Pradedame priešsezoninę NBA klubų apžvalgą, kurioje aptarsiu komandų tarpsezonyje nuveiktus darbus, kokios yra klubų netektys bei papildymai, ko iš komandų galime tikėtis ateinantį sezoną, akcentuosiu krepšininką, į kurį derėtų atkreipti dėmesį, bei, galiausiai, pateiksiu reguliaraus sezono prognozę.

Apžvalgą išskyriau į šešias dalis, pagal divizionus. Pradėkime nuo Atlanto diviziono, kuriame žaidžia Bostono „Celtics“, Bruklino „Nets“, Niujorko „Knicks“, Filadelfijos „76ers“ bei Toronto „Raptors“ komandos.
 

BOSTONO „CELTICS“

Nuotr. AP – Scanpix
Atvyko: Alas Horfordas, Jaylenas Brownas, Geraldas Greenas, Demetriusas Jacksonas, Benas Bentilas.

Išvyko: Evanas Turneris, Jaredas Sullingeris.

Pagrindinis „Celtics“ komandos vasaros tikslas buvo atgabenti į Bostoną žvaigždę, kuri pakeltų komandą iki pretendentų į titulą, lygį. Nepavykus įsigyti Kevino Duranto, „keltai“ sukirto rankomis su vienu geriausių lygos aukštaūgiu – Alu Horfordu. 

Bradas Stevensas komandos vairą perėmė 2013-aisiais, o komandos rezultatai kasmet dėsningai gerėja. Susižavėjimo jaunuoju treneriu neslepia ir geriausiu lygos treneriu laikomas Greggas Popovičius, kuris ne kartą viešai gyrė jaunąjį „Celtics“ trenerį ir prisipažino, kad mokosi iš jo peržiūrinėdamas rungtynių įrašus.

Stevenso komandos žaidimas pirmiausia remiasi kieta gynyba, pagal kurią jie buvo vieni geriausių lygoje praėjusiame sezone, per 100 atakų praleisdavę tik 103,6 taško, ir tai buvo 4-tas rezultatas visoje lygoje. Atvykus Horfordui turėtų prasiplėsti puolimas, atsirasti daugiau grėsmės arčiau krepšio bei vidutinio nuotolio. Kas galėtų būti „Celtics“ silpnoji vieta? Snaiperių nebuvimas. Tai buvo rimta problema pernai, panašu, kad taip išliks ir šiemet.

Verta paminėti, kad trečiu šaukimu NBA naujokų biržoje „Celtics“ pašaukė perspektyvų jaunuolį Jayleną Browną, lengvąjį kraštą iš Kalifornijos universiteto, pasižymintį gerais fiziniais duomenis ir kieta gynyba. Tačiau komandai, siekiančiai žaisti konferencijos finale, rimtos pagalbos iš naujokų tikėtis sunku jau per pirmąjį sezoną.

Vertas dėmesio: Alas Horfordas. Su Alo Horfordu atėjimu į komandą gerbėjai sieja dideles viltis ir tikisi mesti rimtą iššūkį konferencijos lyderiams – Klivlando „Cavaliers“ komandai. Su krepšininku pasirašyta įspūdinga 4 metų 113 mln. dolerių sutartis, ir natūralu, kad lemiamomis akimirkomis visų akys kryps į jį.

Prognozė: 2 vieta Rytų konferencijoje.

BRUKLINO „NETS“

Nuotr. AP – Scanpix
Atvyko: Jeremy Linas, Trevoras Bookeris, Luisas Scola, Anthony Bennettas, Greivisas Vasquezas, Justinas Hamiltonas, Randy Foye, Joe Harrisas, Carisas LeVertas, Yogi Ferrellas.

Išvyko: Thaddeusas Youngas, Shane'as Larkinas, Jarrettas Jackas, Wayne'as Ellingtonas, Markelas Brownas, Sergejus Karasiovas, Willie Reedas, Thomasas Robinsonas, Henry Simsas, Donaldas Sloanas.

„Nets“ klubas yra atsidūręs nepavydėtinoje situacijoje. Komanda negali specialiai pralaiminėti siekiant aukštesnio šaukimo naujokų biržoje ir sąlyginai geresnio žaidėjo, nes šaukimų tiesiog neturi. Net tris pirmo rato šaukimus dar 2013-aisiais išsiuntė į Bostoną už susenusias, bet vis dar lygos žvaigždes Keviną Garnettą, Paulą Pierce‘ą bei atsarginį žaidėją Jasoną Terry.

