Nuotr.: Fotodiena.lt
Nuotr. Fotodiena.lt

Šeštąjį sezoną NKL – VIKINGLOTTO pradėjęs 23-ejų 205 cm ūgio Martynas Pacevičius Vilniaus „Perlo Energijos“ klube ėmė demonstruoti geriausią žaidimą savo karjeroje.

Martynas Pacevičius

Martynas   Pacevičius
Martynas   Pacevičius
MIN: 32.59
PTS: 18.55 (58.42%)
REB: 8
AS: 2.18
ST: 0.82
BS: 0.27
TO: 3.36
GM: 11

Per pirmąsias 11 rungtynių krepšininkas vidutiniškai žaidžia po 32 minutes ir pelno po 18,5 taško (61 proc. dvit., 37,5 proc. trit.), atkovoja po 8 kamuolius, atlieka po 2,2 rezultatyvaus perdavimo ir renka po 21,9 naudingumo balo.

Tiek pagal pelnomus taškus, tiek ir pagal naudingumo balus Pacevičius NKL – VIKINGLOTTO užima trečiąsias vietas, o pagal atkovojamus kamuolius aukštaūgis žengia ketvirtoje pozicijoje. Palyginimui, iki šio sezono jis lygoje daugiausiai fiksavo 11,4 taško vidurkį.

Kaunietis savo karjerą NKL – VIKINGLOTTO pradėjo dar 2015 metais, kuomet grįžo iš JAV vidurinės mokyklos ir būdamas 18 metų debiutavo Šakių „Vyčio“ komandoje. Antrąjį sezoną jis žaidė Marijampolėje, kitus tris – Jonavoje, o šeštajam sezonui išvyko į sostinę.

Šiandien Pacevičius NKL – VIKINGLOTTO savaitės rungtynėse susitiks su Kauno „Žalgiriu-2“, o mačą iš Vilniaus nuo 19.30 val. tiesiogiai transliuos Info TV.

Prieš šį mačą Pacevičius svetainei „nklyga.lt“ papasakojo apie ilgai užtrukusį karjeros etapą Jonavoje, persikėlimą į „Perlą Energiją“, karjeros sezoną ir tikslą persikelti į Vilniaus „Ryto“ pagrindinę komandą.

– Martynai, prieš tai trejus metus žaidėte Jonavoje, o šią vasarą persikėlėte į Vilniaus „Perlą-Energiją“, kurioje įprastai žaidžia jaunuoliai. Ar pats nustebote dėl tokio „Perlo Energijos“ pasiūlymo?
– Jau praėjusio sezono metu agentas minėjo, kad manimi domisi „Perlas Energija“, tad nebuvo labai didelio siurprizo. Praėjusį sezoną man nepavyko persikelti į „Perlą Energiją“, per tuos trejus metus man ne kartą nepavyko išeiti iš Jonavos klubo, nors turėjau eilę pasiūlymų. Persikėlimą į Vilniaus klubą įvertinau kaip gerą galimybę augti ir tobulėti, todėl ilgai negalvojau.

Šį sezoną metami dvitaškiai

49%
21,5
Pataiko: 21,5
Taiklumas: 49,2%
Vieta lygoje: 6
Geriausias pasiekimas: 33
Blogiausias pasiekimas: 15
Daugiausia pataiko: Martynas Pacevičius

– Ar per tuos trejus metus Jonavos klube jautėtės užsisėdėjęs vienoje vietoje?
– Taip, bet kai su Jonavos komanda pasirašiau sutartį trejiems metams, tuomet NKL – VIKINGLOTTO neturėjau jokios statistikos, buvau rungtyniavęs tik „Vyčio“ ir „Sūduvos-Mantingos“ ekipose, kuriose nelabai gaudavau minučių. Prieš pasirašant sutartį su Jonavos klubu ir agento dar neturėjau, tai tiesiog pasirašiau trejų metų sutartį, nes žinojau, kad šiai dienai man visai niekas nesiūlo sutarties ir neturiu kito varianto. Paprasčiausiai niekas nesidomėjo ir kažką reikėjo daryti.

