Eurobasket

2024-03-01
Latvijos krepšinis toliau išgyvena kilimą pasauliniame FIBA reitinge. Po atrankos į 2025 m. Europos čempionatą lango atnaujintoje rikiuotėje latviai pakilo dar per dvi vietas – į šeštąją. Tuo metu lietuviai išliko dešimtoje pozicijoje.
2023-08-21
2003 metais Lietuvos krepšinio rinktinė šaliai padovanojo Europos čempionato aukso medalius. Minint šios skambios pergalės dvidešimtmetį, rugsėjo 21 dieną Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenoje auksinės rinktinės nariai vienam vakarui išbėgs į aikštelę ir sužais parodomąjį mačą su jungtine Lietuvos U20 rinktinės narių, krepšinio žvaigždžių ir šalies įžymybių komanda.
2023-08-07
FIBA prieš Europos čempionato atrankos burtų traukimų ceremoniją paskelbė rinktinių krepšelius pagal pajėgumą. Lietuva įrašyta į antrąjį krepšelį iš aštuonių. Burtų traukimo ceremonija vyks rytoj, rugpjūčio 8 dieną, Vokietijos mieste Miunchene. Kartu su Lietuva į antrąjį krepšelį pateko Graikija, Italija ir Vokietija. Su šiomis rinktinėmis mūsiškiai nesusitiks.
2023-08-06
FIBA paskelbė 32 rinktines, kurios varžysis dėl vietos 2025 m. Europos čempionate, bei pristatė atrankos sistemą.
2023-03-15
Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) galva staigiai pajautė, su kokiu pasipriešinimu Europoje, o ypač Lietuvoje, buvo priimtas pasisakymas dėl svarstymo apie Rusijos ir Baltarusijos reintegraciją į krepšinio kovas artėjant Paryžiaus olimpinėms žaidynėms. Andreas Zagklis netruko sureaguoti ir inicijavo skambutį su Lietuvos krepšinio federacija (LKF).
2023-03-06
Tamperės miestas Suomijoje oficialiai tapo 2025-ųjų Europos čempionato grupės etapo šeimininku.  2021-aisiais duris atvėrusi Tamperės „Deck“ arena per sporto renginius talpina 13,455 sirgalius. Grupės etapas taip pat vyks Kipre, Latvijoje ir Lenkijoje. 
2023-03-03
FIBA 2022-ųjų gegužės mėnesį paskelbė apie Rusijos ir Baltarusijos eliminavimą iš artimiausių turnyrų. Visgi panašu, kad Rusijos ir Baltarusijos komandos sugrįžti į Europos varžybas gali artimiausiu metu.  FIBA generalinis sekretorius Andreas Zagklis atskleidė, kad šių dviejų rinktinių likimas bus sprendžiamas artimiausiame posėdyje. 
2023-02-21
Pablo Laso ir Izraelio krepšinio asociacijos derybos nesibaigė susitarimu. Nors strategas ir išreiškė norą treniruoti šalies rinktinę, elitinis specialistas bent jau kol kas nesiims darbo nacionalinėje komandoje. Viešai paskelbta, jog abi pusės baigė kontaktą, kuris gali prasitęsti ateityje.
2023-01-26
Tinklalapio BasketNews mokamos platformos BN+ rubrika 3x3 šįkart dedikuota vienam asmeniui – šią savaitę karjerą baigiančiam Mantui Kalniečiui. Geriausias čempionatas, įsimintiniausios istorijos bei lentyna, į kurią šį įžaidėją dėtume tarp kitų Lietuvos krepšinio legendų.
2022-12-16
FIBA pradėtas tyrimas po abiejų nacionalinių federacijų kaltinimų dėl incidentų FIBA Europos čempionato rungtynėse tarp Turkijos ir Sakartvelo jau baigtas.