Bruklino komanda, neturėdama kaip prisivilioti gerus laisvuosius agentus, turi tik vieną išeitį – ieškoti dar neatskleisto talento pas varžovus ant suolo ir jiems permokėti. Tokiais žaidėjais turėjo tapti apriboti laisvieji agentai Allenas Crabbas ir Tyleris Johnsonas, su kuriais „Nets“ buvo sutarusi dėl įspūdingo dydžio sutarčių, tačiau tiek Portlando „Trail Blazers“, tiek Miamio „Heat“ komandos pasinaudojo galimybe išsaugoti žaidėjus, pateikdamos tokius pat pasiūlymus kaip Bruklino. Keista, kad „Nets“ nepabandė įsigyti Donato Motiejūno, tikriausiai neaiški situacija su krepšininko nugara atbaidė klubą.

Dėl vietos komandoje dar kovoja ir Egidijus Mockevičius, kuris turi negarantuotą kontraktą, o jo ateitis paaiškės artimiausiu metu.

Drąsiai galima teigti, kad „Nets“ yra prasčiausia lygos komanda, kurios sąstingis turėtų baigtis po metų arba dviejų, kai klubas, atgavęs savo šaukimus, galės komplektuoti komandą iš naujo.

Dėmesio vertas: Jeremy Linas. Nors „Nets“ lyderis yra Brookas Lopezas, dėmesį derėtų atkreipti į prieš kelis metus lygos sensacija tapusį įžaidėją. Praėjusiame sezone kildavęs nuo Šarlotės „Hornets“ suolo bei keisdavęs komandos lyderį Kembą Walkerį, krepšininkas rodė tikrai gerą produktyvumą per 26 minutes rinkdavęs po 12 taškų, 3 atkovotus kamuolius ir 3 rezultatyvius perdavimus.

Lino tarpsezonio noras buvo aiškus – būti pagrindiniu komandos įžaidėju. Manau, kad turėdamas visišką laisvę puolime bei trenerio Kenny Atkinsono pasitikėjimą, Jeremy sužais karjeros sezoną. Pasiruoškite naujam „Linsanity“ epizodui, nes sunkius laikus išgyvenančiam Brooklynui labai reikia herojų.

Prognozė: 15 vieta Rytų konferencijoje 

NIUJORKO „KNICKS“

Nuotr. AP – Scanpix
Atvyko: Derrickas Rose'as, Joakimas Noah, Courtney Lee, Brandonas Jenningsas, Mindaugas Kuzminskas, Willy Hernangomezas, Justinas Holiday, Marshallas Plumlee

Išvyko: Arronas Afflalo, Robinas Lopezas, Derrickas Williamsas, Jose Manuelis Calderonas, Jerianas Grantas, Tony Wrotenas, Kevinas Seraphinas, Langstonas Galloway, Cleanthony Early

Juodasis lygos arkliukas. Sunku nuspėti komandos rezultatus, kai ji yra priklausoma nuo dažnai traumas patiriančių žaidėjų. Potencialiai sveiki „Knicks“ galėtų užimti ir antrą vietą Rytuose, tačiau nesitiki, kad Derrickas Rose‘as, Carmelo Anthony ir Joakimas Noah neiškris iš rikiuotės ilgesniam laikui. Visgi „Knicks“ po ilgų liūdesio metų atėjo neblogas laikas. Nors komandai prognozuoju banguotą sezoną dėl kamuojamų traumų, sudėtis pagaliau konkurencinga, o ir miestas turi naują, taip jiems reikalingą herojų – latvį Kristapą Porzingį.

Vienas svarbesnių pokyčių komandoje - trenerių pasikeitimas, kur vietoje visiškai nepasiteisinusio Dereko Fisherio ir laikinojo trenerio Kurtiso Ramby atėjo gana stiprus puolimo treneris Jeffas Hornacekas. O tai jau bet kokiu atveju yra žingsnis į priekį. Pirmus du sezonus su „Suns“ Hornacekas demonstravo greitą ir tikrai gražų krepšinį, o komanda buvo konkurencinga stiprioje Vakarų konferencijoje. Nors treneris buvo atleistas trečiame sezone, kai nesugebėjo atgaivinti visiškai traumų išretintos komandos, bet nemanau, kad tai buvo protingas ėjimas iš „Suns“ vadovybės pusės.

Niujorko komandai taip pat atstovaus ir lietuvis Mindaugas Kuzminskas, tačiau tiek didelė konkurencija tarp žaidėjų, galinčių žaisti jo pozicijose, tiek patirties žaidžiant NBA lygoje neturėjimas pranašauja jam sunkų pirmąjį sezoną su labai ribota role komandoje.

