Nuotr.: Irmantas Gelūnas/BNS
Nuotr.: Irmantas Gelūnas/BNS
Nuotr.: Irmantas Gelūnas/BNS
Nuotr.: Irmantas Gelūnas/BNS
Nuotr.: Irmantas Gelūnas/BNS
Nuotr.: Irmantas Gelūnas/BNS
Nuotr.: Irmantas Gelūnas/BNS
Nuotr.: Irmantas Gelūnas/BNS
Nuotr.: Irmantas Gelūnas/BNS
Nuotr.: Irmantas Gelūnas/BNS

Besiilsėdamas Domantas Sabonis pašoko nuo suolo, kai Arnas Butkevičius trečiojo kėlinio pabaigoje gynyboje nesulaukė pagalbos prieš Joelį Parrą.

Fotogalerija

Ispanas įvertino akistatą su žemesniu lietuviu ir nusistūmęs link baudos aikštelės įmetė du taškus.

Sabonis atsisėdo prie Kęstučio Kemzūros ir inicijavo pokalbį, kuris paskui prasitęsė ir paskelbus pertrauką rungtynėse.

Kazio Maksvyčio asistentas priėjo ir jiedu toliau diskutavo, pirštais rodydami į aikštelę.

Ketvirtąjį mačą rinktinėje žaidžiantis Sabonis įsibėgėja ir tampa vis aktyvesnis.

„Norime laimėti. Nenorime tik praleisti vasaros, – po pergalės 78:76 kontroliniame mače su Ispanija tinklalapiui BasketNews kalbėjo Sabonis. – Treneriai klauso, ką mes manome, paskui pasikalbame po rungtynių. Geras dalykas, kada treneriai klauso irgi.“

Saboniui prisijungus, rinktinė per pirmąsias dvejas rungtynes triuškino Suomiją (76:61 ir 87:52). Kiti du testai – visai kito lygio prieš pasaulio čempionę Ispaniją. 

Las Palme laimėta 82:77, o Vilniuje sausakimšoje arenoje viskas sprendėsi paskutinėmis sekundėmis.

„Pergalė yra pergalė, bet dar yra daug darbo, – sostinėje pabrėžė Sabonis. – Būna atkarpos, kai žaidžiame labai gerai, bet paskui viskas dingsta. Turime dirbti, kad išlaikytume tai kuo daugiau 40 minučių atkarpoje.“

„Klaidos gynyboje, nešnekėjimas, – vardino aukštaūgis. – Turime susikaupti visoms rungtynėms, nesvarbu, kad būna pirmaujame 20 taškų.“

Sabonis per ketverias draugiškas rungtynes vidutiniškai žaidžia po 24 minutes ir išdalina net po 4,8 rezultatyvaus perdavimo – daugiausiai komandoje. Pagrindinis įžaidėjas Rokas Jokubaitis per šešis mačus vidutiniškai atliko po 3,7 rezultatyvaus perdavimo.

Rungtynių žaidėjas
Jonas  Valančiūnas
EFF
25
Jonas Valančiūnas
Taškai 16
Taiklumas 7-10
Atkovoti kamuoliai 9
Rezultatyvūs perdavimai 2

Kai Sakramento „Kings“ aukštaūgis aikštelėje, komandos draugai turi būti pasiruošę perdavimui iš bet kurios aikštės pozicijos.

„O žmogau, jis yra toks universalus, – tinklalapio BasketNews paklaustas apie Sabonio kūrybą, atsakė Ignas Brazdeikis. – Neįtikėtina žaisti su žmogumi, kuris taip valdo kamuolį, taip skaito žaidimą. Tai – visai kitas lygis. Mano nuomone, jis vienas geriausių žaidėjų pasaulyje.

Vis dar mokausi, kaip žaisti kartu su juo, kaip prisitaikyti savo žaidimu prie jo. Labai įspūdinga. Man tai pirmoji patirtis rungtyniaujant su Domu. Jis labai padės komandai.“

Tiesa, Sabonis kol kas ir klysta daugiausiai rinktinėje – po 2,7 karto. Jonas Valančiūnas praranda po 2,3 kamuolio.

„Bandome (taikytis) kiekvienose rungtynėse, – komentavo Sabonis. – Visi mato, kad kartais susipykstame, bet bandome eiti į gerąją pusę. Kuo daugiau žaisime, kuo daugiau bus treniruočių, tuo labiau susipažinsime su savo žaidimu.“

Pačioje dvikovos pabaigoje pergalę Lietuvai garantavo Igno Brazdeikio taškai. Kauno „Žalgirio“ naujokas ėmėsi iniciatyvos ir apsižaidęs Toronto „Raptors“ puolėją Juaną Hernangomezą uždarė rungtynes.

