Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis

Desperatiški laikai reikalauja desperatiškų sprendimų, sako senas graikų posakis. „Žalgirio“ situacija Eurolygoje dar nėra desperatiška – visgi šį sezoną dar liko sužaisti 25 rungtynes. Tačiau jeigu nebus kažko imtasi, padėtis gali tapti ne tik desperatiška, bet ir nepataisoma.

Po penktadienį patirto ketvirtojo pralaimėjimo Eurolygoje „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius pratrūko.

Jis atvirai ir be užuolankų išdėjo į šuns dienas savo auklėtinius, iš kurių, anot Šaro, 80 proc. turi susiimti ir pažiūrėti į veidrodį.

Treneris vardų ir pavardžių neminėjo, tačiau pareiškė, kad komanda laikosi ant dviejų krepšininkų. Nereikia būti mokslininku, kad suprastumei, jog tie du žaidėjai yra Paulius Jankūnas ir Leo Westermannas.

Šie du krepšininkai mače su Stambulo „Daruššafaka“ surinko 63 iš komandos 80 naudingumo balų. Ir jie vieninteliai irklavo „Žalgirio“ valtį tada, kai ketvirtajame kėlinyje ji vis labiau skendo.

Jankūnas ir Leo padėjo sumažinti atsilikimą iki 5 taškų ir, jeigu Westermannas būtų pataikęs tą tritaškį, kai iki rungtynių pabaigos buvo likusios 65 sekundės, galbūt mačo baigtis būtų buvusi kitokia. Bet jis nepataikė ir „Daruššafaka“ galiausiai triumfavo.

Mačo baigtis galėjo būti kitokia ir jeigu „Žalgiris“ dar iki ilgosios pertraukos būtų rungtyniavęs solidžiau.

„Daruššafaka“ pirmoje mačo dalyje pataikė vos 10 metimų iš 28 (36 proc.) ir suklydo 9 kartus. Čia yra tragiški skaičiai komandai, žaidžiančiai svečiuose.

Bet „Žalgiris“ įpusėjus mačui pirmavo tik 35:26 ir buvo akivaizdu, kad laikysis tol, kol varžovų snaiperiai nepramuš lanke skylės. Trečiajame kėlinyje jie galiausiai tą skylę pramušė.

„Daruššafaka“ penkias atakas iš eilės (!) baigė tritaškiais, du kartus dar su pražangomis, ir spurtavo 16:4, taip 7 taškų deficitą paversdami 5 taškų persvara – 59:54. Kaip paaiškėjo vėliau, čia įvyko rungtynių lūžis.

To lūžio galėjo ir nebūti, jeigu „Žalgiris“ būtų buvęs užtikrintas pirmoje rungtynių pusėje.

„Tikrai negalima sakyti, kad pirmoje pusėje viskas buvo gerai, o antroje – blogai, – po dvikovos komentavo Edgaras Ulanovas. – Pirmoje pusėje nežaidėme gerai, prie tokio varžovų žaidimo mes tikrai turėjome susikrauti didesnę persvarą. O apie antrą rungtynių pusę net nekalbu. Trečią kėlinį padovanojome visiškai.“

„Kai prarandi 13 kamuolių ir pirmauji 9 taškais, tai reiškia, kad galėjai žaisti geriau, – pirmą dvikovos dalį prisiminė Westermannas. – Leidome jiems įmesti tik 26 taškus, gana gerai gynėmės. Jeigu nebūtume praradę tiek kamuolių, būtume susikrovę didesnę persvarą ir tai galėjo būti lemiamas veiksnys mačo pabaigoje.“

Jeigu anksčiau Jasikevičius teigė, kad „Žalgiris“ neišnaudojo progų laimėti prieš Atėnų „Panathinaikos“ ir Tel Avivo „Maccabi“, tai šį kartą bendra nuotaika tiek rūbinėje, tiek arenoje buvo tokia, kad tokias rungtynes buvo privaloma laimėti.

Vietoje to, „Žalgiris“ suklydo 22 kartus, trečiajame kėlinyje varžovams leido įmesti 7 tritaškius ir 35 taškus, o patys patyrė jau trečią nesėkmę iš eilės.

„Jau yra trys neišnaudotos galimybės pasiekti pergalę Eurolygoje. Labai gaila, kad jos neišnaudotos, – aiškino Jasikevičius. – Turime tokį pergalių balansą, kokį turime. Stengsimės dirbti daugiau, dirbsime kažkurį laiką be laisvų dienų, kas, manau, yra vienintelė išeitis. Arba žaidėjai per gerai gyvena, arba yra nesusikoncetravę, arba jiems nerūpi krepšinis.“

Jasikevičius du kartus pakartojo, kad per savo 19 metų profesionaliame krepšinyje jis dar nebuvo matęs tiek daug nelogiškų sprendimų.

