Renaldo Seibučio karjera toliau strėlės greičiu šauna į viršų. Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį gynėjas buvo pašauktas antrajame NBA naujokų biržos rate ir pravėrė stipriausios pasaulio krepšinio lygos duris. Jį 50 šaukimu pasirinko Dalaso „Mavericks“, kurioje krepšinio operacijų vadovu dirba Donnie Nelsonas.

Kitą mėnesį 22-ąjį gimtadienį švęsiantis krepšininkas vos prieš 4 metus paliko gimtąją Palangą ir išvyko į Vilniaus „Sakalus“. Jau antrąjį sezoną Vilniaus klube jis tapo rezultatyviausiu Baltijos lygos žaidėju ir pakėlė sparnus į Eurolygą, Pirėjo „Olympiakos“ klubą.

Po metų Pirėjuje, šį sezoną jis buvo paskolintas Atėnų „Maroussi“ komandai, o gegužės pabaigoje išvykęs į NBA stovyklas, jis sėkmingai užsirekomendavo ir sulaukė kvietimo.

Seibutis tapo aštuntuoju lietuviu, pakviestu NBA naujokų biržoje. Vos du iki šiol pasirinkti lietuviai, Eurelijus Žukauskas ir Robertas Javtokas, taip ir nepateko į stipriausią pasaulio krepšinio lygą.

Seibutis buvo minimas tarp kandidatų būti pakviestas 35-uoju šaukimu, tačiau Sietlo „SuperSonics“ išmainė šį šaukimą, todėl lietuvis nusirito iki pat 50-ojo šaukimo.

Pirmasis naujokų biržoje, kaip ir tikėtasi, buvo pasirinktas Gregas Odenas. Devyniolikmetį 213 cm ūgio monstrą pasirinko Portlendo „Trail Blazers“, kuri vėliau išmainė savo rezultatyviausią krepšininką Zachą Randolphą. Pirmajame rate Portlendo ekipa pasipildė dar dviem talentingais europiečiais – Rudy Fernandezu ir Petteri Kaponenu.

Naują gyvavimo etapą pradės ir Sietlo „SuperSonics“. Antruoju šaukimu ši komanda pasirinko geriausią praėjusio sezono NCAA žaidėją Keviną Durantą ir išmainė ilgametį komandos lyderį Ray Alleną. Mainais už jį gavo penktąjį naujokų biržos šaukimą Jeffą Greeną.

Tarp pirmajame dešimtuke pasirinktų krepšininkų net 3 – iš Floridos universiteto. Dar niekada trys vienos aukštosios mokyklos žaidėjai nebuvo pasirinkti taip aukštai.

Du krepšininkus penketuke turi Ohajo universitetas – Odeną ir Mike‘ą Conley.

Aukščiausiai iš užsieniečių buvo pasirinktas Dominikos respublikos pilietis Alas Horfordas (3 šaukimas), o šeštuoju šaukimu pasirinktas kinas Yi Jianlianas. Aštuonioliktuoju šaukimu „Golden State Warriors“ pakvietė pirmąjį biržos europietį Marco Belinelli.

Visas naujokų biržos sąrašas:

Pirmas ratas:

Portland Trail Blazers#1. „Portland Trail Blazers“: Gregas Odenas, 19 metų, 213 cm ūgio vidurio puolėjas, „Ohio State“ universitetas (15,7 tšk., 9,6 atk. kam., 3,3 blk.)

[image=7618 right]Kaip ir buvo tikėtasi, šiais metais pirmuoju numeriu buvo pašauktas šis perspektyvus vidurio puolėjas. Rungtyniaudamas NCAA dėl savo atletiško kūno sudėjimo visada dominuodavo po krepšiu.

Gali greitai perbėgti per visą aikštę. Pasižymi geru šuoliu. Puikiai dirba gynyboje todėl neretai varžovų metimus „gesina“ blokais. Puikiai matantis aikštę vidurio puolėjas.

Visgi manoma, kad dėl didelio ūgio šis puolėjas puolime turi kuklų metimų į krepšį būdų arsenalą. Gynyboje kartais iškyla problemų susidūrus su tokiu pačiu atletišku puolėju.

Labai kuklus ir mažai šnekantis žaidėjas. Reikia tobulinti metimą iš tolimesnių distancijų.

Seattle Supersonics#2. „Seattle SuperSonics“: Kevinas Durantas, 18 metų, 208 cm ūgio, „Texas“ universitetas (25,8 tšk., 11,1 atk. kam., 1,3 rez. perd., 1,9 per. kam., 1,9 blk.).

