Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Kauno „Žalgiris“ sužaidė vienas geriausių sezono rungtynių, bet ir to buvo maža nutraukti pralaimėjimų seriją Eurolygoje – 70:74 namuose nusileista Milano „Armani Exchange“.

Fotogalerija

Taškas į tašką visų rungtynių metu kovoję žalgiriečiai gynyboje nesulaikė 20 taškų pelniusio ir tiek pat naudingumo balų surinkusio Malcolmo Delaney.

Lietuvos čempionų fronte – nieko naujo. Lukas Lekavičius vėl buvo puolimo lyderis – 16 taškų, 5 rezultatyvūs perdavimai ir 23 naudingumo balai.

Tinklalapio BasketNews žurnalistas Jonas Lekšas įvertino žalgiriečių individualius pasirodymus namų rungtynėse.


Lukas Lekavičius – 9 balai
28 min., 16 tšk. (4/6 dvit., 0/1 trit., 8/8 baud.), 3 atk. kam., 5 rez. perd., 2 kld., 6 išpr. praž., 23 naud. balai.

Nuotr. BNS

Luko ofise – eilinė darbo diena. Įspūdinga, kaip šis mažylis toliau stabiliai traukia įstrigusį „Žalgirio“ puolimą, o tai šį vakarą jis darė prieš geriausią gynybą moderniosios Eurolygos istorijoje. Vėl matėme gerus Lekavičiaus įsiveržimus, nusimetimus, o kuomet kamuolys nueidavo į jo stiprią pusę, varžovai tiesiog išsiimdavo taškus. Gynyboje įžaidėjas kentėjo dėl ūgio trūkumo prieš Delaney, bet, bendrai, negalima nesižavėti, kaip tokiu sunkiu metu lyderystę ant savęs prisiima Lukas.


Edgaras Ulanovas – 7,5 balo
25 min., 9 tšk. (2/4 dvit., 1/2 trit., 2/2 baud.), 4 atk. kam., 2 rez. perd., 11 naud. balų.

Nuotr. BNS

Ulanovas rungtynes pradėjo tolimu metimu ir staigiu dvitaškiu kaire ranka, vėliau jo veiksmus Milanas apribojo, bet puolėjas sugebėjo išnaudoti kelis pranašumus nugara į krepšį. Edgaras pastaruoju metu žaidžia solidžiai, yra užtikrintas aikštėje ir net norėjosi didesnio jo įtraukimo į puolimą per vidų. Taip pat lietuvis gynyboje gerai skaitė situacijas ir prisidėjo prie solidaus komandos darbo savoje aikštės pusėje.


Tyleris Cavanaugh – 7,5 balo
28 min., 13 tšk. (2/4 dvit., 3/6 trit.), 6 atk. kam., 2 rez. perd., 15 naud. balų.

Nuotr. BNS

Dar vienas geras vakaras puolime – per pastarąsias ketverias rungtynes Cavanaugh nerinko mažiau 9 taškų. Amerikietis užtikrintai atakuoja krepšį, išsiskiria geru aikštės matymu, o taip pat šįvakar iškišo juvelyrinį perdavimą per nugarą. Gynyboje iš didžiųjų Tylerio klaidų – Rodriguezo įleidimas į dešinę pusę bei Ricci pražiopsotas įkirtimas.


Joffrey Lauvergne'as – 6 balai
13 min., 8 tšk. (3/6 dvit., 2/2 baud.), 2 atk. kam., 8 naud. balai.

Nuotr. BNS

Rungtynių žaidėjas
Kyle  Hines
EFF
21
Kyle Hines
Taškai 11
Taiklumas 4-5
Atkovoti kamuoliai 10
Rezultatyvūs perdavimai 2

Rungtynėse Lauvergne'as buvo antras komandos vidurio puolėjas ir su šiuo vaidmeniu jis gerai tvarkėsi. Dar prancūzas kartais skuba su sprendimais ir tai natūraliai ateina iš ilgo nežaidimo, bet su kiekvienomis rungtynėmis Joffrey krepšinio pojūtis turėtų gerėti, o taip pat ir didėti žaidimo laikas.


Joshas Nebo – 5,5 balo
24 min., 3 tšk. (0/3 dvit., 3/4 baud.), 5 atk. kam., 2 per. kam., 2 kld., 2 blk., 8 naud. balai.

Nuotr. BNS

Jure Zdovcas labiausiai pasitikėjo amerikiečiu ir Nebo tikrai gerai saugojo krepšį, tačiau buvo kaltas dėl kelių varžovų susikurtų antrųjų šansų, taip pat pabaigoje pasitaikė kvaila pražanga prieš Rodriguezą. Puolime Joshui nepavyko išnaudoti savo progų ir jis čia nebuvo efektyvus. Vis dėlto ketvirtajame kėlinyje jis gražiai perėmė kamuolį ir jei būtų buvusi Delaney skirta nesportinė pražanga, tai galėjo keisti dvikovos likimą.


Paulius Jankūnas – 5 balai
12 min., 2 tšk. (1/1 dvit.), 2 atk. kam., 5 naud. balai.

