Nuotr.:

Nepaisant to, kad Prancūzijos rinktinės krepšininkai Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse savo žygį baigė jau ketvirtfinalyje, vienam iš olimpiados savanorių jie paliko neišdildomą įspūdį.

Vitoras Galvani – savanoris, olimpiadoje padėjęs Prancūzijos nacionalinei ekipai, o istorija, kuria Vitoras pasidalino savo socialinio tinklo paskyroje, jau spėjo apskrieti visą pasaulį.

Po prancūzų pergalės prieš Venesuelą, Galvani ramiai laukė autobuso šalia „Carioca“ arenos esančioje stotelėje. Visgi be nuostolių vaikinas namų nepasiekė – laukiant jis susidūrė su grupe paauglių, kurie grasindami peiliu iš Galvani atėmė mobilųjį telefoną.

Kitą dieną vienas iš Prancūzijos rinktinės trenerių pastebėjo susikrimtusį 23-ejų metų vaikiną ir paklausė, kas atsitiko. Galvani specialistui papasakojo savo istoriją.

Netrukus treneris apie vaikino netektį prasitarė rinktinės žaidėjams ir šie nedelsdami ėmėsi veiksmų. Tony Parkeris nieko nelaukdamas padovanojo Galvani naują mobilųjį telefoną ir pilną sportinį krepšį dovanų, tarp kurių buvo olimpinė atributika, akiniai nuo saulės bei prabangūs ausinukai.

Maža to, atakų organizatorius pasirūpino, kad olimpiados metu panaši istorija vaikinui nepasikartotų – iki pat olimpinių žaidynių pabaigos Galvani gavo asmeninį vairuotoją.

„Aš verkiau kaip vaikas ir tiesiog apkabinau jį“, – prisimindamas šį Parkerio poelgį kalbėjo Galvani.

Tačiau Parkeris nebuvo vienintelis Prancūzijos rinktinės krepšininkas, kuris nustebino Galvani. Prancūzai turi tradiciją po kiekvieno turnyro kartu valgyti vakarienę ir pasivaišinti vynu, o sąskaita apmokama iš žaidėjų surinktų pinigų už įvairius vidaus taisyklių pažeidimus turnyro ir pasirengimo jam metu.

Tačiau Borisas Diaw nusprendė, kad šį kartą bus kitaip. Jis atidavė surinktus pinigus Galvani jo kelionės išlaidoms į Rio apmokėti. Nėra aišku kokią sumą gavo vaikinas, tačiau neabejojama, kad kelionė į Rio de Žaneirą jam atsipirko.

„Be tavęs mūsų buvimas čia būtų neįsivaizduojamas. Tu visada buvai pasirengęs pagelbėti“, – įteikdamas pinigus sakė Diaw.

Tuo dovanos Galvani nesibaigė. Po pralaimėjimo ispanams ketvirtfinalyje, Prancūzijos rinktinės žaidėjai vaikinui atidavė savo treniruočių aprangas bei sportinę avalynę. Tiesa, šias dovanas Galvani pažadėjo atiduoti labdarai.

 

Komentarai:
djgaffer
Puikus žmogiškumo pavyzdys.Gal kartais francų žaidėjai atrodo arogantiški ir pasipūtę,bet jie taip pat tik žmonės.Pagarba jiems už tai.
2016-08-28
-2
Atsakyti
Asd
Susmirdusius sporbacius atidave ir ragali kuri ismetes butu is remeju gauta vau kokia pagalba :D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-08-27
Atsakyti
Parkeris uz krepsinio aiksteles visada elgesi pavyzdingai. Jokios arogancijos, tikras dzentelmenas. Pagarba ir kaip krepsininkui ir kaip zmogui.
2016-08-27
+8
Atsakyti
Anonimas
kas pezejo kad perkeris savanaudis ??
2016-08-27
Atsakyti
verksnys
Net apsiverkiau
2016-08-27
+1
Atsakyti
žalias
Žiauriai osom, šaunuoliai

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-08-27
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.