Lietuvos jaunių (iki 19 metų) vaikinų rinktinė pirmadienį pasaulio čempionato antrojo etapo kovas pradėjo dar viena nesėkme. Be pralaimėjimų pirmenybėse žygiuojantys amerikiečiai nepasigailėjo ir lietuvių. JAV įveikė Rūtenio Paulausko auklėtinius 90:81 (18:19, 27:20, 28:18, 17:24).

Vos kartą per ketverias rungtynes laimėję lietuviai atsidūrė ant bedugnės krašto. Norint patekti į ketvirtfinalį, Lietuvos rinktinei reikia laimėti abu likusius mačus bei tikėtis palankių rezultatų kituose E grupės susitikimuose.

Rungtynes su JAV lietuviai pradėjo šiek tiek pasikeitusiu startu penketu. Paulių Kleizą pakeitęs Lukas Brazdauskis tritaškiu iškart atidarė mūsų šalies rinktinės taškų sąskaitą. Kaip ir susitikime su brazilais Lietuva rungtynių pradžioje pateko į duobę: 4 kartus suklydo Žygimantas Janavičius, 4 tritaškius prametė Martynas Gecevičius, o 9 taškus be atsako pelnę amerikiečiai pirmavo 11:5. Tačiau lietuviai atsitiesė ir po dar vieno Brazdauskio tritaškio bei taiklaus dvitaškio išsiveržė į priekį 19:18.

Keturi Mariaus Valukonio taškai iš eilės ir dar vienas Brazdauskio tritaškis antrojo kėlinio pirmoje pusėje neleido JAV krepšininkams atitrūkti. Tačiau Lietuvos rinktinės žaidimą griovė klaidos. Įžaidėjo pozicijoje bandęs rungtyniauti Gecevičius per 30 sekundžių sugebėjo prarasti kamuolį 3 kartus. Amerikiečiai buvo įgiję 8 taškų persvarą (43:35), kurią sudėtingas Janavičiaus dvitaškis prieš ilgąją pertrauką sumažino iki 6 taškų.

Trečiojo kėlinio pradžioje lietuvių žaidimas visiškai pakriko. Du Patricko Beverley tritaškiai ir 6 Deono Thompsono taškai iš po krepšio leido JAV įgyti 20 taškų pranašumą (65:45). Nuo suolelio pakilusių Deivido Gailiaus (8 tšk.) ir Dariaus Gvezdausko (2 tritaškiai) pastangomis Lietuvos rinktinė buvo sumažinusi skirtumą iki 13, bet du palikto laisvo Davido Lighty tritaškiai atstatė solidžią JAV persvarą – 73:57.

Paskutiniajame ketvirtyje Lietuvos rinktinė ir toliau rungtyniavo antruoju penketu. Atsarginiai krepšininkai netgi sugebėjo sumažinti skirtumą iki vienženklio. 11 taškų per kėlinį surinko Gailius, 8 pridėjo Rokas Grinius, tačiau rungtynių baigtis buvo nuspręsta anksčiau.

Per rungtynes Lietuvos rinktinė suklydo 24 kartus. Komandos lyderiu laikytas Gecevičius, trenerio sprendimu, antroje mačo pusėje nežaidė, o tik įpusėjus trečiajam kėliniui aikštelėje pasirodęs Gailius buvo rezultatyviausias tarp lietuvių.

Lietuva: Deividas Gailius 19 (4/7 tritaškių), Lukas Brazdauskis 13 (3/4 tritaškių), Marius Valukonis 9, Rokas Grinius 8 (7 atk. kam.), Žygimantas Janavičius 8 (6 rez. perd., 6 kld.), Vaidas Čepukaitis 6, Darius Gvezdauskas  6 (2/6 tritraškių), Pranas Skurdauskas 4, Paulius Kleiza 3, Paulius Beliavičius 3, Martynas Gecevičius 2 (13 min., 0/5 tritaškių, 5 klaidos), Aurimas Birgelis 0.