Dauguma krepšinio specialistų šį jauną puolėją lygina su NBA žvaigžde Kevinu Garnettu. Labai greitas, mobilus turintis ilgas rankas krepšininkas. Nepamainomas greitose atakose, kurias sugeba užbaigti ne tik efektyviai, bet ir labai efektingai.

Gali greitai kaip gynėjas perbėgti per visą aikštę ir atlikti neįtikėtinus metimus, kurie neretai būna taiklūs.

Dėl savo jauno amžiaus, kartais per daug ima pasitikėti savo jėgomis, todėl atlieka neparuoštus metimus. Kartais pagaili kamuolio net ir atsidengusiam komandos draugui. Reikia tobulinti gynybos įgūdžius ginantis vienas prieš vieną. Reikia plėtoti driblingą.

#3. „Atlanta Hawks“: Alas Horfordas, 21 metų, 206 cm ūgio puolėjas, „Florida“ universitetas (13,2 tšk., 9,5 atk. kam., 2,2 rez. perd., 1,8 blk.).

[image=7619 right]Ypač greitas puolėjas. Manoma, kad NBA lygoje dėl savo atletiško kūno sudėjimo ir jėgos, šis puolėjas puikiai grumsis po krepšiu. Puikus gynybos ramstis. Atakas gali užbaigti efektingais dėjimais į krepšį.

Dėl savo staigumo gali išprovokuoti nemažai pražangų. Visgi reiktų tobulinti baudų metimus (NCAA pirmenybėse baudas metė 64 proc. taiklumu). Gali pristigti metimų į krepšį būdų. Reikia tobulinti įgūdžius žaidžiant baudos aikštelėje, kadangi žaidžiant po krepšiu šis krepšininkas rungtyniauja banguotai.

Ne visada spėja užsiimti poziciją kovojant dėl atšokusių kamuolių.

Memphis Grizzlies#4. „Memphis Grizzlies“: Mike'as Conley, 19 metų, 185 cm ūgio įžaidėjas, „Ohio State“ universitetas (11,3 tšk., 3,4 atk. kam., 6,1 rez. perd., 2,2 per. kam.).

Labai greitas ir vikrus kairiarankis įžaidėjas. Puikiai matantis aikštę. Dažnai lyginamas su „Bucks“ rungtyniaujančiu T.J.Fordu. Gali atlikti įspūdingus perdavimus, po kurių komandos draugai atakas užbaigia ne tik rezultatyviai, bet ir labai efektingai.

Turėdamas didelį greitį puikiai ginasi. Neatletiškas žaidėjas.

Manoma, kad NBA pirmenybėse žaidžiant įžaidėjo pozicijoje, šiam žaidėjui gali tiesiog pristigti patirties. Nėra pats patikimiausias metikas.

Buvo Odeno komandos draugas tiek vidurinėje mokykloje, tiek universitete.

Boston Celtics#5. „Boston Celtics“: Jeffas Greenas, 20 metų, 203 cm ūgio puolėjas, „Georgetown“ universitetas (14,3 tšk., 6,4 atk. kam., 3,2 rez. perd., 1,2 blk.). Iškeistas į Sietlo „SuperSonics“.

Visapusiškas krepšininkas. Galintis ne tik sėkmingai grumtis po krepšiu, bet ir atlikinėti gynėjų funkcijas. Puikiai mato aikštę. Nepaisant nemažo ūgio, puikiai valdo kamuolį. Puikiai jaučiasi atakuodamas krepšį iš artimų distancijų.

Mėgstantis kietą gynybą. Gali visiškai uždengti varžovų snaiperius. Visgi Greenas gindamasis kartais persistengia ir užsidirba nereikalingų pražangų.

Reikia tobulinti metimą atakuojant nuo trijų taškų zonos. Kartais lyginamas su Los Andželo „Lakers“ puolėju Lamaru Odomu.

Milwaukee Bucks#6. „Milwaukee Bucks“: Yi Jianlianas, 22 metų, 213 cm ūgio puolėjas iš Kinijos.

[image=7621 right]Nors ir būdamas aukštas neblogai valdo kamuolį. Gavęs puikų perdavimą po krepšiu, ataką mėgsta užbaigti dėjimu iš viršaus. Nepaisant didelio ūgio, šis žaidėjas puikiai meta baudų metimus ir netgi tritaškius.

Iki šiol nėra aišku kokioje pozicijoje jis žais NBA, kadangi šis kinas neturi daug raumenų, todėl grumtis po krepšiu jam gali būti sunku. Visgi šis krepšininkas yra puikus metikas.

