Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Sekmadienio popietę Klaipėdos „Neptūno“ komandą iš Vilniaus skraidinęs lėktuvas nusileido Botevgrado mieste, Bulgarijoje, kur rugsėjo 22-24 dienomis klaipėdiečiai sieks bilieto į pagrindinį Čempionų lygos grupių etapą.

Aidas Einikis

Aidas  Einikis
Komanda: Klaipėdos Neptūnas
Pozicija: SG, SF
Amžius: 23
Ūgis: 194 cm
Svoris: 80 kg
Gimimo vieta: Kaunas, Lietuva

Uostamiesčio krepšininkai galanda ginklus – antradienį Tomo Gaidamavičiaus auklėtinių laukia ambicingasis Londono „Lions“ projekto testas.

Tai 1977-aisiais metais įkurtas klubas, kurio savininkas ir treneris yra tas pats žmogus – 59-erių metų specialistas Vince‘as Macaulay.

Praėjusį sezoną, prieš COVID-19 pandemijai sustabdant krepšinį, Britanijos pirmenybėse Londono krepšininkai žygiavo antroje vietoje.

Šiuo metu ekipos sudėtyje yra net 16 žaidėjų, o nežinomybė dėl galutinio dvyliktuko kiek apsunkina „Neptūno“ žvalgų ir trenerių darbą. Vietinis čempionatas dar nestartavo, tad tenka remtis draugiškų rungtynių vaizdo įrašais.

„Kiek tenka girdėti, „Lions“ labai nori pakliūti į Čempionų lygą. Tai ambicinga komanda, kuri tarpsezonio metu sustiprino pajėgas. Šeši amerikiečiai žaidėjai, laisvas stilius, greitas žaidimas ir daug atakų. Tai tikras amerikietiškas krepšinis. Siekiant pergalės, reikės komandinių pastangų.

Galiu pasakyti tiesiai šviesiai, kad mes neturime tokių žvaigždžių, kokios yra Londono ekipoje. Komandine gynyba bandysime neutralizuoti varžovų lyderius, o komandiniu puolimu stengsimės laimėti rungtynes“, – tinklalapiui „bcneptunas.lt“ sakė komandos vyriausiasis treneris Tomas Gaidamavičius.

„Lions“ ekipos marškinėlius vilki prieš dvejus metus Prienuose rungtyniavęs centras Kervinas Bristolis, o ryškiausios figūros yra NBA patirtį sukaupę puolėjas Deandre Ligginsas ir aukštaūgis Byronas Mullensas bei Didžiosios Britanijos rinktinės įžaidėjas Justinas Robinsonas.

Ligginso ir Mullenso CV kalba patys už save. Pirmasis – 2011-ųjų 53-asis NBA naujokų biržos šaukimas, kadaise Klivlando „Cavaliers“ starto penkete rungtyniavęs šalia LeBrono Jameso ir Kyrie Irvingo.

Tuo metu Mullensas savo pavardę 2009-ųjų metų biržoje išgirdo net 24-as. Geriausiame karjeros sezone NBA jis rinko po 10,6 taško bei 6,4 atkovoto kamuolio.

Rungtynes Bulgarijoje „Neptūnas“ pasitinka kiek praretėjusia sudėtimi. Po rungtynių su Alytaus „Dzūkija“ apsirgęs Simas Galdikas liko Klaipėdoje. Nors su komanda išvyko Aidas Einikis, tačiau nugaros traumos reabilitaciją tęsiantis snaiperis nerungtyniaus.

Gaidamavičiaus kariauna praėjusį penktadienį pergale pradėjo „Betsafe-LKL“ sezoną, kai „Švyturio“ arenoje 84:81 įveikė „Dzūkijos“ krepšininkus.

„Jauna komanda, darbo daug, bet dirbti smagu, nes jaunimas įsiklauso, o veteranai atsineša į treniruotes 100 procentų. Mūsų spragos yra daugiau psichologinės. Jaudulys pakišo koją dvikovoje su „Dzūkija“. Daug ko neišpildėme, daug ko nepadarėme ir strigome. Suklydome 18 kartų, o rezultatyvių perdavimų atlikome 16. Toks santykis yra tragiškas. Tai parodo mūsų jaudulį, su kuriuo turime mokytis susitvarkyti“, – sakė Gaidamavičius.

Rungtynių su Londono „Lions“ startas – antradienį 16.30 val. Pergalės atveju „Neptūno“ lauktų Botevgrado „Balkan“ ir Minsko „Cmoki“ poros nugalėtojas.

„Žiūrime ir šiuos varžovus, bet šiuo metu ruošiamės tik Londono komandai, – teigė „Neptūno“ treneris. – Visos šios atrankos ekipos yra sąlyginai stiprios. Londono komanda stipri pavardėmis, bet žaidimo stilius yra amerikietiškas.

„Cmoki“ yra Baltarusijos čempionė ir VTB pirmenybių komanda. Tai daug ką reiškia, kai žaidžiama tokioje stiprioje lygoje. „Balkan“ – Bulgarijos čempionai, kuriai vadovauja treneris iš Serbijos, tad žaidimo stilius visiškai kitoks.“

Komentarai:
va
Nenori dziabylas galdikas Neptūno laidotuvėse dalyvaut. 🤡
2020-09-21
-1
Atsakyti
djgaffer
Na,rungtynės nenusimato lengvos.Atletiška komanda su NBA patirties turinčiais žaidėjais.Anglus įveikt privaloma,bet Neptūno žaidimas kol kas neįtikina.Bet aišku sėkmės mūsiškiams,laukiam pergalės.
2020-09-21
Atsakyti
Uspaskich
Galdikas dalyvaus debatuose siandien, tai negalejo isvykti su komanda. Atsakau uz savo zodzius....
2020-09-21
-3
Atsakyti
Anonimas
kad pas ju dar ir Jogela traumuotas, tai kas isviso zais.. Liudnas vaizdelis nusimato
2020-09-21
-3
Atsakyti
Kl
18 klaidų prieš 16 RP parodo jaudulį ar vis dėl to meistriškumo lygį?
2020-09-21
-3
Atsakyti
jv
lavrinoviciai zaide uz london city royals, o ne lions
2020-09-21
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.