Dėmesio vertas: Kristapas Porzingis. 221 cm ūgio centras, greitai bėgantis per aikštę, galintis mesti iš toli ir turintis fizines savybes būti puikiu žaidėju gynyboje. Nuo švilpimo per naujokų biržos ceremoniją iki naujojo Dirko etiketės. Jei latvis iš tiesų turi superžvaigždės potencialo, tai turi pasirodyti antrame sezone.

Prognozė: 7 vieta Rytų konferencijoje

FILADELFIJOS „76ers“

Nuotr. AP – Scanpix

Atvyko: Benas Simmonsas, Dario Šaričius, Jerrydas Baylessas, Geraldas Hendersonas, Sergio Rodriguezas, Timothe Luwawu, Brandonas Paulas.

Išvyko: Ishas Smithas, Carlas Landry, Eltonas Brandas, Isaiah Canaanas, Kendallas Marshallas, Christianas Woodas.

Nors Filadelfijos komanda vis dar bus viena silpniausių ekipų lygoje, optimizmo sirgaliams neturėtų trūkti. Per keturis pralaimėjimų sezonus, siekiant kuo aukštesnių šaukimų naujokų biržoje, „76ers“ komanda tikrai prikaupė daug talentingų žaidėjų.

Bėda ta, kad visi talentingiausi jų krepšininkai - aukštaūgiai, taigi kažkas iš Nerlenso Noelio ir Jahilo Okaforo turi būti išmainytas į mažą krepšininką, įžaidėją ar atakuojantį gynėją. Po sezono buvo pasirodę gandai, kad Atlanta „Hawks“ siūlo Jeffą Teague'ą už Nerlensą Noelį, bet „76ers“ atsisakė, nes Teague'ui buvo telikę vieneri kontrakto metai ir nėra jokių garantijų, kad po sezono jis liks komandoje. Esmė nesikeičia ir Filadelfija toliau ieško galimybių išmainyti Nerlensą Noelį arba Jahilą Okaforą.

Komandoje taip pat yra trečias centras, pagal potencialą pats gabiausias, bet dvejus metus krepšinio nežaidęs Joelis Embiidas, kuris savo naujokų biržos laidoje buvo laikomas geriausiu krepšininku. Dėl rimtų traumų jo rinkos vertė labai maža, dėl to neabejojama, kad Embiidas artėjančiame sezone atstovaus „76ers“ komandai.

Nors komanda bus viena prasčiausių šiame sezone, ilgalaikės perspektyvos puikios. Samo Hinkie pralaiminėjimo procesas baigėsi. Ateina naujų laikų „Sixers“, siekiantys pergalių.

Dėmesio vertas: Benas Simmonsas. Pirmasis šių metų naujokų biržos šaukimas iš Australijos. Super atletiškas naujos kartos sunkusis krašto puolėjas, mėgstantis turėti kamuolį ir kurti žaidimą pats, pasižymintis geru aikštės matymu, veržlumu. Nors turintis ryškų trūkumą – silpną metimą iš distancijos, nekeliantis pavojaus nei iš vidutinio nuotolio, nei iš trijų taškų zonos, vis tiek yra laikomas perspektyviausiu savo kartos krepšininku.

Prognozė: 14 vieta Rytų konferencijoje

TORONTO „RAPTORS“

Nuotr. Reuters - Scanpix

Atvyko: Jaredas Sullingeris, Jakobas Poeltlas, Pascalis Siakamas, Jarrodas Uthoffas.

Išvyko: Bismackas Biyombo, Luisas Scola, Jamesas Johnsonas, Jasonas Thompsonas. 

Klubas įvykdė svarbiausią tarpsezonio tikslą ir išsaugojo ekipos lyderį DeMarą DeRozaną. Nepaisant didelio susidomėjimo iš kitų lygos komandų, krepšininkas liko ištikimas bei pasirašė maksimalią 5-erių metų 139 mln., dolerių vertės sutartį. Tai - svarbus žingsnis trumpoje „Raptors“ klubo istorijoje, kurioje dar nėra buvę tokio lojalaus lyderio. Tokios buvusios komandos žvaigždės kaip Vincas Carteris ar Chrisas Boshas komandą paliko atitinkamai po 6 ir 7 sezonų, tuo metu DeRozanas pratęsia sutartį ir atvirai reiškia norą žaisti Toronte iki karjeros pabaigos. Tai garantuoja jam amžiną sirgalių meilę ir po karjeros į arenos palubes keliamus marškinėlius.

