Heno Monso „Dexia“ su kaupu atsirevanšavo „Šiauliams“ už nesėkmę per pirmąsias tarpusavio rungtynes Europos taurės varžybose. Antradienį (11.15) Belgijoje vykusioje dvikovoje šiauliečiai patyrė nesėkmę 84:100 (25:18, 23:26, 22:23, 30:17).

Paskutiniame kėlinyje į gynybą „aikšte" įklimpę „Šiauliai" stabtelėjo ties 74 taškų riba, o varžovai penkių minučių atkarpą laimėjo "sausu" rezultatu 21:0. Tai leido šeimininkams atitrūkti 95:74.

„Šiandien varžovai vykusiai išnaudojo priekinę liniją, prieš kurią mes neatsilaikėme, – po mačo „Šiaulių“ tinklalapiui sakė treneris Aloyzas Rudys. – Padėtis tapo komplikuota – privalome laimėti abejas likusias rungtynes“.

A.Rudys pažymėjo, kad pralaimėta tikrai pajėgiai komandai, turinčiai labai savitą braižą ir visiškai paklūstančiai trenerio nurodymams ir sumanymams.

„Dexia“ treneris Nikša Bavčevičius tikino, kad pavyko išnaudoti visus kozirius – komanda taikliai metė tritaškius, patikimai kovojo dėl atšokusio kamuolio, o lemiamu momentu pavyzdingai žaidė gynyboje: „Be to, mes turėjome ir šeštą žaidėją – savo žiūrovus“.

„Dexia“: Kevinas Houstonas 22 taškai (10 atkovotų kamuolių), George'as Evansas 21, Chrisas Youngas 16, Draganas Markovičius 14, Igoris Miličičius 13 (9 rezultatyvūs perdavimai).

„Šiauliai“: Vaidas Pauliukėnas 20, Augenijus Vaškys 12, Mantas Ruikis 11, Darius Pakamanis 10, Tadas Klimavičius 8, Artūras Jomantas, Artūras Masiulis ir Rolandas Vaičiūnas po 6, Audrius Danusevičius 5.

Kovą dėl atšokusių kamuolių „Šiauliai“ pralaimėjo 20-35, o persvarą šeimininkai susikrovė baudų metimais – jie metė net 31 baudą, tuo tarpu lietuviai – tik 14.

Prieš šias rungtynes abi ekipos pirmavo grupėje, turėjusios po dvi pergales po trijų mačų. Patyrę nesėkmę šiauliečiai smuktelėjo į trečiąją poziciją.

Komentarai:
Paskutini kelini tai tragiskai suzaide, visus tris laikesi normaliai, o ketvirtam ir paluzo. blogai...
2005-11-16
+10
Atsakyti
Na dabar ner kitos iseities kaip namie laimeti pries Sluc, o poto pries Kantu isvykoje, nebent laimesim pries prancuzus namie, o jie pralos pries Dexia, tada viskas ore gausis :)
2005-11-16
Atsakyti
Butu gaila jei Siauliai nepatektu i kita etepa. BBL rungtynese jie neturetu ka veikti (isskyrus keleta dvikovu su akivaizdziais lyderiais). Ka gi reikia dvieju pergaliu.
2005-11-16
+8
Atsakyti
o blemba SIAULIAI biski sau susikokomplikavo padeti pralaijmeje:(
2005-11-15
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.