Minnesota Timberwolves#7. Minesotta Timberwolves“: Corey Breweris, 21 metų, 203 cm ūgio puolėjas, „Florida“ universitetas (13,2 tšk., 4,7 atk. kam., 2,9 rez. perd., 1,9 per. kam.).

Puikiai ginasi prie trijų taškų zonos. Gali visiškai išjungti iš žaidimo pavojingiausius varžovų snaiperius, todėl NCAA pirmenybėse neretai dengdavo rezultatyviausius krepšininkus.

Dėl savo ilgų rankų, vikrumo ir greičio yra labai vertinamas. Puikiai valdo kūną, tačiau ir šis krepšininkas norėdamas žibėti NBA visų pirma turės prisiauginti masės, kadangi dabar jo svoris vos 83 kilogramai.

Tai daugiau gynybinio stiliaus krepšininkas.

Charlotte Bobcats#8. „Charlotte Bobcats“: Brandanas Wrightas, 19 metų, 208 cm ūgio puolėjas, „North Carolina“ universitetas (14,7 tšk., 6,2 atk. kam., 1 rez. perd., 1,8 blk.). Iškeistas į „Golden State Warriors“.

Nepaisant nemažo ūgio, labai mobilus krepšininkas galintis nepastebimai ir vikriai perbėgti per visą aikštelę. Turėdamas ilgas rankas, šis krepšininkas puikiai darbuojasi gynyboje. Geras metimas (65 proc.).

Krepšinio specialistai šį puolėją kartais sulygina su Toronto „Raptors“ žaidėju Chrisu Boshu.

Reikia priaugti truputį svorio ir raumenų, nes manoma, jog NBA lygoje šiam žaidėjui gali iškilti problemų grumiantis po krepšiu. Reikia gerinti taiklumą metant baudų metimus (57 proc.).

#9. „Chicago Bulls“: Joakimas Noahas, 22 metų, 211 cm ūgio puolėjas, „Florida“ universitetas (12 tšk., 8,4 atk. kam., 2,3 rez. perd., 1,8 blk.).

[image=7622 right]Aukšto intelekto krepšininkas. Nepaisant savo didelio ūgio, šis žaidėjas mėgsta atlikti net ir gynėjo funkcijas, kas yra kiek nebūdinga. Stebėtinai gerai valdo kamuolį. Gali ne tik apsiginti po krepšiu, bet ir padėti komandos draugams prie trijų taškų zonos.

Ne itin atletiškas žaidėjas, todėl NBA gali turėti sunkumų grumiantis po krepšiu. Beveik nepavojingas toliau nuo krepšio.

Sacramento Kings#10. „Sacramento Kings“: Spenceris Hawesas, 19 metų, 211 cm ūgio vidurio puolėjas, „Washington“ universitetas (14,9 tšk., 6,4 atk. kam., 1,9 rez. perd., 1,7 blk.).

Krepšininkas turintis ilgas rankas. Neblogai valdo kamuolį. Kaip vidurio puolėjas pakankamai greitas. Visgi prieš einant į NBA reiktų užsiauginti daugiau raumenų, nes manoma, kad grumiantis po krepšiu šiam žaidėjui gali iškilti sunkumų.

#11. „Atlanta Hawks“: Acie Lawas, 22 metų, 190 cm ūgio įžaidėjas, „Texas A&M“ universitetas (18,1 tšk., 3,3 atk. kam., 5 rez. perd., 1,1 per. kam.).

Taikliai tritaškius metantis įžaidėjas (45 proc.). Gali tiksliai atlikinėti perdavimus komandos draugams. Šį jauną įžaidėją krepšinio specialistai kartais lygina su Detroito „Pistons“ žvaigžde Chauncey Billupsu.

Dar reiktų išmokti tikrų įžaidėjo įgūdžių ir priaugti šiek tiek raumenų.

#12. „Philadelphia 76ers“: Thaddeusas Youngas, 19 metų, 203 cm ūgio puolėjas, „Georgia Technical“ universitetas (14,4 tšk., 4,9 atk. kam., 2 rez. perd., 1,3 per. kam.).

Nepaprastai atletiškas ir staigus puolėjas dėl savo žaidimo stiliaus kartais lyginamas su Paulu Pierce’u. Šio puolėjo pranašumas tas, jog jis kairiarankis.

Reikia gerinti metimą atakuojant nuo trijų taškų zonos ir kamuolio varymo techniką.

