Nuotr.: FIBA
Nuotr. FIBA

Tokijo olimpinėse žaidynėse debiutuosiantis trijulių krepšinis sužinojo visas turnyro dalyves. 

Savaitgalį Debrecene vykusioje paskutinėje atrankoje tarp vyrų likusį kelialapį iškovojo Belgija, o tarp moterų – Italija.

Tiek vyrų, tiek moterų varžybose olimpiadoje kovos po aštuonias komandas.

Pagal 2019 m. lapkričio 1-osios federacijų surinktus taškus vyrų turnyruose vietas olimpiadoje pelnė Kinija, Rusija ir Serbija, tuo metu Japonija dalyvaus šeimininkės teisėmis.

Lenkija, Nyderlandai ir Latvija pateko per Grace vykusį atrankos turnyrą, kuriame lietuviai liko penkti.

Tose pačiose varžybose kovojo ir belgai, kurie neįveikė grupių etapo, o papildomoje atrankoje gavo šansą kovoti pagal išimtinę sąlygą – Belgijos krepšinio rinktinė nėra dalyvavusi paskutinėse dviejose olimpiadose.

Olimpinių žaidynių moterų turnyre be Italijos taip pat kovos Rusija, Kinija, Mongolija, Rumunija, JAV, Prancūzija ir Japonija.

Didžiausias sporto renginys Tokijuje vyks liepos 23 d. – rugpjūčio 8 d.

Komentarai:
jonas
o tai litofcu geriausi draugai Jankiai irgi uz borto??? oij kaip grazu, liuks.
2021-06-07
-2
Atsakyti
Aaa
Tai kur logika, mes belgus įveikėm o jie vistiek važiuoja į olimpiada, nors ir per kitą atranką. Kažkaip nematau logikos.
2021-06-07
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.