Mindaugas Girdžiūnas Nuotr.: Fododiena.lt
„Lietuvos ryto“ šokėjos Nuotr.: Fododiena.lt
Tomas Pačėsas Nuotr.: Fododiena.lt
Denisas Lukašovas Nuotr.: Fododiena.lt
Mindaugas Girdžiūnas Nuotr.: Fododiena.lt
Mindaugas Girdžiūnas Nuotr.: Fododiena.lt
„Lietuvos ryto“ šokėjos Nuotr.: Fododiena.lt
Tomas Pačėsas Nuotr.: Fododiena.lt
Denisas Lukašovas Nuotr.: Fododiena.lt
Mindaugas Girdžiūnas Nuotr.: Fododiena.lt

Gedimino Petrausko vadovaujama „Šiaulių“ komanda „Tete-a-Tete Casino-LKL“ ketvirtfinalyje per pirmąsias dvejas rungtynes kartą patiesė Klaipėdos „Neptūną“ ir pasiekė geresnį rezultatą nei pusfinalyje su uostamiesčio ekipa kovojantis Vilniaus „Lietuvos rytas“.

Tuomet šiauliečiai nebuvo laikomi favoritais, todėl jiems buvo lengviau susitvarkyti su įtampa. Petrauskas mano, kad tokioje situacijoje šiuo metu atsidūrė ir du kartus vilniečius įveikęs „Neptūnas“.

„Nežinau, ar stebina toks rezultatas, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Petrauskas. – Tiesiog „Neptūnas“ tas dvejas rungtynes sužaidė geriau. Manau, kad komandų lygis skiriasi, „Lietuvos rytas“ turi žymiai daugiau potencialo, bet tai kol kas neatsispindi aikštelėje. Sunku pasakyti kodėl.

Mes patys, žaisdami su „Neptūnu“, nejautėme spaudimo, nes nebuvome favoritais. O dabar galbūt lygiai tas pats yra „Neptūnui“. Jis rodo gražų krepšinį, visi žaidėjai yra atsipalaidavę ir užsivedę. Būtent tai yra vienas iš pagrindinių faktorių.“

„Lietuvos ryto“ krepšininkų laukia sudėtinga užduotis – kad prasibrautų į LKL finalą, jie užsivedusius klaipėdiečius privalės įveikti tris kartus iš eilės. Negana to, Tomo Pačėso auklėtiniai privalėtų laimėti Klaipėdoje, kurioje šį sezoną krito jau du kartus.

Vilniečiai yra įsprausti į kampą, tačiau Petrauskas mano, kad jie ir toliau išlieka serijos favoritais. Visgi tam, kad pateisintų favoritų statusą, jie turės atlikti žygdarbį.

„Nemanau, kad „Neptūnas“ po dviejų pergalių tapo serijos favoritu. Kad ir kaip klaipėdiečiai gerai žaidė paskutinius kelis metus, mes vis tiek turime tik du grandus. Visose rungtynėse, išskyrus tarpusavyje, „Lietuvos rytas“ ir Kauno „Žalgiris“ yra favoritai. Nesvarbu, koks dabar yra rezultatas – „Lietuvos rytas“ išlieka favoritu. Visgi vilniečiams bus labai sunku laimėti trejas rungtynes paeiliui. Tai būtų didžiulis žygdarbis“, – apie galimą pergalingą „Lietuvos ryto“ scenarijų kalbėjo treneris.

Pirmajame serijos susitikime „Neptūnas“ šventė užtikrintą pergalę rezultatu 83:71, o antroje akistatoje nugalėtojas sprendėsi paskutinėje minutėje. „Lietuvos rytui“ koją kišo katastrofiškas baudų pataikymo procentas – vilniečiai pataikė vos 13 metimų iš 28 (46 proc.). Negana to, vilniečiai prarado 18 kamuolių.

Vilniaus Lietuvos rytas 71-83
2016-05-11
Klaipėdos Neptūnas
Klaipėdos Neptūnas 70-68
2016-05-14
Vilniaus Lietuvos rytas
Vilniaus Lietuvos rytas 2016-05-17 19:00 Klaipėdos Neptūnas

„Šiaulių“ treneris Petrauskas mano, kad „Lietuvos rytas“ per kelias dienas tarp rungtynių nespės pakeisti taktinio žaidimo. Pačėso komandai kur kas labiau padėtų tai, jeigu ji pagerintų komandos psichologinę būseną.

„Lietuvos rytui“ reikėtų susitvarkyti su įtampa. Čia būtų vienas pagrindinių faktorių. Treneriai taktinių dalykų per tris dienas nepakeis. Nei gynybos, nei puolimo. Vilniečiai jaučia psichologinę naštą ir tai yra jų silpnoji pusė. Laukia atkaklios rungtynės, kas susitvarkys su įtampa, tie ir laimės.