New Orleans Hornets#13. „New Orleans Hornets“: Julianas Wrightas, 20 metų, 203 cm ūgio puolėjas, „Kansas“ universitetas (12 tšk., 7,8 atk. kam., 2,2 rez. perd., 1,4 per. kam., 1,3 blk.).

[image=7623 right]Labai visapusiškas krepšininkas. Gali atlikinėti ir aukštaūgio ir gynėjo funkcijas, nors stovėdamas prie trijų taškų zonos nėra labai pavojingas (23 proc.).

Darbštus ir užsibrėžto tikslo siekiantis žaidėjas. Kartais lyginamas su Fynikso „Suns“ prancūzu Borisu Diaw. Puikiai mato aikštę ir gali tiksliai skirstyti kamuolius komandos draugams.

Turi pakankamai didelį greitį ir neblogą driblingą. Kartais nenorėdamas būti savanaudžiu prisibijo atakuoti krepšį. Reikia gerinti taiklumą metant baudų metimus.

Los Angeles Clippers #14. „Los Angeles Clippers“: Alas Thorntonas, 23 metų, 203 cm ūgio puolėjas, „Florida State“ universitetas (19,7 tšk., 7,2 atk. kam., 1,5 per. kam., 1,1 blk.).

Fiziškai stiprus ir atletiškas krepšininkas, žaidžiantis su dideliu užsidegimu ir energija. Puikiai valdo kūną. Būdamas greitas ir šoklus yra neblogas kovotojas dėl atšokusių kamuolių.

Šiam žaidėjui reikia gerinti metimą atakuojant iš tolimesnių distancijų. Trūksta pastovumo. Gruodį šiam krepšininkui sukaks jau 24 metai.

Detroit Pistons #15. „Detroit Pistons“: Rodney Stuckey, 21 metų, 193 cm ūgio gynėjas, „Eastern Washington“ universitetas (24,6 tšk., 4,7 atk. kam., 5,5 rez. perd., 2,4 per. kam., 3,4 kld.).

[image=7624 right]Puikią kūno koordinaciją turintis įžaidėjas. Galintis sėkmingai žaisti ir atakuojančio gynėjo pozicijoje. Visgi žaidžiant šioje pozicijoje, koją pakišti gali ne itin geras taiklumas nuo tritaškio zonos (27 proc.).

Net ir solidi statistika universitete šiam krepšininkui negarantavo vietos pirmajame NBA naujokų biržos dešimtuke.

#16. „Washington Wizards“: Nickas Youngas, 22 metų, 198 cm ūgio gynėjas, USC universitetas (17,5 tšk., 4,6 atk. kam., 1,4 rez. perd.).

Itin pavojingas toliau nuo krepšio. Puikiai meta vidutinius metimus. Turi puikią kamuolio varymo techniką. Turėdamas gerus fizinius duomenis šis gynėjas gali kibiai gintis, visgi kartais užsidirba nereikalingų pražangų.

Per metus ženkliai pagerino tiek dvitaškių, tiek tritaškių taiklumą.

New Jersey Nets#17. „New Jersey Nets“: Seanas Williamsas, 20 metų, 208 cm ūgio puolėjas, „Boston College“ kolegija (12,1 tšk., 6,9 atk. kam., 1,2 rez. perd., 5 blk.).

Turėdamas ilgas rankas šis krepšininkas yra puikus gynybos ramstis, kuris dažnai varžovų metimus gesina galingais blokais. Šoklus ir pakankamai greitas krepšininkas. NBA pirmenybėse šiam krepšininkui gali stigti žaidybinės praktikos su brandesniais žaidėjais.

Golden St. Warriors#18. „Golden State Warriors“: Marco Belinelli, 21 metų, 197 cm ūgio gynėjas, Bolonijos „Climamio“ (Italija) (16 tšk., 1,8 atk. kam., 1,4 rez. perd., 2 per. kam.).

[image=7625 right]Pirmasis europietis pašauktas šių metų NBA naujokų biržoje. Neatletiškas krepšininkas. Net ir būdamas jaunas, šis žaidėjas yra sukaupęs nemažai patirties. Puikiai valdo kamuolį ir mato aikštę. Pasižymi staigiu metimu, o gynyboje išsiskiria perimtais kamuoliais.

Šių metų jaunųjų talentų stovykloje „Reebok“, Belinelli buvo pripažintas naudingiausiu krepšininku.

Sėkmingai rungtyniauti NBA šiam gynėjui gali sutrukdyti raumenų trūkumas. Reikia išmokti daugiau įžaidėjo įgūdžių.

