas ir Carmelo Anthony taps laisvaisiais agentais, „Lakers“ savo gretose turės vienintelį galiojančią sutartį turintį krepšininką – Steve'ą Nashą

Todėl per artimiausias šešias savaites Howardas turėtų sau atsakyti į klausimą, ar po metų norėtų žaisti kartų kaitą išgyvensiančiame klube. 

Tuo tarpu Hjustono klubas kitą vasarą turės galiojančias sutartis su keturiais svarbiausiais žaidėjais – Hardenu, Ašiku, Parsonsu ir Jeremy Linu – bei bus ramus dėl ateities.

Komentarai:
ClutchByronLabai skurdokas strapsnis. Visas straipsnis TIK apie pinigus ir minimos vos dvi komandos, kurios noretu Howarda. Idomu kas paciam Howardui svarbu: pinigai ar cempionu titulas. Netikiu siuo straipsniu, jog Howardas rinksis ta komanda, kuri gales maximaliai kuo daugiau pinigu pasiulyti. O kalbant apie komandas, tai Rockets kluba pasirinkimas - abejoju ar artimiausiu metu jis su sia komanda taps cempionais. Tiesiog tai nera cempioniska komanda, nesimato, kad klubas visais budais bandytu geriausia sudeti surinkti, net gi virsydamas algu kepure. Bet visai kas kita, jei kalbetume apie Mavericks. Pastaroji komanda, net gi Howarda ir Paul'a galetu priimti i komanda. Isivaizduokite tokia komanda: Paul, Howard, Nowitzki ir visas burys neblogu pagalbininku. Tikrai daug geriau atrodytu toks BIG 3, nei kad siemet Lakers senuku kolektyvas. Bet jei tik Howardas prisijungtu, tai vis tiek Mavs toli eitu, nes klubo savininkas siemet pasirenges daug pinigu isleisti ir netgi algu kepure virsyti, kad jau kitais metais klubas kovotu del cempiono vardo. O jei Howardas pasirinktu Rockets - tai sios komandos siekiai nera jau kitais metais butinai iskovoti ziedus. Tai daugiau komanda su ilgalaikem perspektyvom. O Howardas daug laiko neturi, nes po triju metu, kai jau jam bus 30 metu, visi prades kaip ir tyciotis, jog nebus toks geras kaip kiti centrai, nes neturi nei vieno ziedo.Ai matai komanda nesistengia burti sudėties. O kam daryt kokius pakitimus jei Branduolys auga puikiai, Draft Stealas Parsons'as šiais metais labai pagerino žaidimą, Lin'as padoriai įžaidinėja, Harden'as renka taškus, Delfino puikus Six Man'as, pamėto kai reikia ir taikliai, Ašik'as vienas iš geriausių ginybinių centrų, kamuolius ima, ginyboj dirba, į sezono galą pagerėjo ir PnR'as jo. PF, yra T-Robas, Motiejūnas, T-Jones'as. GM'as D.Morey sukūrė komandos branduolį kuris auga kaip komanda ir tai daro puikiai. Šiai dienai jie dar negali pasipriešint PO labai daug, bet kelių metų klausimas kada Rockets bus viena geriausių komandų. O.Ašiko alga dvigubai mažesnė už Howardo o jis nuveikė tokį pat darbą kaip ir D12. Na bet Morey nori jo ir Hiustone.




Kvailuk, juk tau aiskiai parasyta straipsnyje, jei i Rockets ateitu Howardas, tai komanda paliktu Delfino ir Garcia. Rockets nera ta komanda, i kuria zvaigzdes verztusi zaisti, ir taip pat Rockets nenori virsyti algu kepures, kaip ta daro arba gali laisvai daryti: Lakers, Celtics, Mavericks, Knicks, Nets. Cia ir yra visa problema. Kaip sakoma, teoriskai sansu laimeti ziedus turi visos komandos, bet praktiskai Rockets nepapuola i TOP5 komandu, kurios daugiausiai sansu turi laimeti ziedus per artimiausius kelis metus.