Jungtinės Amerikos Valstijos: Davidas Lighty 19 (6/6 dvitaškių, 2/2 tritaškių), Deonas Thompsonas 17, Patrickas Beverley 14 (3/6 tritaškių, 7 per. kam.).

Komentarai:
rutenis: samena as gerai zinau ir esu su juo kalbejas apie rinktine, jis amn sako tokiu kaip musu kurio usa buve paulauskas nemegsta, ir jis man sake kad galetu jis ten ir i starta kilti, bet kad tas prestizas neimti "amerikonu" pas paulauska stiprus...
2007-07-17
-5
Atsakyti
Nieko.gero.nebus.su.sita.rinkt ine.:(
2007-07-17
-2
Atsakyti
Manau bėda ne žaidėjuose, o mūsų federacijoje, dalina geriausius žaidėjus per pora rinktinių mat jie preoritetus stato, kaip sako lietuvių liaudies patarlė: "Daug nori, mažai gausi". Taip ir su mūsų rinktinėm šiemet, daug norėjo, bet manau mažai gaus.
2007-07-17
+3
Atsakyti
Pasišiukšlino LT rinktinės. Šita rinktinę išviso. Gecevičius ką aikšėj daro aš nesuprantu.
2007-07-17
-2
Atsakyti
Atsipeikekite visi. Tokia - LT krepsinio realybe. 19 m. zaidejai zaidzia NKL. Lygoje, kur nesant labai kibiai gynybai komandos sugeba po 20 kartu suklysti. Kokioje lygoje zaidzia, tokie ir rezultatai. Tarkim serbai visi auksciausioje lygoje zaidzia. Be to, reikia prisiminti, kad pasiruosima sunkino baigiamieji egzaminai, o ir paeiliui gerai 2 cempionatus suzaisti LT rinktines kol kas dar nemoka.
2007-07-17
+8
Atsakyti
graudu darosi paziurejus i visu LT jaunimo rinktiniu pasirodymus sia vasara(tiek bernu tiek mergu), vieninteliai kurtieji pasirode ispudingai...
labai tikiuosi, kad si vasara nelix visiskai sausa ir musu pagrindines rinktines ir 16-meciai pasiims medalius, nes kitu atveju bus galima drasiai sneket apie viena is juodziausiu vasaru Lietuvos krepsiniui, jei ne pacia juodziausia...
GO LT
2007-07-17
+9
Atsakyti
Treneris kaltas del to kad vistiek juos laiko aiksteje nors yra kitu kurie daug geriau sulostu.
2007-07-17
+4
Atsakyti
jei tai butu pirmos ju tokios varzybos, tai galetum sakyt duobe, bet Gecevicius suvare pabaiga su prancuzais, per ji ir Janaviciu pralosem brazilams, o dabar ir amerikonams... tai ant ko varyt? prie ko cia treneris, jei zvaigzdunai per daug pasikele ir kamuolio rankose nenulaiko(((
2007-07-17
+11
Atsakyti
Dangis - gal nereiktu varyti taip ant zaideju, manau reiktu nulinciuoti Paulauska, nes tas tai isvis beprotis, tikiuosi jo atsistatidinimo. Nors turbut kaip visada visa kalte suvarys ant zaideju.
2007-07-17
-3
Atsakyti
Gecevicius su Janavicium tikri lyderiai - 10 klaidu, 0/10 tritaskiu ir 10 tasku.... jie snekejo apie madalius ir apie svajojama iskilminga sutikima... Gal kas turi traktoriu su meslu? kad juos ismaudyt mesle ir taip nuleist ant zemes jei jie kitaip nesugeba susikaupt???
2007-07-17
-7
Atsakyti