Los Angeles Lakers#19. „Los Angeles Lakers“: Javaris Crittentonas, 19 metų, 196 cm ūgio įžaidėjas, „Georgia Technical“ universitetas (14,4 tšk., 3,7 atk. kam., 5,8 rez. perd., 2 per. kam.).

Aukštas įžaidėjas, kuris puikiai mato aikštę ir sugeba atlikti tikslius perdavimus. Dideliu greičiu ir staigumu pasižymintis krepšininkas. Krepšinio specialistų lyginamas su Steve’u Francisu.

Visgi manoma, kad NBA pirmenybėse šiam krepšininkui gali pristigti patirties.

Miami Heat #20. „Miami Heat“: Jasonas Smithas, 21 metai, 213 cm ūgio puolėjas, „Colorado State“ universitetas (16,8 tšk., 10,1 atk. kam., 1,9 rez. perd., 1,6 blk.). Iškeistas į Filadelfijos „76ers“.

Nepaisant didelio ūgio, šis krepšininkas turi neblogą ištvermę ir greitį. Aktyviai žaidžia tiek puolime, tiek gynyboje. Geras kovotojas dėl atšokusių kamuolių. Pakanakamai neblogai valdo kamuolį.

Nepasižymi labai gera kūno kontrole. Reikia priaugti šiek tiek raumenų, kadangi manoma, jog NBA kovojant dėl vietos baudos aikštelėje, šiam žaidėjui gali iškilti problemų.

#21. „Philadelphia 76ers“: Daequanas Cookas, 20 metų, 196 cm ūgio gynėjas, „Ohio State“ universitetas (9,8t tšk., 4,3 atk. kam.). Iškeistas į Majamio „Heat“.

[image=7626 right]Krepšį mėgsta atakuoti nuo vidutinio nuotolio. Atletiškas ir puikiai kūną valdantis krepšininkas. Atakas mėgsta užbaigti dėjimais iš viršaus.

Reiktų patobulinti gynybą, kadangi joje trūksta agresyvumo. Rungtyniaujant atakuojančio gynėjo pozicijoje reikia gerinti tritaškių taiklumą. Reikia patobulinti kamuolio varymo techniką.

Charlotte Bobcats#22. „Charlotte Bobcats“: Jaredas Dudley, 21 metų, 201 cm ūgio puolėjas, „Boston College“ kolegija (19 tšk., 8,3 atk. kam., 3 rez. perd.).

Įvairiapusiškas ir talentingas krepšininkas. Gali būti pavojingas ne tik baudos aikštelėje, bet ir prie trijų taškų zonos. Pasižymi užsidegimu, dideliu noru laimėti bei kovingumu.

New York Knicks#23. „New York Knicks“: Wilsonas Chandleris, 201 cm ūgio puolėjas, „DePaul“ universitetas (14,6 tšk., 6,9 atk. kam., 1,4 rez. perd., 1,4 blk.).

Fiziškai stiprus, atletiškas ir greitas puolėjas. Mėgsta atakas užbaigti galingais dėjimais į krepšį. Net ir būdamas ne itin aukštas, puikiai kovoja dėl atšokusių kamuolių.

Reiktų patobulinti metimą iš tolimesnių distancijų, kadangi NBA pirmenybėse jam teks dažniausiai rungtyniauti lengvojo krašto ar net atakuojančio gynėjo pozicijoje.

#24. „Phoenix Suns“: Rudy Fernandezas, 22 metų, 198 cm ūgio gynėjas, Badalonos „Joventut“ (Ispanija) (15,8 tšk., 3,8 atk. kam., 1,7 rez. perd., 2,1 per. kam.). Iškeistas į Portlendo „Trail Blazers“.

[image=7627 right]Vienas perspektyviausių Ispanijos gynėjų, puikiai metantis tritaškius. Neretai žaidžia įžaidėju, tačiau puikiai jaučiasi rungtyniaudamas atakuojančiu gynėju.

Reikiamu momentu gali imtis lyderio vaidmens. Moka žaisti vienas prieš vieną. Visgi manoma, kad rungtyniaudamas NBA pirmenybėse jis gali susidurti su masės ir atletiškumo trūkumu.

Utah Jazz#25. „Utah Jazz“: Morrisas Almondas, 22 metų, 198 cm ūgio gynėjas, „Rice“ universitetas (26,4 tšk., 6,6 atk. kam., 1,2 rez. perd.).