Netaiklios baudos priklauso nuo kiekvieno žaidėjo. Įtampą jaučia ne „Neptūnas“, o „Lietuvos rytas“. Tiesiog būna tokių prastų dienų tiek komandai, tiek ir atskiriems žaidėjams. Mes matėme, kaip Eurolygos finale Janas Vesely pataikė tik 1 baudą iš 10. Jis tikrai taip prastai nemeta baudų“, – teigė Petrauskas.

Artimiausios šios serijos rungtynės jau šiandien 19 valandą vyks Vilniuje. Kad jos netaptų lemiamomis, Petrausko manymu, „Lietuvos rytas“ privalo susitvarkyti su savo didžiausiomis problemomis.

„Lietuvos rytas“ pralaimėjo du kartus, tad komandos žaidimas negali daryti gero įspūdžio. Visgi jie turi potencialo ir nemanau, kad juos reikėtų nurašyti. Jeigu vilniečiai apmažins pramestų baudų ir klaidų skaičių, tai jie tikrai galės laimėti namuose. O kalbėti apie rungtynes Klaipėdoje yra anksti, visi treneriai žiūri tik į artimiausią mačą“, – apie artėjančią dvikovą kalbėjo treneris.

Antrųjų serijos rungtynių reportažas:

Komentarai:
Šiaip mno nuomoneLyginame komandų sudėtis:1 Centrai: Grantas/Pleistedas - Kavaliauskas/Gudaitis/Lapeta - čia žinoma LR pranašumas, tačiau yra viena bėda - Kavaliauskas dažnai statomas PF, o Lapeta/Gudaitis jau tokio didelio pranašumo neturi.2. PF: Šarakauskas/Brandas - Lavrinovičius/Kavaliauskas - čia irgi būtų LR pranašumas, tačiau serijoje abejose rungtynėse susidarė situacija, kai reikėjo Kavaliauską traukti į centro poziciją, o Lavrinovičiaus dienos jau praeityje. Žinoma gali sužaisti kokias rungtynes ir neblogai, tačiau amžius jau daro savo - nebėra to greičio, staigumo. Tad neretai Pačėsui teko į PF statyti Jomantą ar Oreliką. Prieš juos PF pozicijoje žaidė Šikšnius ir Butkevičius, kurie dėl savo fizinio pajėgumo šioje pozicijoje yra už juos pranašesni.3. SF: Šikšnius/Butkevičius - Jomantas/Orelikas/Gailius/Lukauskas. Nežinau kodėl Pačėsas nepasitiki Gailiumi, tačiau šioje pozicijoje daugiau kaip trečią išleidžia net Lukauskį. Abu Neptūno pgarindiniai SF yra grynai gynybiniai bei fiziškai galingesni ir greitesni tiek už Jomantą, tiek už Oreliką, tiek už Lukauskį. Tad šioje pozicijoje mažai žaidžiant Gailiui Neptūnas įgauna pranašumą.4. SG: Mažeika/Brader/Ewingas arba Girdžiūnas - Juškevičius/Runkauskas/Gailius/Lukauskas. Pagriindinė LR problema - Nėra aiškais startyinio šioje pozicijoje, vienose išleidžiamas Runkauskas, kitose Juškevičius. Toks neapsisprendimas kenkia tiek žaidėjų psichologijai tiek ir pačio stratinio penketo geresniam susižaidimui. Neptūnas žino savo pagrindinį privaluma - tai gynėjų trio Ewingas/Girdžiūnas/Mažeika, tad neretai jie visi trys pasirodo aikštelėje rungtynių metu nustumiant Mažeiką į PF.5. PG: Ewingas/Girdžiūnas - Lukašov/Brown . Manau čia net komentarų nereikia.P.S. Šiaip Neptūnas turi ženklų pranašumą tik PG srityje, bei laikinai šiek tiek SG grandyje (dėl Ewingo ir Gordžiūno galimybių žaisti viename penkete, vieną jų naudojant kaip SG). Neptūno pergaliū kalviai yra kolkas Ewingas, Mažeika, Girdžiūnas, kurie jei ne patys baigia atakas, tai sudaro galimybes Grantui, Brandui ir ypač gerai šioje serijoje atrodančiam Šarakauskui.