David_as puikiai parasyta, kaip ten su tais kysiais tai tikrai nezinau, bet kaip ten bebutu povandenines sroves tikrai yra. As kai pagalvoju, kad tokio kaip sameno atsisake tai man plaukai siausiasi. Visa sezona perlo lyderis ir aplamai kiek esu ji mates zaidzianti tai tikrai gerai atrode. Man juoka kelia kai sitaip kelia kelis zaidejus, kad ir toki kaip Kleiza. Viskas jo laikas jau praejo, nebelabai jo kam reikia, kad ir zalgiris jo jau net nebenori, bet palauskui tipo reikia, va del jo tai tikrai jau kazkur kazkas pasnekejo.
2007-07-17
-3
Atsakyti
kaip rutenis tau leis gailiui zaisti, kai tokios zvaigzdes kaip janavicius gecevisius turi pasirodyti... kaip ri sakaiuo tokio lygio krepsininku dar yra kur galetu bent i atranka pakviesti, nors jie jau priestai yra kysius paeme ir zino kas dalivaus :D
2007-07-17
-1
Atsakyti
Tiek pasaulio vyru krepsinio cempionate Lietuvos zaidima klaidos gadino ir tajp pat jauniu pasaulio cempionate :(
2007-07-17
+4
Atsakyti
vienintelis cia grybas yra paulauskas ir tik jis viska pralose, uztrauke geda visai lietuvai. Nesuprantu kaip reikia netureti jokio supratimo, nevarau nei ant vieno zaidejo, nes visiems gali pasitaikyti blogu laikotarpiu. Bet tai kaip treneris nesodina ant siuolo, kad gecevicius atsigauti reikia visa komanda nuzudyti. O kur visa laika buvo Gailius, kuris tikrai Klaipedoje gera visa sezona lose,isleido ir prasau. O kur Brazdauskis kuriam viskas gerai ejo, bet po to neisejo. Kur Beliavicius, kuris visa finalini etapa kartu su Brazdauskiu tempe Jonava (ar tik ne Beliavicius tapo naudingiausiu NKL finalo zaideju. Tai ne mato tik Geceviciu ir Janaviciu, nieko nesakau abu geri zaidejai, bet jei jau jiems neina zaidimas...tai vistiek reikia laikyti. Apgailetini sprendimai trenerio Apgailetini!!!
2007-07-17
-4
Atsakyti
Kas tam Geceviciui pasidare,per 30 sekundziu prarasti 3 kamuolius,tai dar cia reikia sugebejimu,taip kamuolius praradineti
2007-07-17
+3
Atsakyti
Na nezinau ar buvo realu tiketis pergales pries amerikonus, visgi pakankamai atletiska ir pajegi rinktine. O gecevicius ziauriai perdege, nesamones dare ir tiek, tikiuosi Ryte jo forma nebus nusedus.
2007-07-17
-8
Atsakyti
Na ka netokia liukx ir si rinktine. Siap idomus faktas nei viena LT rinktine gerai nepasiroydavo, jei pries tai cempionate suzaisdavo gerai. tarkim 94 m. Europos jauniu cempionai 95 m. pasaulyje liko 6. Su vyrais tas pats. Yra tik 1 isimtis. 95 m. EC vicecempionai 96 m. Atlanta olimpiados bronza.
2007-07-17
-1
Atsakyti
Tai jau tikrai. Paulauskas čia truputį sugrybavo jegiut aip galima pasakyti, kad pirmose rungtynėse bijojo keisti žaidėjus ir duoti laiko daugiau kitiems, pvz Gailiui. Gal būtų buvę pergalių...nes aikštėje Paulauskas laikė Gecevičių (kalbu apie grupės varžybas) nors jis dabar gilioje duobėje..
2007-07-17
+7
Atsakyti
gailiu su libanu pelne daugiau tasku nei zaide minuciu, su amerikonais taip pat... tai nesuprantu, kodel per kitas dvejas sedejo ant suolo...? kazkokie vejai... nu tikekimes bus kazkas naujo dabar... reikia permainu
2007-07-17
+1
Atsakyti
Nu, bt Gecevičiaus tragiška forma šiam čempe :( o iš jo tiek tikėtasi buvo..
2007-07-16
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.