2013-05-21
+1
Atsakyti
Tegu eina i Harlem Globetrotter :)
2013-05-20
+3
Atsakyti
ByronLabai skurdokas strapsnis. Visas straipsnis TIK apie pinigus ir minimos vos dvi komandos, kurios noretu Howarda. Idomu kas paciam Howardui svarbu: pinigai ar cempionu titulas. Netikiu siuo straipsniu, jog Howardas rinksis ta komanda, kuri gales maximaliai kuo daugiau pinigu pasiulyti. O kalbant apie komandas, tai Rockets kluba pasirinkimas - abejoju ar artimiausiu metu jis su sia komanda taps cempionais. Tiesiog tai nera cempioniska komanda, nesimato, kad klubas visais budais bandytu geriausia sudeti surinkti, net gi virsydamas algu kepure. Bet visai kas kita, jei kalbetume apie Mavericks. Pastaroji komanda, net gi Howarda ir Paul'a galetu priimti i komanda. Isivaizduokite tokia komanda: Paul, Howard, Nowitzki ir visas burys neblogu pagalbininku. Tikrai daug geriau atrodytu toks BIG 3, nei kad siemet Lakers senuku kolektyvas. Bet jei tik Howardas prisijungtu, tai vis tiek Mavs toli eitu, nes klubo savininkas siemet pasirenges daug pinigu isleisti ir netgi algu kepure virsyti, kad jau kitais metais klubas kovotu del cempiono vardo. O jei Howardas pasirinktu Rockets - tai sios komandos siekiai nera jau kitais metais butinai iskovoti ziedus. Tai daugiau komanda su ilgalaikem perspektyvom. O Howardas daug laiko neturi, nes po triju metu, kai jau jam bus 30 metu, visi prades kaip ir tyciotis, jog nebus toks geras kaip kiti centrai, nes neturi nei vieno ziedo.


Ai matai komanda nesistengia burti sudėties. O kam daryt kokius pakitimus jei Branduolys auga puikiai, Draft Stealas Parsons'as šiais metais labai pagerino žaidimą, Lin'as padoriai įžaidinėja, Harden'as renka taškus, Delfino puikus Six Man'as, pamėto kai reikia ir taikliai, Ašik'as vienas iš geriausių ginybinių centrų, kamuolius ima, ginyboj dirba, į sezono galą pagerėjo ir PnR'as jo. PF, yra T-Robas, Motiejūnas, T-Jones'as. GM'as D.Morey sukūrė komandos branduolį kuris auga kaip komanda ir tai daro puikiai. Šiai dienai jie dar negali pasipriešint PO labai daug, bet kelių metų klausimas kada Rockets bus viena geriausių komandų. O.Ašiko alga dvigubai mažesnė už Howardo o jis nuveikė tokį pat darbą kaip ir D12. Na bet Morey nori jo ir Hiustone.
2013-05-20
-1
Atsakyti
sakalai
sakalai!
2013-05-20
Atsakyti
McBayTo htrfhNetiesa, nebent tu nematęs rungtynių jei taip šneki, nes Howardas žaisdamas Magic buvo visiškai nesustabdomas sau lygių neturintis C NBA. Tokių fiziškai pasikausciusiu žaidėjų labai mažai Pasaulyje. Kobe taip pat tikra taškų mašina, vien pažiūrėk į jo judesių lankstumą, tikslumą ir vikruma. Aš pats esu labai daug varžybų matęs ir manau, kad būtent dėl savo judesių arsenalo jis ir išlieka vienas labiausiai nesustabdomu žaidėjų. Jau nekalbu apie lemiamus momentus ir sunkius metimus. O kai jaunas buvo tai ir deliojo fantastiškai. Va, Jeremy Linas čia dar realu kad reklamos auka. Tiesiog jei tu kažko nepasiekei, tai turi suprasti ko pats nedarei ar ką pats blogai darei, nes tau iki Kobes ar Howardo ( net absurdiška šnekėti apie tai) yra nesuvokiamai daug juodo darbo.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
Kiek šį sezoną teko matyt Howardą, tai nieko įspūdingo. Gynyboj nelabai susigaudo 2x2 situacijose, o puolime labai lengvai stabdomas pražangomis, na aišku su tokiais žaidėjas laužyt komandas, kurios išvis neturi priekinės linijos, bet prieš komandas su normaliais aukštaūgiais, nelabai yra kažkokio pranašumo. Man atrodo bus panašiai kaip su Shaqu, kai sumažėjus fizinėms galimybėms žaidimo kokybė krito labai smarkiai. Todėl pinigų požiūriu jam tikrai reikėtų maksimalaus kontrakto, nes po 4-5 metų nelabai kas jam norės mokėt tiek daug pinigų. O Lakers viskas priklausys nuo Kobes, nes jei jis nepasveiks ir nebus atleistas, komanda iššvaistys labai daug laiko ir pinigų be jokių galimybių pasiekt kažkokių rezultatų.
2013-05-20
+2
Atsakyti
zalgiris
tai jau begs is lakers pamate kad lakers psio ir kobe viskas ir pabegs is lakers
2013-05-20
-6
Atsakyti
zinaujam la likti reikia del to kad visada gera komanda suburia, galimybe laimet ziedus, plius del pinigu. LA pastovei svaistosi pinigais, o howardas su savo sypsena ir t.t. ir is tv shows, ir is reklamu ir net is filmu gali daug uzsidirbti. butu kvailas jei la paliktu.