+1 labai geras komentaras ! puikios izvalgos. Kaip ir nezinau uz ka sirgt... Vilniuj pragyvenau daug metu. Uzaugau su LRytu, su ju mestu issukiu zalmargei. Atrodo , kad Klaipeda savo zaidimu (pusfinalyje......kol kas...) turetu daugiau sansu ikast "lizinginiui projektui" finale, bet zinant tai, kad Rytas ruosesi tik finalams pries Zalgiriui.....sunku pasakyt... Dvejopi jausmai... Tegu nugali stipriausias. Net jeigu mano sirdis 0.0001% daugiau su Rytu, Neptunui sekmes finale linkesiu 100%
2016-05-17
-1
Atsakyti
abcdef
viskas jau aisku. 3-0 nu 3-1 blogiausiu atveju. bet tikiuos bus 3-0 pagaidinti sitie nevykeliai lavonai niekam neidomus
2016-05-17
Atsakyti
Petrauskas bus neabejotinai vienas pagrindinių kandidatų po sezono pakeisti Pačėsą "Lietuvos ryte", todėl kitaip šnekėti ir negali. O iš sakomo potencialo aš jo nematau - arba veteranai pas "Rytą", tokie kaip Lukauskis, Lavrinovičius, kuriuos "Neptūnas" savo pozicijose jau pralenkia, arba visiškai nustoję tobulėti kažkada buvę perspektyvūs žaidėjai, kaip Juškevičius, Gudaitis. Jei šiandien ir sugebės ištempti "Rytas" pergalę, greičiausiai serija vistiek baigsis 1:3.
2016-05-17
+5
Atsakyti
Py*dauskas Vilneus Statybai
2016-05-17
+2
Atsakyti
Šiaip mno nuomone
Lyginame komandų sudėtis:

1 Centrai: Grantas/Pleistedas - Kavaliauskas/Gudaitis/Lapeta - čia žinoma LR pranašumas, tačiau yra viena bėda - Kavaliauskas dažnai statomas PF, o Lapeta/Gudaitis jau tokio didelio pranašumo neturi.

2. PF: Šarakauskas/Brandas - Lavrinovičius/Kavaliauskas - čia irgi būtų LR pranašumas, tačiau serijoje abejose rungtynėse susidarė situacija, kai reikėjo Kavaliauską traukti į centro poziciją, o Lavrinovičiaus dienos jau praeityje. Žinoma gali sužaisti kokias rungtynes ir neblogai, tačiau amžius jau daro savo - nebėra to greičio, staigumo. Tad neretai Pačėsui teko į PF statyti Jomantą ar Oreliką. Prieš juos PF pozicijoje žaidė Šikšnius ir Butkevičius, kurie dėl savo fizinio pajėgumo šioje pozicijoje yra už juos pranašesni.

3. SF: Šikšnius/Butkevičius - Jomantas/Orelikas/Gailius/Lukauskas. Nežinau kodėl Pačėsas nepasitiki Gailiumi, tačiau šioje pozicijoje daugiau kaip trečią išleidžia net Lukauskį. Abu Neptūno pgarindiniai SF yra grynai gynybiniai bei fiziškai galingesni ir greitesni tiek už Jomantą, tiek už Oreliką, tiek už Lukauskį. Tad šioje pozicijoje mažai žaidžiant Gailiui Neptūnas įgauna pranašumą.

4. SG: Mažeika/Brader/Ewingas arba Girdžiūnas - Juškevičius/Runkauskas/Gailius/Lukauskas. Pagriindinė LR problema - Nėra aiškais startyinio šioje pozicijoje, vienose išleidžiamas Runkauskas, kitose Juškevičius. Toks neapsisprendimas kenkia tiek žaidėjų psichologijai tiek ir pačio stratinio penketo geresniam susižaidimui. Neptūnas žino savo pagrindinį privaluma - tai gynėjų trio Ewingas/Girdžiūnas/Mažeika, tad neretai jie visi trys pasirodo aikštelėje rungtynių metu nustumiant Mažeiką į PF.

