Nuotr.: AFP - Scanpix
Nuotr.: AFP - Scanpix
Nuotr.: AFP - Scanpix
Nuotr.: AFP - Scanpix
Nuotr.: Reuters - Scanpix
Nuotr.: AFP - Scanpix
Nuotr.: AFP - Scanpix
Nuotr.: AFP - Scanpix
Nuotr.: AFP - Scanpix
Nuotr.: Reuters - Scanpix

Nesėkme pasibaigusios Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių ketvirtfinalio rungtynės su JAV nacionaline komandai buvo paskutinės Argentinos rinktinės žvaigždei Andresui Nocioni.

36-erių metų puolėjas po susitikimo atskleidė, kad tai buvo jo paskutinis mačas vilkint Argentinos nacionalinės komandos marškinėlius, ir džiaugėsi iškovotomis pergalėmis.

„Tai buvo paskutinės rungtynės rinktinėje. Atidaviau visą save, o ką padariau blogai parodys laikas. Visada stengdavausi maksimaliai žaisti vilkint šiuos marškinėlius. Tai kažkada turėjo baigtis, metas užleisti vietą jauniems krepšininkams. Mano poziciją gerai užpildo Patricio Garino ir Gabrielas Deckas.

Kuomet buvau vaikas, mano svajonė buvo žaisti prieš amerikiečius. Esu labai dėkingas būdamas vienu iš auksinės kartos krepšininkų, tai buvo kažkas neįtikėtino“, – emocijomis dalijosi Nocioni.

Aukštaūgis nacionalinėje vyrų komandoje debiutavo 1999 metais, kada tapo FIBA Amerikos bronzos laimėtoju. Skambiausia Nocioni karjeros pergalė rinktinėje – 2004 metų Atėnų olimpinių žaidynių aukso medalis ir pergalė prieš JAV superžvaigždes.

2008 metais argentinietis taip pat pasidabino Pekino olimpiados bronzos medaliu. Nocioni laimėjimų kolekcijoje yra du FIBA Amerikos čempionato aukso ir sidabro medaliai bei vienas bronzos. 2002 metais kartu su Argentinos rinktine Nocioni tapo pasaulio čempionato vicečempionu.

Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse Nocioni vidutiniškai per susitikimą rungtyniaudavo po 31 minutę, rinkdavo po 15 taškų, atkovodavo po 6 ir perimdavo po 1,2 kamuolio.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.