Finalas be intrigos. Tai ne pirmus metus tenka patirti Izraelio krepšinio gerbėjams. Šios šalies čempionato finalo serijoje nebuvo jokios intrigos – "Maccabi" laimėjo 3-0 ir iškovojo 11-ąjį čempionų titulą iš eilės.

Trečiose rungtynėse sekmadienį Šarūno Jasikevičiaus klubas savo aikštėje 112:75 (26:28, 37:13, 25:15, 24:19) sutriuškino Tel Avivo "Hapoel" ekipą.

12-ąją rungtynių minutę rezultatas buvo lygus 30:30. Tačiau penkių minučių atkarpą "Maccabi" laimėjo 22:3, atitolo 52:33, ir laimėtojas abejonių nebekėlė.

Nugalėtojų gretose vienas rezultatyviausių buvo Š.Jasikevičius. Įžaidėjas per 24 minutes pelnė 17 taškų (4/5 dvitaškių, 3/4 tritaškių) bei atliko 4 rezultatyvius perdavimus. Tiesa, lietuvio sąskaitoje – 4 klaidos.

"Maccabi": Guras Shelefas 18 taškų (6 atkovoti kamuoliai), Anthony Parkeris 17, Talis Buršteinas 17, Šarūnas Jasikevičius 17, Yanivas Greenas 12 (7 atk. kam.), Nikola Vujčičius 10 (7 akt. kam.).

"Hapoel": Oded Sha'ashua 19, Clarence'as Gilbertas 12.

[image=3580 left]Tai buvo vienuoliktasis "Maccabi" laimėtas Izraelio čempionatas ir 45-as klubo istorijoje.

Visgi visus labiau domino kiti įvykiai – komandos trenerio Pini Gershono bei lietuvio Š.Jasikevičiaus ateitis.

Tel Avivo klubo strategas kaip visada nenorėjo atskleisti savo planų. Tačiau tikino, kad atsakymą pateiks per kelias artimiausias dienas. "Sezonas baigėsi ir manau, kad per artimiausias dienas diskutuosiu su "Maccabi". Nemanau, kad tai užtruks ilgai, nes reikia pradėti pasiruošima kitam sezonui", – pareiškė P.Gershonas.

Treneris teigė, jog Š.Jasikevičius padarytų klaidą, nusprendęs keltis už Atlanto. "Ten nėra daug žaidėjų kaip Šarūnas, – sakė. P.Gershonas. – Tačiau ten taip pat nėra daug trenerių, kurie gali jį treniruoti".

Prieš rungtynes "Maccabi" sirgaliai Š.Jasikevičiui pateikė peticiją, kurioje 17 tūkst. žmonių ragina jį likti klube. Lietuvis teigė, jog sprendimą dėl ateitis priims per kelias artimiausias savaites.

Čempionų taurę į viršų vėl kėlė komandos kapitonas G.Shelefas. Tačiau jam šį kartą padėjo ne Š.Jasikevičius ar A.Parkeris, o trys mirusio "Maccabi" mediko Tedy Finkelsteino vaikai.

Per didžiąją pertrauką buvo įteikti apdovanojimai geriausiems 2004-2005 metų Izraelio čempionato sezono krepšininkams. Naudingiausiu žaidėju buvo pripažintas Š.Jasikevičius, kuris taip pat pateko į lygos penketuką kartu su A.Parkeriu, Corry Carru (Aškelono "Elitzur"), Calvinu Gibbsu (Tel Avivo "Hapoel") bei Lioru Eliyahu (Galil Elijono "Hapoel").

Komentarai:
Šaras jau saam stiliui pasirodė, Šaunuokis.
2005-06-06
-11
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.