tikriausiai zinai ir ta, jog kalifornijoj didziausi mokesciai berods
2013-05-20
+10
Atsakyti
zinau
jam la likti reikia del to kad visada gera komanda suburia, galimybe laimet ziedus, plius del pinigu. LA pastovei svaistosi pinigais, o howardas su savo sypsena ir t.t. ir is tv shows, ir is reklamu ir net is filmu gali daug uzsidirbti. butu kvailas jei la paliktu.
2013-05-20
-1
Atsakyti
htrfhhaha tai kad netgi jeigu ir liktu lakers nieko ten is jo nera ispustas burbulas del jo ir tiek. Ispustas burbulas ir del Kobes bet jis bent jau zaidzia kaip ji reklamuoja o howard na nezinau tuscias reikalas. Lebronas netgi geriau zaidzia bet bent ne reklamos auka. Parkeris Spursuose isvis super zaidzia bet nera tokia reklamos auka. Jus galesit jeigu norit mane keikti bet paneikit argumentuodami kad tai netiesa.


Kad nelabai aisq ka tu cia nori pasakyt... "net lebronas geriau zaidzia" huh? Lebronas dabar best in the world, tai apie ka tu kalbi? Sakyciau didziausias ispustas burbulas, tai jeremy lin. Kuris nieko doro nerodo, o pernai ar kada cia buvo jau iskeltas iki debesu
2013-05-20
-3
Atsakyti
Labai skurdokas strapsnis. Visas straipsnis TIK apie pinigus ir minimos vos dvi komandos, kurios noretu Howarda. Idomu kas paciam Howardui svarbu: pinigai ar cempionu titulas. Netikiu siuo straipsniu, jog Howardas rinksis ta komanda, kuri gales maximaliai kuo daugiau pinigu pasiulyti. O kalbant apie komandas, tai Rockets kluba pasirinkimas - abejoju ar artimiausiu metu jis su sia komanda taps cempionais. Tiesiog tai nera cempioniska komanda, nesimato, kad klubas visais budais bandytu geriausia sudeti surinkti, net gi virsydamas algu kepure. Bet visai kas kita, jei kalbetume apie Mavericks. Pastaroji komanda, net gi Howarda ir Paul'a galetu priimti i komanda. Isivaizduokite tokia komanda: Paul, Howard, Nowitzki ir visas burys neblogu pagalbininku. Tikrai daug geriau atrodytu toks BIG 3, nei kad siemet Lakers senuku kolektyvas. Bet jei tik Howardas prisijungtu, tai vis tiek Mavs toli eitu, nes klubo savininkas siemet pasirenges daug pinigu isleisti ir netgi algu kepure virsyti, kad jau kitais metais klubas kovotu del cempiono vardo. O jei Howardas pasirinktu Rockets - tai sios komandos siekiai nera jau kitais metais butinai iskovoti ziedus. Tai daugiau komanda su ilgalaikem perspektyvom. O Howardas daug laiko neturi, nes po triju metu, kai jau jam bus 30 metu, visi prades kaip ir tyciotis, jog nebus toks geras kaip kiti centrai, nes neturi nei vieno ziedo.

2013-05-20
+4
Atsakyti
Anonimas
LAL reikia verkiant Chris Paul nes kitaip nebus zaidimo kokybes pats Paul norejo persikraustyti i Lakers bet Stern uzboikotavo dabar manau gera galimybe butu ji paimti
2013-05-20
+6
Atsakyti
to MIRKA3 >htrfh
Kaip butu Lakers islaike tokius zaidejus, kai komandos yra nustatytos vienodos lubos? Reikejo rikntis su kuo pratesiti sutarti Harden arba Ibaka. Nezinai - nesnekek.
2013-05-20
-11
Atsakyti
To htrfh

