Nuotr.: Twitter
Nuotr. Twitter
Antradienį į Dubingius, kur naujam sezonui rengiasi Utenos „Juventus“ klubas, rinkosi garbingi svečiai. Papietauti kartu su komanda atvyko Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas, mero patarėjas Henrikas Zabiela bei didžiausi komandos rėmėjai.

Svečiams buvo pristatyta gerokai pasikeitusi „Juventus“ klubo sudėtis, papasakota apie tarpsezonio darbus bei pristatytas naujas ekipos projektas – ilgalaikės sutartys su dviem jaunuoliais iš Nigerijos.

Žiūrėdamas į ateitį, „Juventus“ klubas nusprendė sudaryti ilgalaikius kontraktus su 17 metų 206 cm ūgio vidurio puolėju Ibrahimu Olajuwonu bei 18 metų 200 cm ūgio puolėju Agu Ibe.

Pastarasis praėjusiais metais buvo vienas iš keturių Afrikos žemyno jaunuolių, kurie buvo pakviesti į NBA Visų žvaigždžių savaitgalio metu vyksiančią „Krepšinis be sienų“ stovyklą, o šiais metais rungtyniavo Nigerijos čempionate žaidžiančioje „Gombe Bulls“ komandoje.

I.Olajuwonas buvo vienas Nigerijos rinktinės lyderių vasarą vykusiame Afrikos jaunimo čempionate, kur per rungtynes rinko po 11,8 taško (40,4 dvitaškiai, 33,3 tritaškiai, 57,1 baudos), atkovojo po 7,9 kamuolio, atliko po 0,5 rezultatyvaus perdavimo bei blokavo po 1,4 varžovo metimo. 

Sudarę sutartis su šiais krepšininkai bei tobulėjant uteniškiui Ugniui Nikitinui, „Juventus“ klubas kitą sezoną nusprendė sukurti dublerių komandą, kuri varžysis Regionų krepšinio lygoje (RKL). Komandoje, kuri vadinsis „Juventus-DSC“, taip pat rungtyniaus ir perspektyviausi Utenos miesto jaunieji krepšininkai.

„Suprantame, kad jaunuoliams iš moksleivių pirmenybių patekti į LKL reikalingas labai didelis šuolis, todėl nusprendėme sukurti tarpinę stotelę – komandą RKL čempionate. Sudarėme sutartis su talentingais jaunuoliais iš Nigerijos, tobulėja Ugnius Nikitinas, matome, kad Utenoje atsiranda vis daugiau talentingų vaikų, todėl turime neblogus pagrindus dublerių komandai. Tikimės, kad tai padės jaunuoliams tobulėti ir netolimoje ateityje daugiau mūsų miesto krepšininkų sulauksime pagrindinėje „Juventus“ komandoje“, – teigė „Juventus“ komandos direktorius Eimantas Skersis.

Abu jaunuoliai iš Nigerijos treniruosis su pagrindine „Juventus“ sudėtimi ir, neatmetama galimybė, kad bent vienas iš jų bus registruotas Lietuvos krepšinio lygos („Tete-a-Tete Casino“ LKL) čempionatui.

Krepšininkai į Lietuvą atvyks tada, kai bus sutvarkyti formalumai su nigeriečių vizomis.
Komentarai:
Asas
Olajuwona vien dėl pavardės paėmė turbūt :)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-08-24
-5
Atsakyti
Susitvarkys dokumentus Lietuvoj ir pateps slides į kokia Vokietija ar Anglija tuoletus valyt

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-08-23
+7
Atsakyti
to anonimas+, Zalgirio dubleriuose 206 ar daugiau ugio (ivertinus ranku ilgi ir suoli, afrikieciu pliusas) nera nieko. Saju eme i pagrindine komand ane todel, kad jis ypatingai gabus, o todel kad vienintelis panasesnis.+ 17 metis 206 ugio 99.99% kad po keliu metu bus dar ausktesnis ir apsoks ta pati Saju.