Tarpusavyje su debiutantu besipratinantis Sabonis žavisi naujoku ir jo galimybėmis komandoje.

„Be Igno būtų sunku, – paklaustas tinklalapio BasketNews, atsiduso Sabonis. – Padeda labai daug. Pats gali užsikurti, paskui visiems sukuria progas. Mums to ir reikia.

Pradžioje prametė keturis tritaškius iš eilės, bet toliau žaidė užsivedęs. Žino savo žaidimą, taip ir žaidžia.“

Penktadienį Lietuva Vilniuje sužais paskutinį draugišką mačą su Nyderlandais.

Brazdeikio komentaras po pergalės Vilniuje:

Maksvyčio komentaras po pergalės Vilniuje:

Komentarai:
Anonimas
idomu kur ta isgirta butkeviciaus gynyba, amzinai prasileidzia varzova, nebera to anksciau buvusio kibumo spaudziant kamuoli, prie krepsio dvikovas irgi pralaimi, tas pats brazdeikis daug geriau ziurisi sitoj vietoj
2022-08-19
+9
Atsakyti
x
Niekad tos gynybos ir nebuvo, pamenu, kai su Adomaičio treniruojama rinktine EČ pro jį visi rimtesni varžovai kiaurai vaikščiodavo, gal Eurocup lygyje ir neblogai ginasi, bet tik tiek. Dar vienas puikus Motiejūno sprendimas šalia Biručio, Dimšos ir Lukošiūno.
2022-08-19
+8
Atsakyti
Smashed cheesy batata
Sabui cia kitas pasaulis po klubu.. Lekavicius, Butkevicius zaidzia, kaip prota prarade, tiesiog laksto, kaip begalviai kazkur ir kazkodel, gintis jiems isvis neiprasta. Masiulis su Echodu jauni, zaidzia mazai minuciu, bet vistiek negali atjudet gyviau. Giedraitis imeta, bet ar jus ji matet daranti kazka su kamuoliu?? Kokioj jis pozicijoje zaidzia isvis? Gal Baskonijoj su Sedekerskiu jie net neturi kazkokiu treniruociu, kad reiktu varytis kamuoli?
2022-08-19
+13
Atsakyti
LT pg, kaip matau nelabai turi. Brownas žymiai geresnis už tuos trys.
2022-08-19
-7
Atsakyti
Mazylis
lukis lekavicius turi buti paliktas kaune. ji jokicius nuspirs kaip futbolo kamuoli. kam jis reikalingas nei puolime nei gynyboj tai kam ji laikyti to rinktineh? tik vieta uzima
2022-08-19
-17
Atsakyti
Kaziui
reik sakyt kad siustu ta neuzauga lekaviciu namo. nesuoran kam jo reikia? per ji meta per galva, eina kiaurai, kamuolio per puse aikstes nepersivaro jis. tai kam jis reikalingas su savo 165cm ugiu?
2022-08-19
-14
Atsakyti
eee
Be jo lakstytų visi kaip vištos be galvų, nesugebėtų net kamuolio centrams perduoti... medinukai robotukai be jokios koordinacijos, klausantys trenerių nurodymų... Užtat Saboniukas taip ir pasakė
2022-08-19
-1
Atsakyti
ciongas
Pagarba šiems žaidėjams, treneriams, visai rinktinei.
2022-08-18
+19
Atsakyti
Jonas
Ignas MVP. Puikus atradimas Lietuvai
2022-08-18
+33
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Lietuvos rinktinė
Ispanijos rinktinė
55%
29/53
Metimai iš žaidimo
43%
30/69
28
Atkovoti kamuoliai
34
19
Rezultatyvūs perdavimai
12
6
Perimti kamuoliai
9
68%
21/31
Dvitaškiai
50%
24/48
17
Pražangos
20

Rungtynių žaidėjai

Jonas  Valančiūnas
16 PTS
7/10 FG
2/2 FT
Lorenzo  Brown
18 PTS
8/16 FG
0/0 FT
Jonas  Valančiūnas
9 REB
8 DREB
1 OREB
Fran  Guerra
6 REB
3 DREB
3 OREB
Domantas  Sabonis
6 AS
4 TO
30 MIN
Lorenzo  Brown
5 AS
2 TO
26 MIN
Jonas  Valančiūnas
25 EFF
78% 2P%
0% 3P%
Lorenzo  Brown
15 EFF
46% 2P%
67% 3P%