Netiesa, nebent tu nematęs rungtynių jei taip šneki, nes Howardas žaisdamas Magic buvo visiškai nesustabdomas sau lygių neturintis C NBA. Tokių fiziškai pasikausciusiu žaidėjų labai mažai Pasaulyje. Kobe taip pat tikra taškų mašina, vien pažiūrėk į jo judesių lankstumą, tikslumą ir vikruma. Aš pats esu labai daug varžybų matęs ir manau, kad būtent dėl savo judesių arsenalo jis ir išlieka vienas labiausiai nesustabdomu žaidėjų. Jau nekalbu apie lemiamus momentus ir sunkius metimus. O kai jaunas buvo tai ir deliojo fantastiškai. Va, Jeremy Linas čia dar realu kad reklamos auka. Tiesiog jei tu kažko nepasiekei, tai turi suprasti ko pats nedarei ar ką pats blogai darei, nes tau iki Kobes ar Howardo ( net absurdiška šnekėti apie tai) yra nesuvokiamai daug juodo darbo.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-05-20
+13
Atsakyti
MIRKA3 >htrfh
Del to ir reikia Howard normalios, jo kartos team, o ne vis voliotis. Super zaidejas, o zaidzia sudinose team, tada visoki egzpertai aiskina nesamones ir negerbia zaidejo, o atmatos is to dziaugsmo turi. Geras pvz. yra James - kol tasesi su CAVS, tai ji su sudais visi is eiles valge. O dabar visi sedi kampuciuose suline, tylu. Tas pats liecia ir Duranta - jis kol jaunas, tai dar ji gerbia. Bet praeis dar laiko ir prades visi jam i akis sikt - be ziedo be ziedo... Ten tokia kultura ir krepsinio suvokimas. Kai Howard buvo Magicuose, tai team buvo pagarbos verta, o tik isejo, tai dabar voliojasi lygiai taip kaip CAVS. Savininkai yra visiski siuksles, vietoj padekos uz gerus sezonus, dar uzsako kruva staipsniu debilams ant smegenu. Durantas niekad netaps cempu, OKC tik pasiekia riba ir isparduoda zaidejus (Harden), o jei tai butu LA - tai dar dapirktu ka nors, nieko gero nepaleidzia. Geriausi zaidejai turi zaist geriausiose komandose, tada ju karjera ir talenta nepranyks NBA istorijos misrainej. Dabar LA yra lavonu team dar dviems metams i prieki. Ir Howard jei nenori likt atpirkimo oziu, kaip buvo siais metais, turi ieskot savo kelio. Niekas nepasakys kad Kobe s mala, kad gynyboj savo zaideju nesusirenka, kad Nash yra atgyvena... del visko kaltas Howard. O jei Howard iseitu, LA ateinancius pora metu butu pisami per visus galus, tada visi akivaizdziai pamatytu kad visgi ne Howard LA problema. Bet tada labai kristu LA prastizas, marketingas - jiems Howard reikalingas kaip oras tai dabartinei duobei uzglaistyt. Nera siuo metu zaidejo, galincio duot tai ka duoda Howard.
2013-05-20
+3
Atsakyti
htrfh
haha tai kad netgi jeigu ir liktu lakers nieko ten is jo nera ispustas burbulas del jo ir tiek. Ispustas burbulas ir del Kobes bet jis bent jau zaidzia kaip ji reklamuoja o howard na nezinau tuscias reikalas. Lebronas netgi geriau zaidzia bet bent ne reklamos auka. Parkeris Spursuose isvis super zaidzia bet nera tokia reklamos auka. Jus galesit jeigu norit mane keikti bet paneikit argumentuodami kad tai netiesa.
2013-05-20
+1
Atsakyti
I heat tegu eina jei ziedu nori bet nk neuzdirbs

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-05-20
-3
Atsakyti
MIRKA3
Sudetinga Howardui. Howard butina persikelt i kito komanda, nes dabar jo pikas. O LA dar kelis metus bus visas demesys Kobei. Jam reik kurt savo istorija, o ne lyst i gerai apmokama vieta. Jam reik ieskot kaip savu laiku tai padare Garnettas, Ray, James... - savos chebros, susieit i nauja team ir kurt stipria jega. O sliejimasis prie kuriu nors, kai te jau visas puodas isdalytas - sudetinga. Taip, LA atsinaujins, bet tai tik po 2 metu, ir dar neaisku ka jie ten pirks, Howard liks kaip neaktyvus tuose ivykiuose, stebetojas. Niekas Howard netrukdys po poros metu gryzt i tuos LA, o va kam jam savo piko metus ismest Kobes pagrabynams - visiskai nelogiska. Jei Howard liks, jis pats save pasmerks ir liks toks kaip nei skustas nei luptas, taip ir liks nieko neyrodes bei isbarstes savo karjera belenkaip. O nauja karta kai jau susiburs, tai jau Howard ten bus nebe top zaidejas.
2013-05-20
-3
Atsakyti
o tai Dallas, kiek girdejau Cubanas ruosias pinigu nepagailet ir pristraukt Paula su Howardu.
2013-05-20
+4
Atsakyti
Anonimas
nezinau kur jam butu geriau,bet faktas kad Los Andzele jam nesviecia jokie titulai..
2013-05-20
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.