Nuotr.:

Ketvirtadienį Druskininkuose prasidės keturias dienas truksiantis pirmasis tarptautinis Jūratės Daktaraitės ir Angelės Rupšienės moterų krepšinio turnyras. Baltijos moterų krepšinio lygos (BWBL) organizuojamose varžybose dalyvaus aštuonios komandos iš Baltarusijos, Lenkijos, Rusijos, Ukrainos ir Lietuvos. 

Lietuvai turnyre atstovaus BWBL čempionė, šalies taurės laimėtoja ir vicečempionė Marijampolės „Sūduva“ bei šalies čempionato bronzos laimėtoja Vilniaus „Kibirkštis“.

Trenerio Rimvydo Samulėno vadovaujamą „Sūduvos“ komandą šią vasarą papildė dvi ukrainietės – Arina Bilocerkivska ir Kateryna Dobrikova, buvusios „Utenos“ klubo žaidėjos Rita Milieškienė ir Ieva Šimkutė. Marijampolės klube liko patyrusi Sandra Baliutavičiūtė bei šalies rinktinės žaidėjos – Neringa Skadaitė ir Laura Svarytė.  

„Kibirkšties“ komandos daugumą sudaro jaunos žaidėjos, atstovaujančios šalies jaunių ir jaunimo rinktinėms. Į Jurgitos Štreimikytės-Virbickienės treniruojamą ekipą šią vasarą sugrįžo patyrusi Lietuvos rinktinės puolėja Vita Kuktienė. 

„Sūduva“ turnyro A grupėje žais kartu su Torunės „Energa“ (Lenkija), kurią treniruoja buvęs Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Algirdas Paulauskas, BWBL ir Baltarusijos vicečempione „Cmoki-Minsk“ (Baltarusija) ekipa ir antrąja Maskvos „Dinamo“ (Rusija) komanda. 

„Kibirkštis“ B grupėje jėgas išmėgins su Baltarusijos čempionato bronzos laimėtoja Gardino „Olimpia“, Ukrainos čempione Odesos „Interchim“ ekipa ir pirmąja Maskvos „Dinamo“ komanda. Rusijos sostinės klube debiutuos viena Lietuvos rinktinės lyderių Kamilė Nacickaitė. 

Iš viso turnyre bus sužaista 16 rungtynių. Finalas numatytas sekmadienį 15.30 val.

Rugsėjo 16 d. 10.00 val. Druskininkų sporto centre vyks Lietuvos sporto universiteto (LSU) kanclerio Mindaugo Balčiūno paskaita apie krepšinio klubo vadybą.  

Jūratė Daktaraitė – pirmoji lietuvė, tapusi pasaulio krepšinio čempione (1959 m.). Ji iškovojo ir du Europos pirmenybių aukso medalius (1960 ir 1962 m.). 

Angelė Rupšienė (Jankūnaitė) – dukart olimpinė (1976 ir 1980 m.), dukart pasaulio (1971 ir 1975 m.) ir triskart Europos (1972, 1976 ir 1978 m.) krepšinio čempionė.

Turnyro tvarkaraštis:

Rugsėjo 15 d. (ketvirtadienis)

13.00 val. Maskvos „Dinamo“ I (Rusija) - Odesos „Interchim“ (Ukraina)

15.00 val. Marijampolės „Sūduva“ (Lietuva) - „Cmoki-Minsk“ (Baltarusija)

16.50 val. Turnyro atidarymas

17.20 val. Vilniaus „Kibirkštis“ (Lietuva) - Gardino „Olimpia“ (Baltarusija)

19.20 val. Torunės „Energa“ (Lenkija) - Maskvos „Dinamo“ II (Rusija) 

Rugsėjo 16 d. (penktadienis)

12.00 val. Odesos „Interchim“ (Ukraina) - Gardino „Olimpia“ (Baltarusija)

14.00 val. Torunės „Energa“ (Lenkija) - Marijampolės „Sūduva“ (Lietuva)

16.00 val. Maskvos „Dinamo“ II (Rusija) - „Cmoki-Minsk“ (Baltarusija)

18.00 val. Vilniaus „Kibirkštis“ (Lietuva) - Maskvos „Dinamo“ I (Rusija)

Rugsėjo 17 d. (šeštadienis)

13.00 val. „Cmoki-Minsk“ (Baltarusija) - Torunės „Energa“ (Lenkija) 

15.00 val. Vilniaus „Kibirkštis“ (Lietuva) - Odesos „Interchim“ (Ukraina)

17.00 val. Gardino „Olimpia“ (Baltarusija) - Maskvos „Dinamo“ I (Rusija)

19.00 val. Marijampolės „Sūduva“ (Lietuva) - Maskvos „Dinamo“ II (Rusija) 

Rugsėjo 18 d. (sekmadienis)

9.30 val. Rungtynės dėl VII vietos

11.30 val. Rungtynės dėl V vietos

13.30 val. Rungtynės dėl III vietos

15.30 val. Finalas

17.15 va. Turnyro uždarymas.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.