Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
Nuotr. USA Today Sports – Scanpix

Krepšininkas Ignas Brazdeikis Lietuvos Prezidentūrai oficialiai įteikė visus reikalingus dokumentus ir sieks mūsų šalies pilietybės. Ją išimties tvarka jam gali suteikti Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda.

Ignas Brazdeikis

Ignas  Brazdeikis
Komanda: New York Knicks
Pozicija: SF
Amžius: 21
Ūgis: 201 cm
Svoris: 98 kg
Gimimo vieta: Kaunas, Lietuva

„Džiaugiuosi, kad pateikiau visus dokumentus, skirtus Lietuvos pilietybei atkurti. Mano svajonė visada būdavo žaisti už Lietuvą, nes tai yra mano gimtinė. Aš ne tik čia gimiau, bet ir visa mano šeima yra iš Lietuvos ir mano gimtoji kalba yra lietuvių.

Galėjau būti iškeltas į bet kurį pasaulio kampelį, bet širdyje aš esu lietuvis. Man tai reikštų labai daug, jeigu kartu su savo tautiečiais galėčiau žaisti už šalį ir demonstruoti Lietuvos vėliavą“, – teigė Ignas Brazdeikis.

Lietuvos Respublikos Prezidentas, vadovaudamasis pilietybės įstatymu, gali išimties tvarka suteikti Lietuvos Respublikos pilietybę ypatingų nuopelnų Lietuvos valstybei turintiems kitų valstybių piliečiams ar asmenims be pilietybės, kurie integravosi į Lietuvos visuomenę.

Pagal šį įstatymą ypatingais nuopelnais Lietuvos valstybei laikoma užsienio valstybės piliečio ar asmens be pilietybės veikla, kuria asmuo ypač reikšmingai prisideda prie Lietuvos Respublikos valstybingumo stiprinimo, Lietuvos Respublikos galios ir jos autoriteto tarptautinėje bendruomenėje didinimo.

Taip pat pagal šį įstatymą laikoma, kad asmuo integravosi į Lietuvos visuomenę, jeigu jis nuolat gyvena Lietuvos Respublikoje ir sugeba bendrauti lietuvių kalba, o jeigu nuolat negyvena Lietuvos Respublikoje, – sugeba bendrauti lietuvių kalba ir yra kitų akivaizdžių įrodymų, patvirtinančių, kad asmuo yra integravęsis į Lietuvos visuomenę.

Lietuvos krepšinio federacija padėjo krepšininkui sutvarkyti reikiamus dokumentus ir parašė rekomendaciją Prezidentūrai.

Ignas Brazdeikis

Ignas  Brazdeikis
Ignas  Brazdeikis
MIN: 5.92
PTS: 1.89 (37.04%)
REB: 0.56
AS: 0.44
ST: 0
BS: 0.11
TO: 0.22
GM: 9

„Ignas jau ir dabar turi išskirtinius pasiekimus, kuriais garsina Lietuvą. Pirmais metais atstovaudamas vieną iš geriausių NCAA Mičigano universitetų, tapo pirmuoju lietuviu, kuris buvo išrinktas metų naujoku. Jis taip pat yra vienas iš jauniausių lietuvių, kuris pateko į NBA ir yra vienas iš trijų lietuvių rungtyniaujančių stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje. Jis pats ir užsienio žiniasklaida dažnai akcentuoja kilmę ir net Lietuvą, kaip gimtąjį šalį.

Mūsų nuomone, nuo Igno nepriklausę veiksniai, kai vos trejų metų vaikas su tėvais išvyko iš Lietuvos, neturėtų užkirsti kelio dabartiniam Igno norui teisėtai atstovauti Lietuvai. Esame konsultavęsi tiek su Kanados krepšinio federacija, tiek su FIBA, dėl Igno galimo atstovavimo Lietuvos rinktinei, tam jokių kliūčių nebūtų. Dėl noro atstovauti Lietuvai, Ignas praėjusią vasarą atsisakė kvietimo prisijungti prie Kanados rinktinės ir dalyvauti pasaulio krepšinio čempionate Kinijoje.

Džiaugiamės, kad Ignas pateikė savo prašymą dėl pilietybės ir tikimės palankaus Prezidento sprendimo“, – sakė LKF generalinis sekretorius-direktorius Mindaugas Špokas.

Puikiai lietuviškai suprantantis Ignas Brazdeikis NCAA čempionate atstovavo Mičigano universitetui. 201 cm ūgio puolėjas rinkdavo 14,8 taško, atkovodavo 5,4 kamuolio ir atlikdavo 0,8 rezultatyvaus perdavimo. Šiuo metu krepšininkas NBA atstovauja Niujorko „Knicks“ ekipai, bet daugiau rungtyniauja NBA G lygoje, kur yra vienas iš Vestčesterio „Knicks“ lyderių.