2022-11-24
Unikali galimybė vadovauti vienam geriausių pasaulio žaidėjų Gianniui Antetokounmpo buvo didžiulė mokymosi patirtis Graikijos rinktinės vyriausiajam treneriui Dimitriui Itoudžiui. Tačiau tai taip pat paliko klaustukų būsimam bendradarbiavimui.
2022-11-24
NBA reguliarus sezonas Sakramento „Kings“ komandai, kuriai atstovauja ir aukštaūgis Domantas Sabonis, prasidėjo sudėtingai. Vėliau ekipa atrado savąjį žaidimą ir iškovojo septynias pergales paeiliui, o vidurio puolėjas iš Lietuvos rungtyniavo beveik trigubo dublio ritmu.
2022-10-06
Sezoną su Sakramento „Kings“ klubu pasitinkantis Domantas Sabonis vasarą leido ne tik tobulindamas asmeninius įgūdžius, bet ir atstovaudamas savo gimtinei. Su Lietuvos rinktine aukštaūgis Europos čempionate užėmė ketvirtąją vietą mirtininkų grupėje bei su ekipa buvo eliminuotas pirmajame atkrintamųjų etape būsimų čempionų ispanų.
2022-09-29
Karalius nuogas. FIBA vadovai sako darantys viską, kad užtikrintų geriausią teisėjavimą pasaulinio lygio žvaigždėms rinktinių turnyruose. Vis dėlto 2022 m. Europos čempionatas parodė, jog FIBA apsimeta nematantys problemos, kuri veda krepšinio bendruomenę iš proto.
2022-09-23
Po nuviliančio Europos čempionato Kroatijos krepšinio federacija ėmėsi permainų. Praėjusią savaitę atsistatydino federacijos prezidentas Stojanas Vrankovičius, o dabar įkurtos ir naujos sporto direktoriaus pareigos. Pirmuoju sporto direktoriumi buvo paskirtas buvęs krepšininkas ir treneris Aleksandras Petrovičius.
2022-09-23
Nors Lietuvos rinktinei Europos krepšinio čempionatas baigėsi gana greitai, šalies gyventojai įrodė, kad šiai sporto šakai jaučia didžiulę aistrą. Oficiali čempionato transliuotoja Lietuvoje, TV3 žiniasklaidos grupė, skaičiuoja, kad turnyro kovas šiais metais pasižiūrėjo beveik 60 proc. šalies gyventojų, o krepšinio fanai transliacijų savo ekranuose neišjungė net ir tuomet, kai lietuviai iš čempionato iškrito.
2022-09-20
Ispanijos rinktinę į Europos krepšinio sostą atvedęs Lorenzo Brownas galėjo taip ir nedebiutuoti su šios šalies marškinėliais. Buvęs Kroatijos rinktinės žaidėjas Mario Kasunas pasidalino įdomia istorija apie Lorenzo „Inkubator“ tinklalaidėje.
2022-09-20
Kaip sporto rinkodaros profesionalui man visuomet įdomu stebėti, su kokiais prekių ženklais į aikštę eina krepšinio rinktinės. Praėjęs EuroBasket atnešė įdomių pastebėjimų.
2022-09-20
Nepaisant Prancūzijos krepšinio federacijos pozicijos, Thomasas Heurtelis karjerą turėtų pratęsti Rusijoje. „Bebasket.fr“ pranešė, jog Heurtelio kita karjeros stotelė taps Sankt Peterburgo „Zenit“, o BasketNews šaltiniai patvirtino, kad Rusijos klubas laukia prancūzo parašo.
2022-09-20
Mažiausiai laukiami vakarėliai dažniausiai būna patys geriausi. Turbūt mažai, kas galvojo, kad Ispanijos rinktinė iš Europos čempionato grįš su aukso medaliais ant kaklo. Apie 7 tūkst. gerbėjų susirinko „WiZink center“ arenoje  Madride pasveikinti naujųjų Europos čempionų.
1 2 3 ··· 42 ··· 84 ··· 126 ··· 168 ··· 210 ··· 251  »