5. PG: Ewingas/Girdžiūnas - Lukašov/Brown . Manau čia net komentarų nereikia.

P.S. Šiaip Neptūnas turi ženklų pranašumą tik PG srityje, bei laikinai šiek tiek SG grandyje (dėl Ewingo ir Gordžiūno galimybių žaisti viename penkete, vieną jų naudojant kaip SG). Neptūno pergaliū kalviai yra kolkas Ewingas, Mažeika, Girdžiūnas, kurie jei ne patys baigia atakas, tai sudaro galimybes Grantui, Brandui ir ypač gerai šioje serijoje atrodančiam Šarakauskui.
2016-05-17
+4
Atsakyti
LRyto komandos sudėtis komplektacija ir treneris Pačėsas tai tragiški, komandoje vien klaidos,vieni failai, kam sudėtyje yra nuliniai veteranai K.Lavrinovič ir Lukauskis tai neaišku, jie net Lietkabeliui per silpni būtu,toliau kam tas Pačėsas iškeitė lietuviška Duranta į nusivažiavusi Jomanta? kurį jau seniai visi pamiršo, toliau iš kur tas Pačėsas atkasė tokius silpnus įžaidėjus, per visa LRyto komandos gyvavima dar neteko matyti tokių silpnų žemo lygio įžaidėjų legionierių kuriems tik Olandijoje ar kur Suomijoje težaisti irgi Pačėso nuopelnas...kaip jis pats sakė rinkosi mažiau žinomus...matom kas gavosi kai perki nežinoma žaidėja,visu pirma jau tai kad žaidėjas iš Olandijos lygos jau turėjo atbaidyti pirkti kažkoki X faila žaidėja,tas ukrainietis įžaidėjas irgi neaišku ką veikė tam Saratovo Avtodor klube ar tai buvo atsarginis suolo šildytojas nepakylantis nuo suolo ar tai gydėsi traumas. Lenkas centras Lapeta gana žemo lygio centras kaip LRyto europiniam klubui,neveltui tas Lapeta tiek metu žaidė Alytuje, o ne kokiam stipriam klube, apie trenerį Pačėsa tai manau kad jis keleta metų netreniravo jokios komandos,per ilgai užsibuvo savo kabinete,gėrė kava, dirbo su popieriais vadybininku, o ne su krepšinio kamuoliu ir krepšininkais, Pačėsas netinka į vyr.trenerius,tiesiog jis neturi kantrybės su žaidėjais,moka tik rėkti ant žaidėjų,nemoka normaliai dirbti su žaidėjais,nes neturi kantrybės yra silpnas,gan žemo lygio IQ impotentinis treneris ar vadybininkas? neaiškus kas?, manau kad jam geriau dirbti vadybininku,ramesnis darbas,mažiau reikia rėkti. Verdiktas būtu toks,manau pats laikas komandos vadovui G.V. skambinti patikrintam gelbėtojui laisvam R.Kurtinaičiui kuris jau žino kas yra triumfas su LRytu yra laimėjas viska ir moka iš gan vidutinio lygio komandos žaidėjų nulipdyti čempioniška komanda.
2016-05-17
-7
Atsakyti
Anonimas
Nerasikit nesamoniu maxeika fujsista su stora sukna lakstantis nu gak girdzubad ir ev8ng dar neko o taip visi fuksus meto tik baiksis fuksai baiksis ir laime ju

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-05-17
-2
Atsakyti
snd
tu rimtai prikolus megsti :D uz ta tavo granta kavaliauskas n kartu geresnis uz mazeika gailius ar juskevicius visa galva auksciau :D kisa jis vidutiniokus kuriem paeina vienas grajus tai mat jau rinktines gal verti :D
2016-05-17
-2
Atsakyti
K
Kažkaip žema man būtų kalbėti tokius dalykus ir taip nuvertinti neptūną. Apie kokį potencialą kalbame? Stipresnė komanda yra ta, kuri laimi, ir kalbėti apie tai, kad rytas turi daugiau potencialo ir yra neva 'stipresni', yra tas pats, kas komandai laimėjus turnyrą aiškint, kad jiems tiesiog pasisekė. Laimėjimas yra pranašumo įrodynas. Čempionų niekas neteisia. Neptūnas du kartus nugalėjo lrytą, todėl šiai dienai akivaizdu, kad neptūnas yra stipresnis. Jei rytas per likusias varžybas sugebės įrodyti kitaip - tada galėsim kalbėti apie grandus/rytą ir kitus dalykus. Šiai dienai Lietuvoje stipriausios atrodo neptūno ir žalgirio komandos. Kol rytas nepersvėrė rezultato ir neįrodė kitaip - nėra daugiau ką diskutuoti.
2016-05-17
+8
Atsakyti
Hm
Ką nebesvaik. Kas ryte yra geresnis už atitinkamai Girdžiūną, Mažeiką, Ewing ir Grant'ą? Jei šiandien ir laimės Rytas, tai Klaipėdoje be prosvaisčių su tokiu nusiteikimu ir žaidimu koks yra dabar :)
2016-05-17
-1
Atsakyti
Turbut
Net kai Neptunas laimes sita serija, rytas vistiek bus favoritas.

Laikai keiciasi, komandos pradeda apsilyginti. Kiek dar visiem bus i galvas tie visi "grandai" ir pan? Mane net erzina atrodo kad kazkiap niekas nenori lygtais ivertinti tu Neptuno pergaliu, nes ale jos abi netycia. Nu stipresnis neptunas siuo metu, kiek galima skalambyt cia apie visokias "sensacijas", "fiasko" ir pan?
2016-05-17
+2
Atsakyti
To hm
Nebesvaik.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-05-17
-1
Atsakyti
Hm
Koks dar Rytas favoritas ir koks Neptūnas ne grandas? Nusišneka prieš akivaizdžią tiesą. Netgi imant žaidėjus atskirai pagal pozicijas, Neptūnas juos turi geresnius. Kas iš Ryto liko, tai tik vardas, kuris dar suveikia prieš šiek tiek silpnesnes komandas. Viskas psichologijoje.
2016-05-17
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.