Moka atakas užbaigti galingais dėjimais į krepšį. Nepaisant ne itin didelio savo ūgio, šis krepšininkas puikiai kovoja dėl atšokusių kamuolių. Gali bet kada varžovus nubausti taikliais tolimais metimais.

Houston Rockets#26. „Houston Rockets“: Aaronas Brooksas, 22 metų, 183 cm ūgio įžaidėjas, „Oregon“ universitetas (17,7 tšk., 4,3 atk. kam., 4,3 rez. perd., 1,4 per. kam.).

Dideliu greičiu ir aštriais perdavimais pasižymintis gynėjas. Puikų driblingą turintis krepšininkas galintis pataikyti iš įvairių pozicijų. Patikimas baudų metikas (84 proc.). Reiktų patobulinti gynybos įgūdžius.

Detroit Pistons #27. „Detroit Pistons“: Arronas Afflalo, 21 metų, 196 cm ūgio gynėjas, UCLA universitetas (16,9 tšk., 2,8 atk. kam., 1,9 rez. perd.).

Atletiškas, greitas ir geras metikas. Gana patikimas baudų metikas (80 proc.). Neblogai ginasi vienas prieš vieną, visgi būtina tobulinti komandinę gynybą.

Taip pat reikia patobulinti kamuolio varymo techniką. Ypač greitajame puolime, kadangi skubant šis krepšininkas neretai praranda kamuolį.

San Antonio Spurs #28. „San Antonio Spurs“: Tiago Splitteris, 22 metų, 212 cm ūgio vidurio puolėjas, Vitorijos „Tau Ceramica“ (Ispanija) (10,7 tšk., 6 atk. kam., 1,4 per. kam.).

[image=7628 right]Dar vienas Europoje rungtyniaujantis krepšininkas. Pasižymi aktyviu žaidimu po krepšiu. Pakankamai greitas ir mobilus.

Visgi puolime šis žaidėjas nėra labai produktyvus. Reikia plėsti metimų į krepšį būdų arsenalą, kadangi dabar jis gana kuklus. Gynyboje net ir turėdamas ilgas rankas ir didelį ūgį, blokais nepasižymi.

 #29. „Phoenix Suns“: Alando Tuckeris, 23 metų, 196 cm ūgio gynėjas, „Wisconsin“ universitetas (19,9 tšk., 5,4 atk. kam., 2 rez. perd.).

Fiziškai stiprus ir atletiškas gynėjas. Turi „minkštą“ metimą atakuojant nuo trijų taškų zonos. Šoklus ir gerai besiginantis krepšininkas. Kartais lyginamas su Dalaso „Mavericks“ puolėju Joshu Howardu.

Reikia gerinti gynybą ginantis vienas prieš vieną. Būtina patobulinti gynėjo įgūdžius ir metimą nuo vidutinio nuotolio.

#30. „Philadelphia 76ers“: Petteri Koponenas, 19 metų, 193 cm ūgio gynėjas iš Suomijos, Espono „Honka“ (Suomija) (12,4 tšk., 2,4 atk. kam., 4,1 rez. perd.). Iškeistas į Portlendo „Trail Blazers“

Antrasis suomis, po Hanno Mottolos, per visą NBA istoriją. Puikiai kamuolį valdantis gynėjas. Turi visus įžaidėjo privalumus. Taikliai meta tiek dvitaškius, tiek tritaškius.

Antras ratas:

