Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr. zalgiris.lt

Artėjantį savaitgalį Kaune įvyks svarbiausia Kauno „Žalgirio“ pasiruošimo sezonui etapo dalis – Martino Schillerio kariauna savoje arenoje dalyvaus „EuroLeague We’re Back Preseason Tour“ turnyre.

Tai bus pirmasis toks didelis renginys „Žalgirio“ arenoje nuo karantino pradžios kovo mėnesį – pasižiūrėti „Žalgirio“, Atėnų „Panathinaikos“, Milano „AX Armani Exchange“ ir Berlyno ALBA komandų į tribūnas galės susirinkti apie 7 tūkst. žiūrovų.

Tinklalapis „BasketNews.lt“ domėjosi, kaip „Žalgirio“ organizacija ruošiasi po ilgo laiko Kaune vyksiančiam tokio dydžio renginiui bei kokiomis sąlygomis į Lietuvą atvyks užsienio komandos.

Turnyras bus surengtas rugsėjo 12-13 dienomis. Šeštadienį vyks pusfinaliai – nuo 16 val. susigrums Milano ir Berlyno komandos, o nuo 19 val. – Kauno ir Atėnų. Sekmadienį mačas dėl trečiosios vietos startuos 16 val., o finalas – 19 val.

Nuo šios savaitės iki sezono pabaigos visos Eurolygos komandos privalo kiekvieną savaitę atlikti koronaviruso testus, todėl Kauno ir kitos komandos automatiškai šį turnyrą pasitiks žinodamos, ar niekas nėra užsikrėtęs.

Trijų į Lietuvą atvyksiančių komandų atstovai šalyje privalės sulaukti neigiamo koronaviruso testo rezultato ir tik tuomet galės palikti saviizoliacijos vietas.

Per šią savaitę turnyro Kaune lauks tik viena komanda, ir tai – ne Kauno „Žalgiris“. Jau šiandien, antradienį, į Lietuvą atvyks ALBA ekipa.

Šis klubas trečiadienį sužais draugiškas rungtynes Kėdainiuose su vietos „Nevėžiu“. Pagal Vokietijos lygos taisykles, visų pirmenybių komandos draugiškuose mačuose gali susitikti tik su tomis komandomis, kurios likus 48 val. iki rungtynių bus išsityrusios dėl koronaviruso. Kėdainių komandos nariai testą atliko pirmadienį.

Nuotr. BasketNews.lt/D. Lukšta

„Žalgiris“ iki antros savaitės pusės sezonui ruošis Palangoje, o „Panathinaikos“ ir „AX Armani Exchange“ į Lietuvą atvyks ketvirtadienį. Po turnyro Kaune, rugsėjo 15-ąją, „Pao“ Vilniuje sužais kontrolinį mačą su „Ryto“ komanda.

Visos trys iš užsienio atvyksiančios Eurolygos komandos gyvens tame pačiame viešbutyje. Visi delegacijų nariai gyvens po vieną.

Berlyno, Milano ir Atėnų klubų delegacijos Lietuvoje turės laikytis saviizoliacijos, o pagal nustatytas taisykles viešbutį galės palikti tik vienu tikslu – keliaujant į treniruotes arba rungtynes. Pagal NVSC nustatytas taisykles, laisvalaikį leisti mieste komandų nariams per saviizoliacijos periodą nebus leidžiama.

„Viešbutyje ir treniruočių salėse bus suteiktos visos galimybės įgyvendinti komandų poreikius“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė „Žalgirio“ atstovas spaudai Almantas Kiveris.

Pagrindinis „Žalgirio“ uždavinys – užtikrinti saugumą per turnyro rungtynes.

„Žalgirio“ arenoje bus atskiros zonos, skirtos tik žaidėjams tam, jog nesikirstų srautai su aptarnaujančiu personalu. Bus matuojamos visų žaidėjų, trenerių ir aptarnaujančio personalo kūno temperatūros, aptarnaujantis personalas visą laiką turės dėvėti apsaugines veido kaukes, bus laikomasi visų saugumo reikalavimų.

Į rungtynes bus įleistas ribotas žiniasklaidos atstovų skaičius. Po rungtynių, laikantis saugaus atstumo, bus surengtos spaudos konferencijos, tačiau į rūbines žurnalistai nebus įleidžiami.

„Žalgiris“ maksimaliai į vienos dienos rungtynes parduos apie 7 tūkst. bilietų, kadangi visi žiūrovai privalės sėsti į kas antrą vietą.

Nuo penktadienio buvo paskelbta išankstinė bilietų prekyba į šį turnyrą. Juos galėjo įsigyti sirgaliai, praėjusį sezoną turėję „Žalgirio“ abonementus, taip pat ir Garbės Klubo nariai. Per išankstinę prekybą (nuo penktadienio iki pirmadienio) buvo parduoda 20 proc. bilietų (apie 1,4 tūkst. į vienos dienos rungtynes).

