Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila
Nuotr. Fotodiena.lt/Ž.Gedvila

Jungtinių Amerikos Valstijų sporto žiniasklaidos milžinui ESPN atstovaujantis NBA analitikas Kevinas Peltonas pateikė savo įžvalgas apie atsinaujinusią Oklahomos „Thunder“ komandą.

Kalbėdamas apie „Thunder“ naujoką Domantą Sabonį, Peltonas išskyrė lietuvio įgūdžius žaidžiant po krepšiu, energingumą kovojant dėl kamuolių bei tobulėjančią metimo techniką.

Visgi analitikas taip pat pabrėžė, jog Lietuvos rinktinės narys ko gero dažnai susidurs su problemomis gynyboje. Itin sunku jam gali būti gintis prieš tritaškius gerai metančius aukštaūgius.

„Nepaisant to, jog Sabonis praleido NBA Vasaros lygą dėl galimybės olimpinėse žaidynėse ginti Lietuvos garbę, jis Oklahomos komandai gali tapti geru pagalbininku, kylančiu nuo suolo.

Sabonis yra gana stipriai priklausomas nuo savo kairiosios rankos, tačiau puikus darbas kojomis padėjo jam NCAA pirmenybėse iš po krepšio atakuoti solidžiu 66,5 procento taiklumu.

Sabonis yra neblogas baudų metikas, praėjusį sezoną atakavęs 76,9 proc. taiklumu, o treniruotėse aukštaūgis demonstruoja ir tai, jog gali įmesti ir tritaškius. Be to, lietuvis puikiai mato aikštelę bei gali kurti progas komandos draugams.

Saboniui nepakaks centimetrų tam, kad galėtų žaisti vidurio puolėjo pozicijoje kiek ilgiau nei trumpas atkarpas. NCAA lygoje jis blokuodavo vos 2,7 procento visų savo oponentų metimų, o NBA lygoje šis procentas dar labiau sumažės.

Sabonis gerai ginasi prieš pikenrolą, tačiau tikrai turės sunkumų besigindamas prieš žemesnius, judresnius ir tritaškius gerai pataikančius puolėjus, kurie privers jį nuo krepšio atsitraukti gerokai toliau, nei jis yra įpratęs.

Gonzagos „Bulldogs“ komandoje Sabonis gyveno vien iš to, ką rasdavo baudos aikštelėje. NBA lygoje su tuo jam teks atsisveikinti bei praleisti gerokai daugiau laiko už tritaškio linijos“, – rašė Peltonas.

Kalbėdamas apie Sabonio bendraklubius, Peltonas pabrėžė, jog įspūdingai ateinantį sezoną veikiausiai rungtyniaus Russellas Westbrookas, kurį analitikas laiko vienu pagrindinių kandidatų laimėti reguliariojo sezono MVP apdovanojimą.

Komentarai:
to šiaip
po pikenrolo čia šneka eina...
2016-09-14
+3
Atsakyti
donatas
Galetu is jo padaryti lietuviska z-bo. O del minuciu nera ko prognozuoti nes jei susitraumuotu pvz adamsas ir kanteris tada domantui tektu svarus vaidmuo bet kaip bus palauksim ir pamatysim

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-09-14
+2
Atsakyti
djgaffer
Tai pirmą sezoną ir nereikia tikėtis kažkokių stebuklų.Bus apsipratimo ir pažinimo metai.O bėgant laikui ir dirbant su treneriais,pagerins ir metimą,ir gynybą.
2016-09-14
-1
Atsakyti
Šiaip
Na ir kuris PF jau yra toks judrus, kurio Domantas (beje kaip PF jis gana judrus) nesugebėtų sugaudyti? Na gal tik Durantas ar LeBrownas, jei jie nors dalį laiko žais PF (šiaip jie labiau mėgsta SF pozicija).
2016-09-14
Atsakyti
storas
Kiek neramu,kad Sabuko neistiktu Praskeviciaus likimas,kai zmogu temokanti zaisti arti kasio,i NBA paeme kaip tritaskininka.Domantas sunkiai suistvarko su metimais is 3 m. atstumo,o jie kalba apie tolimesnius metimus.Bet tikiuosi,kad NBA zino ka daro,ka paeme aukstu saukimu.Bus gerai,tikekimes,nors kazkur viduje,neramu!
2016-09-14
Atsakyti
Arsiboda
Analitikai analitikai nu blet prasides sezonas ir pamatysim kur jis zais prie krepsio prie baudu linijos ar ant solo juk viska priklausis nuo juo pacio ir trenerio omajo

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-09-14
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.