#31. „Seattle SuperSonics“: Carlas Landry (23 metų, 201 cm ūgio puolėjas). Išmainytas į „Houston Rockets“.
#32. „Boston Celtics“: Gabe'as Pruittas (21 metų, 193 cm ūgio įžaidėjas).
#33. „San Antonio Spurs“: Marcusas Williamsas (20 metų, 201 cm ūgio puolėjas).
#34. „Dallas Mavericks“: Nickas Fazekasas (22 metų, 211 cm ūgio vidurio puolėjas).
#35. „Seattle SuperSonics“: Glenas Davisas (21 metų, 206 cm ūgio puolėjas). Išmainytas į „Boston Celtics“.
#36. „Golden State Warriors“: Jermareo Davidsonas (22 metų, 211 cm ūgio puolėjas). Išmainytas į „Charlotte Bobcats“.
#37. „Portland Trail Blazers“: Joshas McRobertsas (20 metų, 208 cm ūgio puolėjas).
#38. „Philadelphia 76ers“: Kyrylo Fesenko (20 metų, 216 cm ūgio vidurio puolėjas). Išmainytas į „Utah Jazz“.
#39. „Miami Heat“: Stanko Baračas (20 metų, 216 cm ūgio vidurio puolėjas). Išmainytas į „Indiana Pacers“.
#40. „Los Angeles Lakers“: Sun Yue (21 metų, 206 cm ūgio puolėjas).
#41. „Minnesota Timberwolves“: Chrisas Richardas (22 metų, 206 cm ūgio vidurio puolėjas).
#42. „Portland Trail Blazers“: Derrickas Byarsas (23 metų, 201 cm ūgio puolėjas). Išmainytas į „Philadelphia 76ers“.
#43. „New Orleans Hornets“: Adamas Haluska (23 metų, 196 cm ūgio gynėjas).
#44. „Orlando Magic“: Reyshawnas Terry (23 metų, 203 cm ugio puolėjas). Išmainytas į „Dallas Mavericks“.
#45. „Los Angeles Clippers“: Jaredas Jordanas (22 metų, 188 cm ūgio įžaidėjas).
#46. „Golden State Warriors“: Stephane'as Lasme (24 metų, 201 cm ūgio puolėjas).
#47. „Washington Wizards“: Dominicas McGuire'as (21 metų, 206 cm ūgio puolėjas).
#48. „Los Angeles Lakers“: Marcas Gasolis (22 metų, 215 cm ūgio vidurio puolėjas).
#49. „Chicago Bulls“: Aaronas Gray (22 metų, 218 cm ūgio vidurio puolėjas).
#50. „Dallas Mavericks“: Renaldas Seibutis (21 metų, 198 cm ūgio gynėjas).
#51. „Chicago Bulls“: JamesOnas Curry (21 metų, 191 cm ūgio gynėjas).
#52. „Portland Trail Blazers“: Taureanas Greenas (21 metų, 186 cm ūgio įžaidėjas).
#53. „Portland Trail Blazers“: Demetrisas Nicholsas (22 metų, 203 cm ūgio puolėjas). Išmainytas į „New York Knicks“.
#54. „Houston Rockets“: Bradas Newley (22 metų, 201 cm ūgio gynėjas).
#55. „Utah Jazz“: Herbertas Hillas (22 metų, 208 cm ūgio puolėjas). Išmainytas į „Philadelphia 76ers“.
#56. „Milwaukee Bucks“: Ramonas Sessionsas (21 metų, 193 cm ūgio įžaidėjas).
#57. „Detroit Pistons“: Sammy Mejia (24 metų, 201 cm ūgio gynėjas).
#58. „San Antonio Spurs“: Giorgos Printezis (22 metų, 206 cm ūgio puolėjas). Išmainytas į „Toronto Raptors“.
#59. „Phoenix Suns“: D.J. Strawberry (22 metų, 196 cm ūgio gynėjas).
#60. „Dallas Mavericks“: Milovanas Rakovičius (22 metų, 208 cm ūgio puolėjas). Išmainytas į „Orlando Magic“.


Naujokų biržos naktį ne tik pašaukiami nauji krepšininkai, bet ir atliekami ne vieneri mainai. Pateikiame šių mainų sąrašą:

    • Orlando „Magic“ atidavė savo 54-ąjį šaukimą Hiustono „Rockets“ ekipai už grynuosius pinigus.

    • Majamio „Heat“ ir Filadelfijos „76ers“ apsikeitė krepšininkais, pašauktais 20 ir 21 šaukimais. Majamio ekipa, be to, gavo grynųjų ir 2009 metų antro rato šaukimą.

    • Portlendo „Trail Blazers“ sumokėjo Fynikso „Suns“ ekipai už 24-ąjį šaukimą.

    • Filadelfijos „76ers“ atidavė Portlendo „Trail Blazers“ 30-ąjį šaukimą, mainais už tai gaudama 42-ąjį šaukimą ir pinigų.

    • Šaukimo šioje naujokų biržoje neturėjusi Indianos „Pacers“ komanda už 39-ąjį numerį Majamio „Heat“ ekipai atidavė savo 2009 metų antro rato šaukimą.

    • Sietlo „SuperSonics“ išmainė savo 31-ąjį šaukimą į Hiustono „Rockets“, mainais gaudama pinigų ir ateities antro rato šaukimą.

    • San Antonijo „Spurs“ atidavė 58-ąjį šaukimą Toronto „Raptors“ ekipai, mainais už tai gaudama antrojo rato šaukimą kitų metų naujokų biržoje.