„Žalgiris“ vietomis atrodė kaip komanda, kuri darė viską, kad nelaimėtų. Perdavimai po krepšiu dvigubinamam komandos draugui, kamuolio šveitimas komandos draugui į kojas, pražangos prieš tritaškius metančius varžovus, pigios pražangos kovojant dėl kamuolių.

Kauno klubo treneriai ir sirgaliai penktas rungtynes laukia, kada pagaliau iššaus Kevinas Pangosas. Panašu, kad jis gali ir neiššauti. Mače su „Daruššafaka“ kanadietis buvo pasodintas ant suolo trečiajame kėlinyje sužaidus vos 3 minutes ir daugiau aikštėje nebepasirodė. Net tada, kai Lukas Lekavičius gavo penktą pražangą.

13 minučių, 0/3 metimai, 4 klaidos, -5 naudingumo balai. Toks Pangoso pasirodymas penktadienį.

Per penkerias rungtynes jis yra pataikęs vos 7 metimus iš 32 (22 proc.), o klysta taip pat dažnai (1,8 kld.) kaip ir atlieka rezultatyvų perdavimą (1,8).

Dar anksčiau pasirodymą baigė Augusto Lima, kuris šį kartą aikštėje nepraleido nė 7 minučių. Per penkerias rungtynes jis vos 6 kartus metė į krepšį ir iš viso atkovojo tik 10 kamuolių. Mažiau, nei Paulius Jankūnas atkovojo per vienas rungtynes su „Daruššafaka“.

Visiškai ne formoje atrodo ir Renaldas Seibutis, likdavęs Brado Wanamakerio dulkėse, kai šis jį aplenkdavo žaisdamas vienas prieš vieną. Seibutis per penkerias rungtynes yra pataikęs 2 metimus iš 8 ir renka vidutiniškai po -0,2 naudingumo balo…

Lėtas ir neatletiškas net prieš lėtą ir neatletišką „Daruššafaka“ priekinę liniją atrodė Antanas Kavaliauskas, ir užsidirbęs bloką, ir kelis kartus neatsikovojęs kamuolių gynyboje. Po vieno iš tokių epizodų Jasikevičius pakvietė nuo suolo Robertą Javtoką, o pats iškėlė rankas į viršų, tarsi šaukdamas „Aš pasiduodu!“.

Žinant Šarą, jis nepasiduos. Bet čia jam reikia pagalbos ir iš klubo vadovybės, nes laukti ir tikėtis, kad stringantys žaidėjai staiga pradės žibėti, gali būti per didelė prabanga. Tik ne dabar, kol sezonas dar nėra palaidotas.

Komentarai:
VT
Manau bėda treneryje, nes žaidėjai pusė velnio, net ir su tais nepavykusiais pirkiniais.
2016-11-06
+13
Atsakyti
NF
Zalgiriui reikia normalios klubo vadovybes,kuri sprestu greit ir laiku iskilusius klausimus,o ne durnu valiuotu,komanda vel sukomplekuota nepilnai ir neprofesonaliai,o vadyba- jie ,,suda ,,tik mala,pati neprofesonaliausia vadyba,ne tik eurolygoje,bet ir lkl...
2016-11-05
-3
Atsakyti
Na
Taip taip, reik pagalbos is klubo vadovybes....o kai Krapikas buvo vyr treneriu, kazkodel tos pagalbos nereikejo, tiesiog visi shudai buvo supilti ant Gintaro galvos. Antra sezonas tuoj ipuses kai Jaska vyr treneris. Bet jis vis dar super treneris, ir vis kalti kiti, kad jo nesupranta/nevykdo nurodymu ir pan. O gal visgi nera jis toks geras kaip kad visi itikejo?
2016-11-05
Atsakyti
evyr
Pats Jasikevicius susirinko siuos zaidejus. Vadovybes del komplektacijos kaltint tikrai negalima. Beto pats Jasikevicius nusprendzia ka registruot rungtynems, kam leist zaist ir po kiek minuciu.