– Kokių turėjote pasiūlymų žaidžiant Jonavoje?
– Po pirmų metų turėjau pasiūlymą grįžti į „Sūduvą-Mantingą“, o po antro sezono gavau pasiūlymą iš „Lietkabelio“. Buvo skaudu, kai nepavyko išeiti. Bet nieko, ėjau, žaidžiau, toliau dirbau ir visada save guodžiau ta mintimi, kad gyvenime niekas nevyksta be priežasties.

– Tapote „Perlo Energijos“ kapitonu, ar dėl to turite papildomų pareigų?
– Pareigų nėra, tiesiog esu vyriausias, dar ir kapitonas, todėl pats jaučiu pareigą būti pavyzdžiu jaunesniems žaidėjams, parodyti, ką reiškia būti profesionaliu krepšininku. Jie yra atėję iš Moksleivių krepšinio lygos ir gal kartais jiems trūksta nusiteikimo, gal krūvis demotyvuoja, pavargsta. Aš stengiuosi rodyti pavyzdį, kaip reikia save vesti į priekį.

Jonavoje būdavo vyresnių už mane, bet niekada nebuvau engiamas kaip jaunas žaidėjas, kaip būna kitur. Vertinu tai, kad Jonavoje vyresni žaidėjai su manimi gerai elgėsi, stengėsi tiesiog patarti, o ne, pavyzdžiui, šūkauti. Toks pats stengiuosi būti ir „Perlo Energijos“ komandoje su jaunais žaidėjais. Tai, ką jau moku, stengiuosi perduoti.

– Šis sezonas jums yra geriausias karjeroje. Ar jaučiatės, kad esate geriausiai išnaudojamas?
– Tikrai esu išnaudojamas visai kitaip, esu gavęs lyderio vaidmenį. Treneris Edvinas Justa manimi labai pasitiki, su manimi labai daug dirba įvairiais klausimais – tiek psichologiškai, tiek mano krepšinio lygio kėlimu. Iš Kauno į Vilnių persikėliau birželio viduryje ir nuo tada su komanda pradėjome ruoštis sezonui. Nuo tada nebuvo pertraukos nuo krepšinio. Rugpjūčio mėnesį pasirengimo sezonui stovyklai prisijungiau prie „Ryto“ komandos, tai irgi davė daug naudos. Dabar irgi su jais tenka jau antrą savaitę sportuoti, nes jų gretos yra išretėjusios. Daug ruoštasi, skirta daug dėmesio silpnybių tobulinimui, ir tiek. Manau, kad visa tai susidėjo.

– Kaip skiriasi jūsų išnaudojimas aikštėje nuo ankstesnių sezonų?
– Komandoje esu vyriausias ir fiziškai stipriausias, yra derinių, kurie skirti būtent man. Turiu didelį trenerio ir komandos draugų pasitikėjimą, todėl galiu kartais paėmęs kamuolį pabandyti pats užbaigti taškais, nebūtinai iš derinio.

– Šį sezoną per rungtynes vidutiniškai išmetate po 2,2 tritaškio ir pataikote 37,5 proc. metimų. Anksčiau iš trijų taškų zonos atakuodavote kur kas rečiau, ar esate patobulinęs metimą?
– Nuo birželio tobulinau silpnesnes vietas, tai viską ir lėmė. Labai daug dirbome ties kamuolio driblingu, žaidimu veidu į krepšį ir tritaškiu. Aš dabar tritaškius metu geriau nei iš vidutinio nuotolio. Anksčiau, kai žaisdavau dar JAV vidurinėje mokykloje, mesdavau tritaškius, man leisdavo tai daryti, o aš pasitikėdavau savimi ir pataikydavau.

Po to gavosi taip, kad papuldavau pas trenerius, kurie to nelabai norėjo, buvo kiti, kas mesdavo tritaškius. Jie norėjo, kad atlikčiau tipinį centro vaidmenį. Tuomet nemečiau, o dabar man apskritai laikas konvertuotis į žemesnę poziciją, jau penktu numeriu beveik nebežaidžiu, žaidžiu sunkiuoju krašto puolėju, o žiūrint į ateitį, galbūt man reikėtų net į trečią poziciją slinktis. Iki tol savo karjeroje visada žaidžiau vidurio puolėjo pozicijoje.