    • Orlando „Magic“ atsisveikino su savo 44-uoju šaukimu perleisdama jį Dalaso „Mavericks“, mainais už tai gaudama 60-ąjį šaukimą ir grynųjų pinigų.

    • Filadelfijos „76ers“ išmainė savo 38-ąjį šaukimą į Jutos „Jazz“, mainais gaudama 55-ąjį šaukimą bei ateities antro rato šaukimą.



    Susijusios naujienos:

     

    Komentarai:
    Manau jog seibucio greitis istikruju ispudingas kaip ir metimas bet galingumo NBA neuztektu... ;(
    2007-07-04
    +3
    Atsakyti
    ash galiu pasakyti tik 1.... nba nepasiruosus seibuciuo greiciui ir staigumui. Sakoma kad parkeris greciausias ir staigiausias nba ... bet seibutis ... virsh orbitu.
    2007-07-01
    -9
    Atsakyti
    Dekui visam Basketnews kolektyvui uz toki issamu reportaza is NBA naujoku birzos. Jus nr. 1 !!
    2007-06-30
    -1
    Atsakyti
    nowitzki irgi neturi raumenuku
    2007-06-30
    +4
    Atsakyti
    22 metų, 213 cm ūgio puolėjas Yi Jianlianas tikrai perspektyvus krepsininkas maciau jo dejimu top5 nerealus centras,ginyboj pereme kamuoli persivare per visa aikste aplenke kelis varzovu ginejus ir efektingai idejo kamuoli i krepsi.
    2007-06-29
    -2
    Atsakyti
    spursai ir vel savo rogese.... :) vel nekalta baltaodi pasieme... "geruoliu komanda"....
    2007-06-29
    -2
    Atsakyti
    Na ka sveikinimai seibuciui ji pasirinko dalasas,kuris megsta ir vertina pasaulio krepsininkus,dabar seibuciui reikia gryzti i europa ir 1-2 metelius dar pasitobulinti,tada jis manau bus pasiruosias nba
    2007-06-29
    -6
    Atsakyti
    Na ir vel Spursai mano manymu neblogai sudalyvavo naujoku birzoje. Niekas nesauke Spliterio nes kiek zinau labai didele kontrakto ispirkimo suma, bet zinant, kad Spursai pirmiau leidzia zaidejam apsitrint europoje, o tik po to pasiima, tai jiems gavosi neblogas variantas. Kiek keista buvo matyt kad taip aukstai pasauktas Belinelis ir dar i tokia sudina komanda kaip Warriors, kad nebutu jam kaip Jasikeviciui. Siek tiek nepasiseke ispanui Fernandezui, nemanau kad isitvirtins ir siaip nemanau kad jam verta rungtyniaut NBA, kai europoj gaus daug daugiau pinigu. Seibuciui nieks ir neprognozavo auksto saukimo, gerai bent tiek kad pasauke Mavs, manau kita sezona losk kokiam eurolygos klube.
    2007-06-29
    +12
    Atsakyti
    KG gandai kol kas ir lieka gandais.
    2007-06-29
    -4
    Atsakyti
    O vat ple kai su KG baigės?
    2007-06-29
    -6
    Atsakyti
    Valio, Renaldas rulez, o aš po 11šaukimo išėjau apapa.
    2007-06-29
    Atsakyti
    idomu bus ziuret kaip viskas pasikeis seibucio karjeroje
    2007-06-29
    +5
    Atsakyti
    To snorobankas:
    Pazek, ten tas pats trukumas 2/3 zaideju prirasytas. Taigi ne tik baltiesiems :)
    2007-06-29
    -1
    Atsakyti
    kaip ir buvo galima manyt vienas is populiariausiu trukumu ypac pas baltaodzius tai atletiskumo, mases trukumas, kuris gali labai pakenkti Belinelli ir Fernandezui.
    2007-06-29
    +1
    Atsakyti
    cia tai geras
    2007-06-29
    -4
    Atsakyti
    Nu jooo.. Pasistengė :) Labai įdomios naujienos.
    2007-06-29
    -4
    Atsakyti
    didelis dekui uz informacija is pat ryto.
    2007-06-29
    +9
    Atsakyti
    Na bus matyt, kas gausis.. Sėkmės Rena :)
    2007-06-29
    -1
    Atsakyti
    Smagu del Seibucio:)Idomu, ar yra realiu galimybiu jam jau siemet kontrakta pasirasyt?!
    2007-06-29
    Atsakyti
    Valio, bent viena lietuvi pasauke :)
    2007-06-29
    -1
    Atsakyti
    Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

    Komentuoti

    „BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.