Jeigu mato kad Seibutis antra sezona is eiles nulis, tai tegul jo net neregistruoja rungtynems. Ir taip toliau. Reik grieztesnes trenerio rankos ba nieko nebus...
2016-11-05
+1
Atsakyti
www
grybu karas
2016-11-05
-4
Atsakyti
zalgiris
Taip laikas susimastyt motiejunui apie naujoka kuris ipustu energyjos usivedimo tie kurie dar laisvi is nba

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-11-05
+8
Atsakyti
Grambuolis
Zalgiriui jau ir pries sezona sezonas buvo palaidotas. ,,:) Ir taip dabar 10 metu is eiles

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-11-05
+2
Atsakyti
miami
gletu pasidometi JaKarr Sampson tikrai tiktu lengvas krastas judrus soklus neseniai atleido kazkoks nba klubas
2016-11-05
+2
Atsakyti
finkas
skubiai pirkt sf nes tuoj nepakilsim is dugno
2016-11-05
+8
Atsakyti
jama
nebe reikalo pries seza ir buvo pasakyta zalgiris absoliuti eurolygos autsadere, pasiziurejus i sudety viskas senai buvo aisku is sudo vasko neisspausi. NORS KOKI MOKAMI JIEMS ATLYGINIMAI TAI UZ TOKIUS BUVO GALIMA SURINKT NORS KAZKIEK PADORESNE KOMANDA TAI TIKRAI
2016-11-05
+4
Atsakyti
M
Saras labai teisingai pasake viska. Zaidejai per gerai gyvena. Gauna tokius pinigus ir speju picas, kebabus eda prie 2 metru istrizaines tv, tusina. O po to ateina i rungtynes kaip su pachmelu.
2016-11-05
-1
Atsakyti
praeivis
Manau vienas ryztingesniu sprendimu butu zaidejams maziau girtiems trankytis po miesta

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-11-05
-11
Atsakyti
zalia lkl
lkl kaip ir padeti turim lyderiai pirmi bet reik ir eurolygoje nepasisik

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-11-05
+3
Atsakyti
zalia
ir sprendimus ir isvadas jei norim taisyt padeti

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-11-05
+4
Atsakyti
msd
as juk sakiau bus pizdiec si sezona,jai ne saras tai isvis pz butu po 30 tasku nuo kiekvieno,tokie luzeriai surikti kad pdcz,nera isvis sf pozicijoje apart ulanovo kuris tik gynyboje kazka gali padaryti ir turi kovotojo charakteri,priekine linija isvis kiauria ,apart jankuno ,westernamo ir ulanavo,komandoj nera eurolygos lygio zaideju,neturint poros juoduku galinciu tempti zalgiri ,neverta net svajoti apie pergaliu serijas,jau antras varzybas pralose del klaidu ir neisnaudotu galimybiu,dasufaka zaide ypac blogai,ziauriai blogai du kelinius ,normali komanda butu dariusi juos 20 tasku ,o tie kaip vaikai klydo ,trecian kelini isvis prasizengineja n kartu nuo triocu nu kam to reikia ,su maccabi tas pas buvo zaide jie prastai ,o zalgiris sudinai ,tas pas ir vakar idvidualiai amerikieciai laimejo
2016-11-05
-10
Atsakyti
Zzz
Jauciu kaip Krapikas ziuri i visa sia situacija ir juokiasi, lenga Jasikeviciui buvo kaip visa mesla kiti prisiimdavo pastoviai :)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-11-05
+7
Atsakyti
Vanaginis
Seibutis, lekavicius, milaknis tai isvis ne i ta pasauli papuole. Juos negrai ant pirmo klaidinamo judesio uz nugaros palieka, milaknis isvis nx snaiperis is astuoniu du imeta ir visi ploja. Blogiau uz milakni jau nieko nebus, jau ir taip buvo pries sezona aisku kad maximum 5 winai europoj, bet matau kad ir tu 5 nebus. Cia i zalgiri visi kaip i mesa europoj dabar ziuriu tfu net slykstu rungtynes ziurer

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-11-05
+12
Atsakyti
as
apie ka cia svaiksta pagal galimibes komanda zaidzia ir tikrai nepateks tarp 8 stipriausiu . kova buvo lima ne taip blogai atrode kaip tie du galejo zaist, o ir jankunas puikei lose uz c voketi galejo leis i puolejus ir variantas
2016-11-05
-4
Atsakyti
Vycka
Tai gerai mato kad visiskai seibutis be formos, tai nafik ji registruoti varzyboms, parodyt spyga ir valinska registruoti, limos atveju vokieti, ir chebrai kuri turetu zaisti po 20min leisti ziureti eurolyga nuo suolo, gal tada biski susiims, o ne kaltinti kad jie negali zaisti, juk suola tai ilga Zali turi...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-11-05
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.