Rekomenduojame
Prieš 14 val.
Eurolygoje belieka penki turai, o ši dviguba Eurolygos savaitė atsakys į nemažai klausimų. Kauno „Žalgiris“ pastarąsias savaites braukė savo galimybes pratęsti sezoną, bet Lietuvos čempionų šansų varžovai dar galutinai neuždarė.
Prieš 23 val.
Beveik prieš 15 metų Europos taurės finalą su Maskvos srities „Chimki“ tuometiniam Vilniaus „Lietuvos rytui“ pralaimėjęs Sergio Scariolo 2009-aisiais atliko Lietuvos krepšinio bendruomenę nustebinusį ėjimą – į savo sudėtį pasikvietė Kauno „Žalgirio“ kapitoną Paulių Jankūną.
2024-03-17
Gausiai žaidėjus šiame sezone rotuojanti Jonavos „CBet“ suteikė šansą ir Lietuvos krepšinio lygos (LKL) debiutantui Gabrieliui Mažeikai. Jaunas 21-erių klaipėdietis džiaugiasi netikėtai atsiradusia galimybe. 
2024-03-17
Brady Manekas liko patenkintas Kauno „Žalgirio“ išreikštu pasitikėjimu pasiūlant naują sutartį dar nesibaigus pirmiesiems bendradarbiavimo metams.  Amerikietis su Lietuvos čempionais sutarė dėl naujo kontrakto 1+1 be galimybės išvykti artėjančią vasarą.
2024-03-16
Kauno „Žalgirio-2“ strategas Vytautas Pliauga reziumavo anksti pasibaigusį „7bet-NKL“ sezoną, kalbėjo apie didžiulę praktinę naudą jaunimui, asmeninę ambiciją, Andrea Trinchieri efektą ir sukurtą sistemą nuo Šarūno Jasikevičiaus laikų. Titulą gynę jaunieji žalgiriečiai kovo 11-ąją sugėrė skaudų smūgį NKL aštuntfinalio serijoje prieš „Kretingos“ vyrus.
2024-03-16
Kauno „Žalgirio“ išvykos į Vokietiją šiemet absoliučiai nepavyko. Šį kartą Lietuvos čempionai sunkiai atrodė Miunchene ir pralaimėjimu vietos „Bayern“ stipriai pridarė įkrintamųjų duris. Taškus gimdę žalgiriečiai rungtynių pabaigoje dar sugebėjo atkurti intrigą, bet naudingumo balų kontrastas atspindi ryškią bavarų kontrolę – 77 prieš 46.
2024-03-15
Tinklalapio BasketNews 3x3 rubrikoje dalijamės nuomonėmis apie „Žalgirio“ sutartį su Brady Maneku, Pauliaus Motiejūno darbą Eurolygoje ir Augusto Marčiulionio galimybes rinktinėje. Šįsyk savo nuomonę BN+ nariams pateikia BasketNews žurnalistai Jonas Lekšas, Lukas Katilius ir Dominykas Meškauskas.
2024-03-15
Arnas Butkevičius graužė save dėl padarytos didžiulę įtaką turėjusios klaidos Belgrade rungtynėse su Tel Avivo „Maccabi“, tačiau neužtruko reabilituotis. Puolėjas LKL derbyje su Vilniaus „Rytu“ gynybiniais sugebėjimais kartu Keenanu Evansu užspaudė Marcusą Fosterį ir perėmęs kamuolį išvedė „Žalgirio“ lyderį į pergalingus taškus.
2024-03-15
Kauno „Žalgiris“ artėjančiame Eurolygos ture Miunchene sulauks solidaus palaikymo. Tinklalapio BasketNews žiniomis, rungtynėse su „Bayern“ sausakimšoje „BMW Park“ arenoje tikimasi apie
2024-03-14
„7bet-NKL“ favoritas Palangos „Olimpas“ dominavo reguliariajame sezone, iškovojo 19 pergalių iš eilės ir užsitikrino namų aikštės pranašumą visose atkrintamųjų serijose. Bet jį prarado jau pirmose rungtynėse, kadangi vyrukas vardu Devinas Hutchinsonas kūrė stebuklus.