Antras svarbiausias Toronto vadovybės žingsnis šią vasarą turėjo būti Bismacko Biyombo išsaugojimas, tačiau po įspūdingo pasirodymo atkrintamosiose varžybose krepšininkas stipriai pasikėlė vertę bei tapo klubui tiesiog per brangus.

„Raptors“ centrų rotacijoje lieka lietuvis Jonas Valančiūnas ir jaunasis austrų talentas Jakobas Poeltlas. Be didelės konkurencijos centro pozicijoje Valančiūno minutės aikštėje turėtų išaugti, bet tai ne pačios geriausios naujienos „Raptors“ komandai, nes lietuvis pakankamai silpnas žaidėjas gynyboje, o tai gali būti rimta problema.

Ekipos žaidimo braižas stipriai keistis neturėtų, nes tiek trenerių štabas, tiek komandos branduolys liko beveik toks pat. Tai reiškia ir tas pačias problemas – daug statiško žaidimo žaidžiant vienas prieš vieną, mažai greitų atakų, mažai kamuolio judėjimo.

Neapleidžia nuojauta, kad „Raptors“ pernai sužaidė virš savo galimybių ribos. Biyombo netektis bei stiprėjantys pagrindiniai konkurentai iš Bostono ir Indianos verčia manyti, kad Toronto klubui nepavyks pasiekti praėjusio sezono rezultato, tačiau tarp 4 stipriausių Rytų konferencijos komandų išlikti turėtų.

Dėmesio vertas: Žinoma, kad Jonas Valančiūnas. Nepaisant tragiškos formos olimpinėse žaidynėse, tikiu, kad neturėdamas konkurencijos priekinėje linijoje, Valančiūnas sužais persilaužimo sezoną. Prognozė: 16 taškų ir 10 atkovotų kamuolių per rungtynes.

Prognozė: 4 vieta Rytų konferencijoje

Komentarai:
Myzk pries veja gurksni gausi
Gera apzvalga, idomus paskaityt. Manau kad 76ers jei nesugalvos tankint vel si sezona turetu pasiekt apie 20-25 pergales ir but 10-12 vietoj rytuose.
2016-09-27
Atsakyti
stebetojas
Mažai seku tarpsezonį NBA, tai labai šauni man tinginiui apžvalga prieš sezoną.

Laukiu tęsinio!
2016-09-27
+3
Atsakyti
T
Celtics labiausiai pervertinta komanda nba, manau , kad rytuose 1- cavs, 2- raptors, 3- pacers, o celtics 4-6 vietos

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-09-27
+5
Atsakyti
Mano nuomone šioje grupėje į PO išeis tik 2 komandos, Celtics ir Raptors. Bostonas vėl žengė žingsnį į priekį, deja, ir vėl tas žingsnis nebuvo pakankamai didelis, kad leistų komandai pretenduoti bent į Rytų konferencijos čempionų titulą. Didžiausias komandos vasaros pirkinys A. Horfordas geresnis už J. Sullingerį beveik pagal viską, išskyrus atkovotus kamuolius. Kaip bebūtų keista, bet J.S. buvo bene svarbiausia keltų gynybos detalė (bent jau grynai pagal statistinius skaičius), deja dėl įvairių priežasčių jis žaisdavo sąlyginai nedaug, todėl įsigyjus A. Horfordą kuris gynyboje yra geresnis ir tikrai žais daug daugiau negu J.S. Bostonas tikrai sustiprėjo. Kalbant apie Evansą jis buvo labai svarbus žmogus komandoje, tačiau, manau, jis jau pasiekęs savo žaidimo piką ir daugiau nebetobulės, tą, tikriausiai pamatė ir komandos vadovybė paleisdama jį. Evanso išvykimas automatiškai suteikia daugiau žaidimo laiko M. Smartui kuris yra labai talentingas žaidėjas galintisi "sprogti" ši sezoną. Naujokas J. Brownas turėtų gauti stabilų apie 15 min žaidimo laiką ir realų šansą parodyti savo potencialą. Iš esmės komandos sudėtis atrodo labai subalansuota. Tiesą sakant niekaip negaliu suprasti kodėl A. Johnson praleidžia tiek nedaug laiko aištelėje, manau jis drąsiai galėtų lošt apie 30 min, pernai jis buvo trečias žmogus komandoje pagal WS lošdamas "apgailėtinas" 23 min per mačą.. Esminiu komandos trūkumu laikau aiškaus lyderio nebuvimą. Nerašyta taisyklė yra ta, kad titulus laimi komandos kurios turi bent 2 top5 savo pozicijų žaidėjus. Taip I. Thomas yra labai charizmatiškas ir iniciatyvos imtis nebijantis žaidėjas, tas pats A. Horfordas taip pat buvo lyderiu Atlantoje, tačiau nei vienas iš jų nėra top5 savo pozicijose jau nekalbant apie kitus komandos žaidėjus. Būtent tokių žaidėjų keltams ir pritrūks kovose su Cavs. Kita vertus, jei Celticas vėl žengs žingsnį į priekį labai realu, kad kitais metais jie pagaliau gaus bent vieną top5 savo pozicijoje žmogų.

