Paulauskas: „Nevertinkime žaidėjų pagal Libaną“

2007-07-13 17:48
Šarūnas Mazalas, „BasketNews.lt“ spec. korespondentas Novi Sade (Serbija)

Rūtenis Paulauskas rungtynes stebėjo stovėdamas ir savo auklėtiniams nurodymus dalijo netgi tada, kai Lietuvos jaunių (iki 19 metų) vaikinų rinktinė pirmavo triuškinančiu skirtumu. Pasaulio pirmenybėse Lietuvos rinktinė 105:69 sutriuškino Libaną, tačiau Paulauskas savo auklėtiniams neleido atsipalaiduoti nė minutei.

Vis dėlto strategas neslėpė, jog priversti jaunus krepšininkus susikaupus žaisti visas rungtynes, kai pirmaujama solidžiu taškų skirtumu, yra labai sunku.

[image=7676 left]Šį čempionatą lietuviai pradėjo taip pat, kaip ir prieš ketverius metus Salonikuose (Graikija). Kaip ir šiemet, prieš ketverius metus pirmosios rungtynės pralaimėtos Europos komandai, o antrajame mače sutriuškinta kito kontinento rinktinė. Vis dėlto Paulauskas nebandė sutapatinti šių čempionatų ir nespėliojo, ar šiemet jo auklėtiniai galės pakartoti sidabrinį 2003 metų jaunių žygį.

„Nieko bendro su tais jauniais neturime, kadangi tai buvo kitas treneris ir kita komanda“, – teigė Paulauskas.

– Į priekį šovėte nuo dvikovos pradžios. Buvo toks planas?, – „BasketNews.lt“ žurnalistas po rungtynių paklausė Paulausko.
– Planas visuomet yra rungtynes pradėti gerai. Pavyko, kadangi varžovai tą daryti leido ir mes pasinaudojome. Be to, krepšininkai, kurie įsitraukė į rungtynes nuo suolelio, visai neprastai atrodė.

– Ar komandos žaidimas jus tenkino?
– Pasakysiu, jog taip. Labai sunku žaidėjus priversti dirbti rimtai ir išlaikyti rimtą požiūrį į darbą visas 40 minučių, kai pirmauji 30 ar 40 taškų skirtumu. Žaidėjai taip pat yra žmonės, jie atsipalaiduoja, nori to ar ne.

– Rungtynių pradžioje akcentavote gynybą. Kaip vertinate žaidėjų darbą ginantis?
– Trečiajame kėlinyje praleidome tik 9 taškus, tačiau ketvirtasis kėlinys buvo jų rezultatyviausias. Manau, tai įvyko dėl atsipalaidavimo. Jie yra žmonės, be to, jauni žaidėjai.

– Ar tikėjotės tokio sėkmingo Dariaus Gvezdausko pasirodymo?
– Nevertinkime visų žaidėjų pagal Libaną. Iš visų žaidėjų, kurie įėjo į aikštelę, daug tikėjausi.

Komentarai:
Sutinku su paulausko zodziais,kad nereikia vertinti zaideju pagal Libano rinktine,na pvz paziuresim,kaip
gvezdauskas suzais su brazilais.Sekmes
2007-07-14
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.