Kauno klubas ruošiasi užtikrinti nurodymą, jog per renginius uždarose patalpose visi žmonės dėvėtų apsaugines veido kaukes.

„Dėl kaukių dėvėjimo bus pasitelkiamas papildomas personalas, taip pat bus naudojami visi galimi arenoje esantys informaciniai kanalai, kuriuose apie tai bus pranešta papildomai“, – teigė klubo atstovas spaudai Kiveris.

Per rungtynes koridoriuose bus prekiaujama gėrimais ir užkandžiais. Tam, kad būtų maksimaliai užtikrinamas srautų pasiskirstymas, bus įrengti papildomi prekybos taškai lauke. Žmonės į salę su gėrimais ar užkandžiais nebus įleidžiami.

„Žalgiris“ taip pat imsis visų prevencinių saugos priemonių. Bus tikrinama visų atvykstančių į areną lankytojų, darbuotojų ir žaidėjų kūno temperatūra, kuriai viršijus 37,3 laipsnio, asmenys nebus įleidžiami į areną.

Taip pat prie kiekvieno įėjimo sumontuoti dezinfekatoriai, įrengti papildomi žymėjimai lankytojų srautų valdymui, prieš atsidarant durims į renginį dezinfekuotos visos durų rankenos, turėklai esantys arenoje, po rungtynių dezinfekuotos visos sėdimos vietos, turėklai, paviršiai esantys arenoje.

Taip atrodys didžiojo krepšinio sugrįžimas į Kauną. Jo laukti reikėjo lygiai pusmetį – Eurolygos sezonas buvo sustabdytas kovo 12-ąją. Rungtynes tiesiogiai transliuos LRT.

Komentarai:
Vau
kaip reiks alu gert ir est kepta duona su kauke?Netrieskit del tu kaukiu tik paranoikai
2020-09-10
-11
Atsakyti
PULKOVSKIS
Žalgiris gaus nuo Panathinaikos, o Rytas laimės prieš Panathinaikos ir be savo lyderio Goudelock.
2020-09-09
-5
Atsakyti
Realus
atgaiva visgi. nba ten cirkas.
2020-09-08
+6
Atsakyti
Anonimas
kai pao los su rytu bus taspats kas porno filma ziurieti :D
2020-09-08
-2
Atsakyti
djgaffer
Svarbu,kad išvis krepšinis prasidės.Jau net nesvarbu,kokiom sąlygom,svarbiausia,jog gyvai bus galima viską pamatyti.O Žalgirio organizacija pasitikiu,jie visada padaro,kad tik fanams būtų geriau.Lieka laukt rungtynių.
2020-09-08
-3
Atsakyti
Diskriminacija
Mano zmonos nuolatinė normali temperatūra yra 37.4.
2020-09-08
+4
Atsakyti
asd
O tai vyrai ryta su panatinkaikos transliuos kas nors ar ne, cia isviso jokios info ale rimtas krepsinio protalas raso niekalus, bet kur ir kaip bus su tom transliacijom nepranesta.
2020-09-08
-18
Atsakyti
Anonimas
neisiu vien del tu kaukiu. nebusiu avis.
2020-09-08
-6
Atsakyti
O geras, Panatinaikos ir su Rytu dar žais
2020-09-08
+7
Atsakyti
Gbk
ar transliuos kazkas?
2020-09-08
+6
Atsakyti
asd
Per tv ar internetu transliuos ?
2020-09-08
+7
Atsakyti
Jonas
kaip atrodys?? susirinks ir suzais pora draugisku varzybu. bet bent 10 straipsniu vistiek reikes parasyt.
2020-09-08
+4
Atsakyti
"Visos trys iš užsienio atvyksiančios Eurolygos komandos gyvens tame pačiame viešbutyje, tačiau visi delegacijų nariai įsikurs atskiruose kambariuose."...? Tomai, ką čia parašei? O būna, kad jie visi gyvena kartu viename kambaryje?
2020-09-08
+13
Atsakyti
Antans
zalgirio erzilai spalio menesi isjodines ryto kumeles.
2020-09-08
+5
Atsakyti
alioalio
visus kvieciami i zalgirio arena,jum pasiulysime uz dyka gauti covid 19 ir gulejima lovoje
2020-09-08
-2
Atsakyti
vincas
vandenu salej sake dar smirdi dumblu, kaip bus negeda priimti pao i tokia sale??
2020-09-08
-6
Atsakyti
Absurdas
Aš suprantu kad žiūrovai sės į kas antrą eilę. Bet ar bus baudos tiems kurie po geros atakos viens kitam duos penkis? Ar kai bandys praeiti su alaus bokalais trinsis viens į kitą? Kaip bus jeigu žaidėjas įlėks į tribūnas? Ar bus galima po rungtynių susimušti penkis su žaidėjais?
2020-09-08
-2
Atsakyti
Anonimas
LRT
2020-09-08
+4
Atsakyti
LRT
2020-09-08
-16
Atsakyti
Kaunas
Tranaliuos televizija?
2020-09-08
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.