Nuotr.: Fotodiena.lt/P.Peleckis
Nuotr. Fotodiena.lt/P.Peleckis

Klaipėdos „Neptūnas“ savo gretose išsaugojo dar vieną Lietuvos krepšinio lygos ("Tete-a-Tete Casino-LKL") vicečempioną – 23-erių 199 cm ūgio klaipėdietį Arną Butkevičių. Su šiuo žaidėju sutartis sudaryta dvejiems metais.

„Visada smagiau, kai komandos garbę gina savo krašto žaidėjai. Arnas Butkevičius pas mus rungtyniauja nuo 2013 metų. Jis prisidėjo prie mūsų pergalių, o mes prie jo tobulėjimo. Arnas turi potencialą, yra užsitarnavęs trenerio pasitikėjimą, tad džiugu, kad jis lieka mūsų ekipoje“, – teigė "Neptūno" klubo vadovas Osvaldas Kurauskas.

Pats Arnas ne kartą minėjo, kad ginti savo gimtojo miesto komandą – dvigubas malonumas. 
„Neptūnas“ – puiki komanda, galinti kautis su galingais varžovais. Tą jau ne kartą įrodėme. Ambicijų siekti naujų pergalių tikrai netrūksta. Džiugu, kad lieku šios komandos dalimi“, – po sutarties pasirašymo kalbėjo Butkevičius.

Butkevičius praėjusį sezoną, vilkėdamas "Neptūno" marškinėlius, LKL pirmenybėse per 22 minutes įmesdavo po 6,3 taško, sugriebdavo po 4,8 kamuolio ir atlikdavo po 1,5 rezultatyvaus perdavimo. A. Butkevičius surinkdavo po 9,2 naudingumo balo.

Europos taurės turnyre klaipėdietis vidutiniškai per 21 minutę pelnydavo po 5,9 taško, atkovodavo po 4,3 kamuolio, atlikdavo po 1,6 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 8,3 naudingumo balo.

Butkevičius per savo sportininko karjerą yra tapęs ne tik LKL vicečempionu (2014 ir 2016 metais), bet ir gali didžiuotis pasaulio jaunimo (U-19) čempiono titulu.

Priminsime, kad „Neptūnas“ ateinančiam sezonui savo gretose išsaugojo vieną geriausių Lietuvos įžaidėjų Mindaugą Girdžiūną, taip pat kovingąjį vidurio puolėją iš JAV Jerai Grantą. Su „Neptūnu“ galiojančias sutartis dar turi Martynas Mažeika, Vytautas Šarakauskas, Laurynas Beliauskas (3 metų sutartis), Arvydas Šikšnius, „Neptūno" klubo vyr. treneris – Dainius Adomaitis bei jo asistentas Mindaugas Brazys.

„Neptūnas“ ateinantį sezoną dalyvaus Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pirmenybėse ir FIBA Čempionų lygos turnyre.

Komentarai:
2 metai
per ilgai, metai ir legionieriaus duona būtų pats tas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-08-02
-7
Atsakyti
djgaffer
Puikus kol kas Neptūno vadybos darbas.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-08-01
-3
Atsakyti
Labai geras žaidėjas, jis šiaip neblogai visai mėto, tik kaip kažkada sakė Maskvytis jis kažkodėl pats nesiryžta mesti. Skaitau praeitame sezone Butkevičius tikrai neparodė ką gali, tikiuosi šį sezoną sužybės stipriai.
2016-08-01
-10
Atsakyti
Puiku,Neptūnas vėl turės minimum 4 solidžius ginyboje žaidėjus,dabar reiktų swingman sg-sf,vieno atletiśko,kito gerai pataikančio iš toli pf ir centro,kuris soldidžiai atžaistų savo minutes ir Grantas vėl nebūtų žaidėjas,kuris aria ginyboje 30min.
2016-08-01
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.