2024-03-14
Nors Matas Buzelis niekada nėra rungtyniavęs Lietuvoje, jo žaidimas kitoje Atlanto pusėje yra atidžiai stebimas tautiečių, o artėjanti NBA naujokų birža būtent dėl jo mums yra viena įdomiausių istorijoje.
2024-03-13
Klaipėdos „Neptūno“ dublerių komandoje 18-metis Kristupas Leščiauskas šį sezoną gavo tokį vaidmenį, kokio dar niekada neturėjo. Nors dar prieš trejus metus MKL jo tritaškių taiklumas siekė 12,5 procento, klaipėdietis taip pagerino tolimų metimų procentą, kad NKL ekipoje jam buvo patikėta užimti metiko poziciją.
2024-03-12
Ar kas nors jūsų stebi Lietuvos studentų krepšinio lygos kovas? Žinote, kas žaidžia pusfinalius? Aš tai taip. Nes pats kadaise žaidžiau Lietuvos studentų čempionate ir 1996-aisiais drauge su Vaidu Čeponiu bei kitais rimtais vyrais jį laimėjome.
2024-03-11
Edmondas Sumneris atvirai pripažįsta, jog etapas Kauno „Žalgiryje“ prasilenkia tiek su asmeniniais, tiek su klubo lūkesčiais. 28-erių atakuojantis gynėjas Kaune skaičiuoja ketvirtą mėnesį, tačiau laukiamo proveržio nepavyksta pademonstruoti.
2024-03-08
Praėjusią vasarą „Žalgirio“ jaunimo sistemos pasiūlymą atmetęs Armandas Bancevičius pasuko į Vilkaviškio „Perlą“. Šį sprendimą paaiškinęs 17-metis kaunietis dabar juo džiaugiasi, mat kelių į aukštesnį lygį bei sėkmę, anot jo, yra ir kitų.
2024-03-08
Šarūnas Jasikevičius ir jo vadovaujama Stambulo „Fenerbahče“ (17-11) Madridą palieka aukštai iškelta galva po solidžios pergalės prieš Eurolygos lyderį „Real“ (22-6). Po rungtynių bendraudamas su tinklalapiu BasketNews Šaras aptarė mačą ir krepšinio aktualijas.
2024-03-08
Kauno „Žalgiris“ gavo skaudų dūrį per ambicijas Eurolygoje dar pakovoti dėl vietos įkrintamosiose. Lietuvos čempionai Belgrade dramatiškai nusileido Tel Avivo „Maccabi“. Iki paskutinės minutės varžovus atsivedę žalgiriečiai apmaudžiai klydo ir galiausiai turėjo nuleidę galvas palikti Belgradą.
2024-03-07
Lietuvos krepšinio viltis Mantas Rubštavičius kovo 4 dieną užbaigė savo pirmąjį karjeros sezoną užsienyje. Lietuvis Australijos lygoje su Naujosios Zelandijos „Breakers“ komanda nužygiavo iki ketvirtfinalio.
2024-03-07
Tel Avivo „Maccabi“ su Kauno „Žalgiriu“ ketvirtadienį susitiks dar neįprastomis sąlygomis, bet žydų klubas gyvena tikėjimu, jog netolimoje ateityje situacija gali pasikeisti. 
2024-03-07
Mindaugas Kuzminskas būdamas 34-erių sužaidė rezultatyviausias karjeros rungtynes. Ar šis ilgametis Lietuvos rinktinės puolėjas dar būtų pasiruošęs vienam sezonui Eurolygoje? Kovo 5-osios vakare Kuzminskas pavogė visas antraštes, kai jo tempiama Atėnų AEK stojo į kovą su Holono „Hapoel“ FIBA Čempionų lygoje.
2024-03-06
Jonavos „CBet“ per beveik mėnesį laiko nesugebėjo užpildyti trūkstamų vietų sudėtyje bei toliau renkasi baudas už LKL nuostatų pažeidimus. Kaip bus sprendžiama ši situacija? Vaido Vaškevičiaus valdomas klubas sekmadienį sugrįžo į LKL kovas po rinktinių pertraukos bei eilinį kartą vertėsi itin trumpa rotacija.