Nuotr. BNS

Jankūnas beveik po mėnesio pertraukos grįžo ant Eurolygos parketo ir pelnė taškus. Kapitonas gavo savo vietą rotacijoje ir buvo naudingas komandai kovoje dėl atšokusių kamuolių ir komandinėje gynyboje.


Karolis Lukošiūnas – 5 balai
24 min., 8 tšk. (1/1 dvit., 2/8 trit.), 2 atk. kam., 4 naud. balai.

Nuotr. BNS

Karoliui toliau trūksta stabilumo – snaiperis išmetė daug gerų metimų laisvas, tačiau tikslą pasiekė tik kas ketvirtas tritaškis. Gynyboje Lukošiūnas padarė aiškią pažangą, šį vakarą visus nustebino ir gražiu prasiveržimu, tačiau norint įtvirtinti save išreikšto metiko vaidmenyje aukštame lygyje, privalo atsirasti stabilumas.


Tai Websteris – 4,5 balo
13 min., 4 tšk. (2/4 dvit., 0/1 trit.), 6 rez. perd., 4 praž., 3 naud. balai.

Nuotr. BNS

6 rezultatyvūs perdavimai per 13 minučių yra labai solidus rezultatas, buvo ir pora gerų prasiveržimų, bet tai, kokias logikos klaidas daro Websteris, sunku paaiškinti. Zelandui trūksta elementarios koncentracijos, taisyklės pažeidžiamos blogose vietose, varžovai įleidžiami į stiprias puses, o rungtynių pabaigoje saugojimasis penktosios pražangos buvo kito lygio reikalas. Tai vis dar sugeba nustebinti, gaila, iš blogosios pusės.


Artūras Milaknis – 4 balai
18 min., 5 tšk. (1/1 dvit., 1/4 trit.), 1 per. kam., 3 praž., 1 naud. balas.

Nuotr. BNS

Kaip ir Lukošiūnui, taip ir Milakniui nebuvo sėkminga diena, tik pastarasis sulaukė žymiai didesnės varžovų priežiūros. Gynyboje veteranas buvo baudžiamas – praleistas Danielso įkirtimas, o po to prasižengta varžovams dar realizuojant ir dvitaškį, ir tritaškį.


Nielsas Giffey – 3 balai
13 min., 2 tšk. (1/2 dvit., 0/1 trit.), 1 atk. kam., 1 naud. balas.

Nuotr. BasketNews/D.Repečka

Vienas kvailas perdavimas, vienas lanko nelietęs metimas, kai Milas buvo laisvas aikštės kampe, pora praleistų prasiveržimų asmeninėje gynyboje, o šias klaidas šiek tiek nubraukia tik sunkus dvitaškis ir perimtas kamuolys iš Rodriguezo. Dar vienas blankus vokiečio pasirodymas.

Komentarai:
Lukas gynyboje minusinis yra. Duot jam tokius balus kaip 9 yra neobjektyvu. Komplektuoji komanda kad laimet rungtynes, o ne dziaugtis kaip tavo zaidejas vienoj aikstes pusej visiskai nenaudingas, bet kitoj uztat vajei kaip stengiasi.
2022-02-09
-3
Atsakyti
Websteris gynyboje nors ir sugrybauja,tačiau bent perdavimų kartais padalina,kartais ir žaidimą paaštrina savo netikėtais sprendimais.O štai ką Giffey veikia,tai sunku ir suprasti.Sezono pradžioje dar lyg ir darė savo užduotis,mesdavo tik tritaškius,dėl ko ir buvo pirktas.Bet dabar jo rolė visiškai neaiški,daro dalykus,kurių neturėtų daryti.Dar vienas prastas vasaros sprendimas jį įsigyjant.
2022-02-09
+5
Atsakyti
Na lėkštė.lt darbuotojas (Jonas L.) šiek tiek kuklinasi pakritikuoti ale basketnews bendrasavininką Edgarą. Rungtynių gale tikrai stirpiai prasileido tiek puolime, tiek ginyboje...
2022-02-09
+9
Atsakyti
Mielas rungtyniu komentatoriau. komentuok rungtynes, o ne teiseju darba... ACIU...
2022-02-09
-19
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Milano Armani Exchange
44%
24/55
Metimai iš žaidimo
41%
26/63
29
Atkovoti kamuoliai
40
17
Rezultatyvūs perdavimai
18
5
Perimti kamuoliai
6
94%
15/16
Baudų metimai
83%
10/12
9
Prarasti kamuoliai
11

Rungtynių žaidėjai

Lukas  Lekavičius
16 PTS
4/7 FG
8/8 FT
Malcolm  Delaney
20 PTS
8/13 FG
0/0 FT
Tyler  Cavanaugh
6 REB
5 DREB
1 OREB
Milano Armani Exchange
Keli žaidėjai
10 REB
Tai  Webster
6 AS
1 TO
13 MIN
Milano Armani Exchange
Keli žaidėjai
5 AS
Lukas  Lekavičius
23 EFF
67% 2P%
0% 3P%
Kyle  Hines
21 EFF
80% 2P%
- 3P%