Kauno „Žalgirio“ vyr. treneris Kazys Maksvytis po sunkios pergalės prieš Jonavos „CBet“ teigė, kad svarbiausia yra iškovotas taškas. Specialistas negalėjo pasakyti, kas tiksliai nutiko Lukui Lekavičiui, bei atskleidė, kad jį nustebino, kiek ilgai jonaviečiai laikėsi rungtynėse naudojant trumpą rotaciją.

Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL

Pirmadienio vakarą Kauno „Žalgiris“ 80:75 įveikė Jonavos „CBet“. Nors pergalė buvo sunki, kauniečių vyr. treneris Kazys Maksvytis pripažįsta – svarbiausia pergalė. 

„Ne pačios geriausios rungtynes, bet geriau negraži pergalė nei gražus pralaimėjimas. Įspėjau komandą, kad bus sunku, – pasakojo „Žalgirio“ vairininkas. – Ne kartą turėjome žaisti su Virginijaus komandomis ir tai buvo vienos iš rungtynių, kai jie primetė savo žaidimo stilių ir vos neiškovojo pergalės.

Kažkiek neramina tai, kad toliau negalėjo rungtyniauti Lekavičius. Gydytojai pasakys, kas nutiko tiksliau, bet tęsti rungtynių jis negalėjo. Hayesas taip pat jautė negalavimus ir neįsijungė į rungtynes gerai. Iš gerų dalykų reikia paminėti Dimšos žaidimą, po ilgesnės pertraukos gerai įsijungė Kalnietis.“

– Pirminės išvados dėl Lekavičiaus traumos dar nėra? 
– Nieko kol kas negaliu pasakyti, reikia laukti gydytojų atsakymo. 

– Ar Luko iškritimas smarkiai keitė planą? 
– Esant dideliam reikalui Evansas šiandien galėjo žaisti, bet matant jo krūvius norėjosi jį pataupyti ir daugiau laiko duoti Lekavičiui, deja nesigavo, kad jis ir tas pats Mantas įeitų į žaidimą. 

– Ar nenustebino, kad Jonava su tokiu trumpu suolu taip ilgai laikėsi rungtynėse?
– Kažkiek nustebino. Bandėme laikyti agresyvią asmeninę gynybą per visą aikštę. Išprovokavome jų klaidų, bet nemažai klaidų su savo keitimosi gynyba išprovokavo ir jie. Pabaigoje laikėmės tik ant Dimšos. 

– Kas būtent yra Hayesui? 
– Prieš rungtynes kažkiek negalavo, bet ėjo ir žaidė. Norime jį daugiau naudoti LKL rungtynėse, nes atrodo, kad šiek tiek yra praradęs savo ritmą. 

Komentarai:
ziurim ka turim
nu zalgiris jau paduses, entuziazmas isbleses, o po svenciu kaip taisykle is ju belieka patranku mesa
2022-12-06
-1
Atsakyti
O kur kalnas dingęs?
2022-12-06
+6
Atsakyti
ziurim ka turim
o kur stepas?
2022-12-06
-6
Atsakyti
Piktas fanas
kažin kiek ryžas moka kaziui, nes nesuvokiami dalykai dedasi....birutis medis konkretus užmigęs vaikšto...batai tam žalgiriui tuoj bus....neverti jokių pergalių sold outai už ką??? vos ištempia su teisėju pagalba prieš jobana jonava kokia dar blet eurolygos komanda.....
2022-12-06
-9
Atsakyti
Neutralus fanas
Jei sakai bus batai Žalgiriui, Birutis vaikšto kaip medis, teisėjai ištempia rungtynes, tai kodėl žiūri Žalgirio rungtynes ir nepatinka kaip žaidžia. Tai parodyk kaip reikia žaisti ir žaisk pats Eurolygos komandoj, jei esi pats toks geras treneris ir žaidėjas. Išeitum vienas prieš vieną žaisti su Biručiu, tai gautum blokų ir sedėtum kamputyje tyliai. Man toks jausmas, kad kiti kurie kritikuoja, kad niekas nemoka žaisti, treniruoti. Nėra taip lengva, kaip atrodo. Toks jau sportas. Būna pergalių ir pralaimėjimų. Ne vienos sporto šakos atstovo nėra, kuris nepraolštų. Tiems kuriems nepatinka, tai tiesiog nežiūrėkite, o darykite tai kas patinka ir nereikės lieti pykčio be reikalo :)
2022-12-06
-3
Atsakyti
Krepsiniozinios
Aiskeja kiek Zalgiris pasiliko pinigu sudeties stiprinimui
2022-12-06
+6
Atsakyti
Ayo
Galejo Kazys skelt kaip Vin Diesel per Fast n Furious: it don't matter if you win by an inch or a mile. Winning's winning.
2022-12-06
-9
Atsakyti
In vino veritas
Zalgiris, atrodo, krenta i kazkokia zaidybine duobe. Ziauriai truksta kokybes. Tos idiotiskos klaidos... Drausmes, disciplinos trukumas zaidime ziauriai uzknisa. Koncentracijos trukumas gynyboj. Ule buvo labai charakteringas viso Zalgirio zaidimo pastaruoju metu atspindys. Aisku, cia tik LKL, bet kad ir Eurolygoj tas pats. Ziurint i artimiausius varzovus, nieko labai optimistisko nesviecia. Svarbiais tureje but zaidejai stringa, o Lukas dar ir iskrito nezinia kuriam laikui. Apie trukumus priekinej linijoj visiems jau nusibodo sneket, bet dar blogiau, kad ir gyneju linijos per abi pozicijas realiai turim tik viena Evansa, kuriuo galima pasikliaut 100 proc. Visi kiti - kaip kuria diena uzplauks. O tuo tarpu kitos musu lentynos komandos Eurolygoj gerina zaidima.
2022-12-05
-6
Atsakyti
Jo
Pao pastatė į vietą. Dabar su Jonava kapotis su teisėju pagalba nekazka...
2022-12-06
-9
Atsakyti
Papildymo
reike pastiprinimo
2022-12-05
-3
Atsakyti
Zalgiris
Kalnietis Grizo Lekavicius iskrito
2022-12-05
+9
Atsakyti
Klaimonas
kai tik ijungiau TV , kalniecio idiotiskas pasas ir.. klaida. Jo gryzo tikrai
2022-12-06
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.