2024-03-05
Legendinis Pete‘as Maravichius nesulaukė to momento, kai buvo pagerintas jo rekordas – daugiausia NCAA pelnytų taškų. Mat rekordo reikėjo laukti daugiau nei 54 metus, o pats „Pistoletas“, kaip jį vadino, paliko šį pasaulį 1988-aisiais. Tačiau jis tikriausiai net nebūtų pamanęs, kad jo rekordą – 3667 taškus – pagerins mergina. Praėjusį sekmadienį 75 tūkst. gyventojų turinčiame Ajovos mieste (Iowa City), stebint 15 tūkst. žiūrovų Carverio arenoje ir dar daug kartų daugiau – per TV bei išmaniuosius įrenginius, tai padarė liekna baltaodė Caitlin Clark.
2024-03-05
Lietuvos rinktinė vasario langą užbaigė karčia nesėkme Taline, tačiau tikrai ne ten buvo pagrindinis šių metų akcentas. Pagrindinis 2024 m. Lietuvos rinktinės tikslas – laimėti olimpinę atranką liepą ir iškovoti bilietą į Paryžių.
2024-03-02
Eurolyga sugrįžo ne pačiu smagiausiu būdu Kauno „Žalgiriui“. Iki pertraukos trijų pergalių seriją fiksavę žalgiriečiai namuose neturėjo šansų prieš Pirėjo „Olympiakos“. Tai buvo pirmoji Andrea Trinchieri nesėkmė namuose nuo atvykimo į Lietuvos čempionų klubą.
2024-03-01
Ketvirtuosius metus NCAA pirmenybėse leidžiantis Laurynas Vaištaras šiame sezone pradėjo skinti sunkaus darbo vaisius. Bet iki sėkmingesnių rezultatų 23-ejų plungiškiui reikėjo nueiti didelį kelią bei susidurti su išbandymais, kuriuos atlaiko ne visi į JAV pasukę jaunuoliai.
2024-03-01
Justę Jocytę kamavusi klastinga klubo trauma pareikalavo imtis kraštutinio sprendimo, kurio buvo bandoma išvengti. Tarp daugybės nuomonių laviravusi 18-metė krepšininkė mėgino grįžti ant parketo, tačiau iki tol taikyti gydymo metodai nepasiteisino ir teko gultis ant operacinės stalo.
2024-02-29
Tinklalapis BasketNews tęsia straipsnių ciklą apie tris stipriausias Lietuvos jaunimo sistemas. Kiek anksčiau pristatėme Klaipėdos „Neptūno“ ir Vilniaus „Ryto“ piramides, o šįkart dėmesį skiriame Lietuvos čempiono – Kauno „Žalgirio“ jaunimui.
2024-02-28
Keenanui Evansui sulaukus dėmesio iš šalių, siekiančių suteikti amerikiečiui pasą, atsirado pasvarstymų ir Lietuvoje, ar reikėtų tokio žmogaus rinktinėje. Kauno „Žalgiriui“ atstovaujantis Evansas juokais tapatinamas su Lietuva buvo dar prieš metus, kai klubas sveikino visuomenę su balandžio 1-ąją, įteikdamas gynėjui mūsų rinktinės marškinėlius.
2024-02-27
Pasakoti ir analizuoti aktualijas, kurias visi mato ir apie kurias yra daugybė viešai prieinamos informacijos, yra gana paprasta. Tada visi supranta, apie ką kalbi, beveik nieko aiškinti nereikia. Pakanka atkreipti dėmesį į tam tikrus dalykus. Tačiau šiandien noriu papasakoti apie dalykus, kurie dar nėra aktualija žiniasklaidoje, tačiau gana greitai tokia taps. 
2024-02-27
Netikėtai į Lietuvos rinktinės gretas iškviestas Matas Jogėla nupasakojo chaotišką kelionę iš Ispanijos į Estiją, kur įvyko jo debiutas oficialiose nacionalinės komandos rungtynėse. Jogėla pirmadienį žengė į aikštę mače su estais ir per 10 minučių pasižymėjo 1 tašku (0/2 dvit., 1/2 baudų), 1 atkovotu kamuoliu, 1 klaida ir -2 naudingumo balais.
1 2 3 ··· 67 ··· 134 ··· 201 ··· 268 ··· 335 ··· 402 ··· 404  »