– Kaip jums sekasi „Ryto“ treniruotėse ir kiek dažnai jose lankotės?
– Dar ir šiandien eisiu (interviu vyko penktadienį ryte – aut. past.), pradžioje į treniruotę su „Rytu“, o po to – su „Perlu Energija“. Aišku, tokiose situacijose „Perlo Energijos“ treniruotėse mums tą krūvį nuima, nes įsivaizduoju, kad nelabai kas atlaikytų. Reikia dar ir rungtynėse sužaisti. Manau, kad man „Ryto“ treniruotėse sekasi gerai, aišku, kartais būna sunku suprasti visas detales, kurių prašo treneris, nes vis tiek šiek tiek skiriasi tam tikri taktiniai dalykai nuo „Perlo Energijos“. Reikia kelių dienų tam, kad persiorientuotum prie to, kaip viskas veikia „Ryte“. O dabar jau antrą savaitę kasdien sportuojame su „Rytu“, viską jau perpratau, iš savo pusės dedu 100 proc. pastangų, kad tobulėčiau. Manau, kad tose treniruotėse sekasi neblogai.

– Turite tikslą patekti į pagrindinę „Ryto“ sudėtį?
– Taip. Tikslas yra kuo geriau žaisti „Perle Energijoje“, padėti iškovoti kuo daugiau pergalių, kad galbūt galėčiau persikelti į „Rytą“. Aišku, čia ne nuo manęs priklauso, bet geras žaidimas gali tai lemti.

Dabar „Ryte“ yra sudėtinga situacija, tai kažkas traumą gauna, tai kažkas išvažiuoja. Manau, kad jiems ir patiems labai sunku kažką konkrečiai pasakyti. Tiesiog man reikia sunkiai dirbti ir anksčiau ar vėliau aš išlauksiu šanso.

– Šiandien, šeštadienį, jūsų laukia rungtynės su Kauno „Žalgiriu-2“, kurias nuo 19.30 val. transliuos Info TV. Kokių laukiate rungtynių?
– Treneris akcentuoja didelę energiją, didelį fiziškumą. Tikiuosi geros kovos, bet, jeigu atvirai, labai stipriai rungtynių nesureikšminu. Aišku, tai yra Vilnius prieš Kauną, bet aš galvoju, kad mums reikia eiti su tokiu nusiteikimu, kaip ir į bet kurias kitas rungtynes. Turime daryti tai, ko prašo treneris.

Šios dienos rungtynių tvarkaraštis:

Komentarai:
Anonimas
Jau tuoj karjera persivers i antra puse, o jis is RKL trenerio vis dar patirti semia. Bek tu i Lietkabeli, kol dar laikas.
2020-12-19
-3
Atsakyti
Ano
Ka cia svaigstate. Zaidzia tarp vaiku, daro ka nori, zino kad nepakeis. Komanda nieko nelaimi. Jus tikrai galvojate kad galetu duoti apciuopiamos naudos? Nebent treniruotese pagelbeti, ta ir daro. Be to matos nelabai orentuojas krepsinyje. Spangsta apie 3 numerio pozicija, gal varyk iskarto i pirma, ko cia kuklinies :) Nueis i komanda kur konkurencija ir siokia tokia tvarka, bus basta.
2020-12-19
+2
Atsakyti
x
būtent kam imt pigų amerikoną , kai turi jauną perspektivų . po tokių fintų gavęs pasiūlimą ir išeina , nėra juodai raudono kraujo, ir net jo neieškoma.
2020-12-19
+4
Atsakyti
Marčius
Kam apie jį rašyt kam išvis jis idomus
2020-12-19
-2
Atsakyti
Kairys begalvis
blen rytas turi dubleriuose dominuojanti zaideja su 19tsk ir 22nb, kodel jam neduoda sanso, pacevicius jauciasi pats nusimines, kad kazkoki grebli pasikviete bensona o ne jam sansa suteike. cia 100% atkatai, vokeliai, buteliu dezutes, kitaip nepaaiskinsi
2020-12-19
+5
Atsakyti
Perlas
manau visi būtų žiūrėje kur kas pozityviau jei vietoj Bensono bųtų buvęs paimtas šis dar jaunas žaidėjas.
2020-12-19
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.