Tai kad Žalgirio dubleriuose praeitą sezoną žaidė 206 cm Gytis Masiulis (ypatingai šoklus), 206 cm Regimantas Miniotas, 208 cm Laurynas Birutis + panašaus ūgio 205 cm Martynas Echodas (ypatingai šoklus) ir 205 cm Modestas Paulauskas. Nežinau iš kur tu ištraukei, kad Žalgiris dubleriuose neturi aukštų žaidėjų.
2016-08-23
+4
Atsakyti
to o be to
Taip, cia loterija. Truksta piniginiu skaiciu. Jei uz vienos suaugusios kates maise kaina iseina bent 5 tokie, daugiau sansu kad pasiseks.

Panasu, kad Utena nebenori daugiau paleisti nei vieno Valanciuno. Net is Nigerijos. Jei pasiekiamas :)
2016-08-23
+3
Atsakyti
to anonimas
Tai gal galetum saraseli tu sidabriniu sesiolikiniu, kurie neturi sutarties su zalgiriu ar kita komanda.

Jei ir neturi, bet tikisi pasirasyti po metu ar dvieju, klausimas ar kuris 2m+ ugio nores rasytis ilgalaike su Juventus.

+, Zalgirio dubleriuose 206 ar daugiau ugio (ivertinus ranku ilgi ir suoli, afrikieciu pliusas) nera nieko. Saju eme i pagrindine komand ane todel, kad jis ypatingai gabus, o todel kad vienintelis panasesnis.

+ 17 metis 206 ugio 99.99% kad po keliu metu bus dar ausktesnis ir apsoks ta pati Saju.
2016-08-23
-5
Atsakyti
o be to
Labai idomu, kokie tie ilgalaikiai kontraktai... Bo jei tik 2-3m, nematau jokio tolko. Tik kad pades arba ne turtingesniem klubam
2016-08-23
-1
Atsakyti
to to idomus
Zmogau, gal pirma diena internete? Ar neteko skaityti, kiek zmoniu komentaruose reikalauja atletisku juoduku??!! :)

Utena ekonomiskai sumaste, geriau patiems uzsiauginti.
2016-08-23
-1
Atsakyti
to idomus
tiek kasioru Lietuvoje, o jie afrikiecius ima :D reiskias tokia ir mokykla ta musu igirtoji, ir dar speju labai brangus tie loozeriai sidabriniai ir pan.
2016-08-23
-8
Atsakyti
LM
Omg Olajuwonas Juvei :D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-08-23
-2
Atsakyti
Anonimas
Tas pazera is siauliu mano manymu zymei perspektyvesnis jauniu rinktines lyderis buvo plius per kiekvienas rungtynes kai tik gaudavo pasireiksti pasizymedavo pazera aisku nieko nesakau nikitinas kaip 16 tikrai neblogas :)
2016-08-23
-7
Atsakyti
Kad nieko nera is to Nikitino, nkle pilna geresniu,Juve ji laiko vien delto kad vietinis

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-08-23
+6
Atsakyti
gerai
O kuo sitas projektas ypatingas. Nu pasirase ilgalaikius su nigerieciais. Galejo pasirasyt ilgalaikius su tokio amziaus lietuviais. Kur cia vinis? Ar cia kiekvienais metais po kelis afrikiecius temps?
2016-08-23
+4
Atsakyti
sasd
o tai ko Nikitinas jaunimo rinktinese nezaidzia?
2016-08-23
+2
Atsakyti
septyni
Sireika ir Siauliuose buvo kazka panasaus uzsukes, per Siauliu treniruotes du sezonus dirbo su kazkokiais dviem afrikieciais, kurie auksciau RKL nekilo ir kazkur dingo.
2016-08-23
+1
Atsakyti
amzius
raso ąų ir ąū metu o is tikro po čį abiem minimum
2016-08-23
Atsakyti
Zombis paršiukas
Kelias teisyngas,visos save gerbenčios ir negyvenančios viena diena komandos,turi savo akademijas,mokyklas...Dubleriai viena iš sistemos daliu,pradžia kaškokia padaryta.
2016-08-23
-1
Atsakyti
idomu
Jau koks princas is nigerijos Juventus i emaila parase su stulbinanciu pasiulymu ir va matome rezultatus.... idomu ar atvyks :D
2016-08-23
+3
Atsakyti
Anonimas
sunus gal?
2016-08-23
+2
Atsakyti
Anonimas
nuotrauka tai nei vieno nei kito o kazkokio Chukwumene Nwigwe. pries dedant foto reikia straipsni kuriame ji naudota paskaityt
2016-08-23
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.