Komentarai:
Ernestas
jei gime Lietuvoje reiskias lietuvis ir taskas , dw greit pilietybe tik !
2020-01-21
-15
Atsakyti
hampgoha
https://badoo.red - nuostabi pažinčių svetainė skirta tik suaugusiems, norintiems susirasti partnerį, norintiems pasimylėti
2020-01-21
-9
Atsakyti
Kaunas
Ignas gimes Kaune, tevai lietuviai. Tiems, kas lygina su serbais, ju rinktines turedavo zaideju gimusiu ne Serbijos teritorijoje. Macvan gimes kroatiskame mieste Vukovar, Perovic kroatiskame Osijek, Simonovic - Prstinoje, Kosovo sostineje, Avdalovic - Gacko (Bosnija), Radmanovic kiles is Trebinje (Bosnija).
2020-01-21
+2
Atsakyti
baraqda
i sauktyniu sarasa JI...
2020-01-21
+6
Atsakyti
Rezonansas
Nu siaip jis gimes LT ir tevai lietuviai, kalba ir supranta lietuviskai...kame jo naturalizacija? siaip vaikinas dar labai jaunas nesenei sulauke pilnametystes ir nusprende kad nori but lietuviu...cia gi ne tas pats atvejis kai amerikonas gauna ar tai Slovenijos ar Turkijos pilietybe sulaukus 30 metu ir nieko nezinantis apie sali kirioj gauna pilietybe
2020-01-21
+9
Atsakyti
whaha
Ziauriai juokinga kai uzsienieti pasiema tie zmones kurie daugiausiai stumdavo ant naturalizuotu zaideju :D juokdariu krastas konkretus sektantai ka spaudoi pamato tuo ir tiki..jis net lietuviskai vos kalba urodai jus jibani koks jis lietuvis
2020-01-21
-26
Atsakyti
asas
Tai pirmasis zingsnis link juodaodzio rinktineje..Serbija to nesupranta!
2020-01-21
-24
Atsakyti
lukutis
nereikalingas išvis, ir taip turime begales talentų augančių lietuvoje
2020-01-21
-5
Atsakyti
Asd
jei nekalba lietuviškai tai toka ir lietuvis
2020-01-21
-25
Atsakyti
...
Tegul duoda tą pilietybę, bet kaip žaidėjas netraukia rinktinės lygio, D lygoje n tokių kaip jis yra ir pūna visi be perspektyvos net eurocupe žaist
2020-01-21
-19
Atsakyti
Laris
teisingas sprendimas. kai visos salys naturalizuoja amerikonus, nepasiimt vietinio zaidejo lietuvai butu tiesiog geda.
2020-01-21
+24
Atsakyti
Kepta duona
Zmogus gimes Lietuvoi turi turet ir Lietuvos piletybe. Nesvarbu kur gyvena ir kiek jis tu piletybiu turi. Amerikonas,Izraelio,Canados,Voketijos ir pns...Matai gali turet,o musu tiek daug (kaip kinu) bet mes negalim. Marazmas
2020-01-21
+15
Atsakyti
Anonimas
Na jis tai jau tikrai mums nėra reikalingas
2020-01-21
-35
Atsakyti
lecoti
https://badoo.red - nuostabi pažinčių svetainė skirta tik suaugusiems, norintiems susirasti partnerį, norintiems pasimylėti
2020-01-21
-3
Atsakyti
Oreo
Usienieciu nereikia rinktinej
2020-01-21
-32
Atsakyti
djgaffer
Va čia tai super!Daug stumiama ant federacijos,bet pasirodo jie patyliukais tvarkė tą pilietybės klausimą.Nu šaunuoliai,pasistengta kaip reikiant.O gerbiamas Nausėda mėgsta krepšinį,teko net arenoje jį matyt per vienas rungtynes jau būnant prezidentu.Tai jei Tobias gavo pilietybę,kuri išvis su Lietuva nieko bendro neturėjo,tai Ignas tuo labiau privalo ją gauti.Labai stipriai rinktinei padėtų,emociškai sprogt sugeba gerąja prasme,kitus užveda.Nu super tiesiog.
2020-01-21
+30
Atsakyti
rr
Ko Jūs tą Tobias kišate, čia kitas atvejis, jis tikras Lietuvis.
2020-01-21
+19
Atsakyti
rr
Nemanau, kad jam reikia kokių tai nuopelnų. Jis gimęs Lietuvoje, jo tievai lietuviai. Okaip žaidėjas jis reikalingas, toje pozicijoje tuštoka. Bet aišku tiru įrodyti žaidimu, jog gali atstovauti Lietuvai.
2020-01-21
+10
Atsakyti
baltao
Ulanovas geriau.
2020-01-21
-4
Atsakyti
Ceska
nu bl uz ta Tobian blogiau nebus, ten kas per fail tai nx :D pasityciojo is visos tautos grynai
2020-01-21
+7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną metami tritaškiai

34%
10,1
Pataiko: 10,1
Taiklumas: 33,8%
Vieta lygoje: 28
Geriausias pasiekimas: 18
Blogiausias pasiekimas: 4
Daugiausia pataiko: Marcus Morris