Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta

Maskvos srities „Chimki“ strategas Rimas Kurtinaitis dar sekmadienį sugrįžo į gimtinę, kur antradienio vakarą Kaune stos į mūšį su vietos „Žalgiriu“.

Dvikovą su Lietuvos čempionais Kurtinaitis pasitinka pakilios nuotaikos – „Chimki“ Eurolygoje pasiekė tris pergales paeiliui ir tai yra toks pat laimėjimų skaičius, kaip per iki tol sekusią 15 rungtynių atkarpą.

„Visų pirma, geros naujienos, kad turėjome retą progą treniruotis beveik pilnos sudėties, nes viena atkarpa buvo, kai iš 8 užsieniečių penki buvo traumuoti ir tada labai buvo sunku, – „Žalgirio“ arenoje kalbėjo Kurtinaitis. – Dabar neturime (Sergejaus) Monios ir vieno geriausių mūsų kovotojų dėl kamuolių Jeremy Evanso, bet šiuo metu esame praktiškai pilnos sudėties ir tai pasimatė rezultatuose. Žaidimas ženkliai pagerėjo, bet tai nereiškia, jog taip bus visada.“

„Daug žinome apie „Žalgirį“, kaip ir jūs žinote, – tęsė Kurtinaitis. – Namuose jie žaidžia su dviguba energija, nors ir išvykose rungtyniauja gerai. Šis mačas yra milžiniškos svarbos, kovojant dėl vietos atkrintamosiose.“

Šią savaitę „Chimki“ žais ne tik su „Žalgiriu“, bet ir Stambulo „Fenerbahče“, kuris taip pat yra konkurentas dėl vietos aštuonete.

Kurtinaitis pripažino, jog šiuo sezono momentu akylai su trenerių štabu žiūri į turnyrinę lentelę.

„Sekame nuolat – žinome, kas su kuo žaidžia, žinome rungtynių svarbą. Gal ne visada žaidėjams viską perteikiame, kad neapkrautume per daug. Mes treneriai esame viską susiskaičiavę ir džiugu žaisti tokioje Eurolygoje, kur kiekvienos rungtynės yra didžiulės svarbos“, – tikino specialistas iš Lietuvos.

– Pastaruoju metu pagerėjo jūsų gynybos skaičiai. Ar ką nors keitėte, ar tiesiog žaidėjai pradėjo suprasti, ko iš jų reikalaujate? – žurnalistai paklausė Kurtinaičio.
– Daug dirbame ties tuo klausimu, bet aišku, yra kelios filosofijos: tobulinti tą, ką darai gerai ir kita – tobulinti tą, ką darai blogai. Mes paėmėme viduriuką ir gal daugiau gilinamės į savo aikštės pusę, bet gynybine komanda netapsime. Turbūt smagiausiai puolame Eurolygoje ir nežadame tuo klausimu kažko keisti. Gynyboje pagerėjo kova dėl atšokusių kamuolių, kas yra labai svarbu.

– „Žalgiris“ nuo mačo Mytiščiuose per 11 rungtynių atkarpą iškovojo 8 pergales. Kas pasikeitė jų žaidime?
– Pamenate mano interviu Mytiščiuose, kai sakiau, kas yra „Žalgiriui“ ir sakiau, jog žaidžia gerai. Iš tikrųjų, žaidė gerai. Jiems trūko kažko, bet pati sistema buvo gera, nors buvo daug skeptikų, teko ir Lietuvos spaudą skaityti. Aišku, „Žalgiris“ gal šiek tiek pakeitė žaidimo stilių, dabar labiau koncentruojasi į puolimą, įsigijo gerą snaiperį K.C. Riversą ir žaidžia laisvesnį krepšinį, lyginant su praėjusiais dvejais metais, o to pasekmės – geri rezultatai.

– Kokia yra Timofejaus Mozgovo situacija?
– Reikalai gerėja, bet ne tiek geri, kad galėtų žaisti. Nežinau, kiek dar užtruks laiko – savaitę ar dvi. Progresas yra didelis ir Mozgovas būtų labai geras pagalbininkas. Dabar jis treniruojasi su antra komanda, žaidžia ir krepšinį. Tikimės, jog gal po dviejų ar trijų savaičių jį pamatysime.

– Per šią dvigubą savaitę turėsite viena diena daugiau nei varžovai („Fenerbahče“) pasiruošti antrosioms rungtynėms. Kiek tai yra svarbu?
– Tai lemia labai daug vien dėl to, nes Eurolygoje kartais laimi net ne meistriškumas, o energija. Jei neturi užtektinai laiko pailsėti, yra sunku kažką pasiekti net su kažkokiomis strategijomis. Džiaugiuosi, kad mums dabar iškrito ta laisva diena.

Komentarai:
Anonimas
Kurtis atrodo geriausius interviu duodantis treneris. Visada daug sneka, leidziasi i detales ir svarstymus, pasakoja kaip ka ir kodel daro. Kiti atsakineja vienu dviem zodziais tik kad nuo ju atsiknistu.
2020-03-03
+5
Atsakyti
mod123
zodziu busim priklausomi nuo savo metimu, jei gerai pulsim ir gerai kris, tai sansas kabintis bus, o gynyboj tai tikrai neatstovesim, visvien kazkas metys ir primetys.
2020-03-03
+1
Atsakyti
T-Mac
Chimki vos ne puse žaideju iš nba+ka išdarineja Švedas bus sunku Žalgiriui.
2020-03-03
+1
Atsakyti
Zalgiris
na su Chimki Reiktu +10 Tai butu sudetinga padaryt bet aisku gerai suzaidus gynyboje dar + nuo Chimku Tritaskiu apsigynt nekaip pries Milana
2020-03-02
Atsakyti
Aha duobe
paziuresim ar islipo Beto Chimki juk ir zaide su Zvezda armani asvel lengvuau laimejo
2020-03-02
+1
Atsakyti
Antanas
Va cia tai treneris. Ne taip kaip zalios parodijos chandzia is kurio prag.ertos mordos visi zvengia
2020-03-02
-14
Atsakyti
Aha
Gaila siek tiek, kad Zalgiriui ispuole zaist su Chimkais butent dabar, kai jie islipo is duobes, sulauke traumuotu zaideju grizimo ir net gintis kazkiek geriau pradejo. Pridedant tai, kad Chimki kazkodel jau ilga laika Zalgiriui yra labai neparanki komanda, kuri pasidare kazkokia praktiskai neiveikiama, tai labai optimistiskai nenuteikia. Tiesiog tikiuosi geros kovos iki galo.
2020-03-02
+14
Atsakyti
mod123
daugelis maciau labai tiki zalgirio pergale, kazkiek tikiu ir as, taciau uzpuola skeptiskos mintys prisiminus ketvirto kelinio pabaiga su Milanu, jei taip suzais tai pergales nematyti, o pas Chimki ties perimetru geriau nei pries viena nerizikuot.
2020-03-02
+6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.