Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr. D.Lukšta

Utenos „Juventus“ komanda iškovojo dar vieną pergalę vasaros žaidėjų rinkoje. Uteniškiai pasirašė ilgalaikę sutartį su praėjusį sezoną Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionu tapusiu 22 metų 191 cm ūgio gynėju Doviu Bičkauskiu.

Perspektyvų gynėją savo gretose norėjo matyti ne vienas Lietuvos krepšinio lygos („Tete-a-Tete Casino“ LKL) klubas, tačiau krepšininkas pasirinko Utenos komandą ir sudarė trejų metų sutartį pagal formulę 1+2.

Praėjusį sezoną Bičkauskis svariai prisidėjo prie Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ komandos triumfo NKL pirmenybėse. Per rungtynes aikštelėje vidutiniškai praleidęs po 30 minučių, krepšininkas pelnydavo po 12,9 taško (dvitaškiai 49 proc., tritaškiai 44 proc., baudos 85 proc.), atkovodavo po 3,8 ir perimdavo net po 2,6 kamuolio, atlikdavo po 4,1 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 17,5 naudingumo balo.

„Dovis – labai perspektyvus krepšininkas, kuris praėjusį sezoną parodė, kad jau išaugo Nacionalinės lygos marškinėlius. Šis krepšininkas yra tikras snaiperis, o jo rezultatyvių perdavimų bei klaidų santykis (4,1 prieš 1,6), pagal kurį skaičiuojamas gynėjo meistriškumas, yra labai pozityvus. Įžaidėjo bei atakuojančio gynėjo pozicijose galintis žaisti Dovis – savotiškas ateities projektas, tačiau apčiuopiamos naudos tikimės jau ir šį sezoną“, – teigė „Juventus“ ekipos prezidentas Žydrūnas Urbonas.

Gynėjas praėjusį sezoną NKL čempionate sužaidė 36 mačus ir tik dvejuose iš jų nepataikė nė vieno tolimo metimo. 44 procentų tritaškių taiklumas tampa dar įspūdingesnis, kai paaiškėja, jog gynėjas per sezoną atliko net 173 tritaškius metimus, iš kurių pataikė 76.

Bičkauskis tapo trečiuoju šios vasaros „Juventus“ komandos naujoku. Kiek anksčiau uteniškiai pasirašė kontraktus su vidurio puolėju Vaidu Čepukaičiu ir snaiperiu Gyčiu Sirutavičiumi bei pratęsė sutartį su vyr. treneriu Antanu Sireika. Komandoje liko ir jaunasis uteniškis Ugnius Nikitinas.

Pilnai sukomplektuoti komandą „Juventus“ klubas tikisi iki rugpjūčio 15 dienos, kai prasidės pirmoji pasirengimo sezonui stovykla, kurioje krepšininkai dvi savaites darbuosis su fizinio parengimo treneriu Mantu Saliamonu.

„Juventus“ komplektacija:

Utenos „Juventus“

Pozicija Žaidėjas Amžius Ūgis
PG Dovis Bičkauskis (naujiena) 22 191
PG Ugnius Nikitinas 16 182
SG Gytis Sirutavičius (naujiena) 33 195
C Vaidas Čepukaitis (naujiena) 27 207
Treneris Antanas Sireika (naujiena)
Sutartys
baigėsi:
Edgaras Stanionis, Aurimas Urbutis, Martynas Linkevičius (negrįš), Edgaras Želionis (negrįš), Saulius Kulvietis (negrįš), Tomas Zdanavičius, Mantas Šerkšnas, Laurynas Samėnas (negrįš), Egidijus Dimša, Spenceris Butterfieldas, Chavaughnas Lewisas
Domina: Kšištofas Lavrinovičius 
Komentarai:
Chi_cha_cho
Fizini parengima atliks saliamonas. Sezonas uzprogramuotas medaliams......

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-08-03
Atsakyti
danas
Bus idomu stebeti jaunima, bet jau laikas rimciau stiprintis, o tai europoj ilgai neuzsibus.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-08-03
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.