p.s. vis dar pasvajoju, kad Bostonas "pasiimtų" P. Millsapą arba tą patį Noel, tada komanda būtų tiesiog fantastiškai subalansuota.

Kalbant apie Raptors apima dvejomas jausmas. Viena vertus komanda turi 2 top5 savo pozicijso žaidėjus: K. Lowry ir D. Derozaną, kitą vertu, abu jie yra patys nestabiliausi top5 žaidėjai. Abu pastoviai neišvengia gilių duobių savo žaidime ir tai smarkiai neramina kalbant apie komandos potencialą. Daug kas pažymi B. BIyombo praradimą, taip jis bus juntamas, tačiau nemanau, kad esminis. Komanda pasirašė didelį kontrktą su J. Valančiūnų, tad naturalu, kad turi duot jam žaisti, be to įsigytas J.S. kuris tikrai yra efektyvus gynyboje, be to, galės žasiti kartu su Valnčiūnu. Nereiktų pamiršti ir Carrollo pernai beveik nežaidusio. Taigi komanda gavo prakriškai turės du naujus gintis galinčius komandinio tipo žaidėjus. Bent jau "startas" komandos atrodo labai neblogai, ant suoliuko reikalai daug prastesni, kitą vertus bent jau 4 žaidėjai iš startinio penketo gali lošti (jei nebus traumų) bent po 30-35 mins todėl atsarginių vaidmuo nebus jau toks reikšmingas. Kalbant apie JV tai jo situacija yra tikrai įdomi. Ateinantį sezoną jis tiesiog privalo "sprogti" gal ne taškų grafoje, bet visame kitame. Daug kas pažymi jo prastą gynybą, tačiau ji nėra tokia jau bloga. Ginantis 1 vs 1 jis atrodo netgi labai gerai (varžovai per jį metą labai prastu procentu) be to jis puikiai kovoja dėl kamuolių. Pernai Valančiūnas pirmavo komandoje pagal statistinius rodiklius rodančius jo potencialą jeigu žaistų daugiau laiko. Iš esmės jo PER ir WS/48 atrodo puikiai visos lygos kontekste. Esmine Valančiūno bėda yra negebėjimas greitai susikeisti ginamaisiais prie tritaškio linijos ir, tiesą sakant, nemanau, kad jis ją kada nors išspręs, nes su laiku jo greitis tik mažės. Puolime JV ir toliau bus ginklas nr. 3 todėl jis privalo dar labiau "lipt" (puolime žaisdamas po lenta jis yra vienas efektyviausių aukštaūgių visoje lygoje, pagal TS jis buvo top 10 visoje lygoje) ant lentos mažiau imituot savo metimą iš vidutinio nuotolio ir lieti mažiau emocijų po nesėkmingų epizodų ar pražangų. Reziumuojant, manau< Raptors vėl pasieks konferencijos finalą ir vėl ten kris nuo Cavs.

Kai kas kalba apie NY atgimimą, asmeniškai tuo netikiu, jau beveik 20 metų kai Knicks klube tarsi susiformavo tokia atmosfera, kad pergalės nėra svarbiausia, klubas ir toliau yra populiarus ir brangiai vertinamas, nors jau eilę metų yra geriausiu atveju vidutiniokas NBA. Manau, naujokai to nepakeis. D. Rose, deja, yra tik savo paties šešėlis, J. Noah irgi sunkiai prognozuojamas, tačiau, geriausių savo laikų formos tikriausiai nebepasieks, o C. Anthony, nepaisant to, kad yra vienas geriausių individualiai žaidėjų lygoje aš nematau kaip čempioniškos komandos lyderio, o ir metų jam kaip krepšininkui nemažai, todėl natūralu, kad žaidimo kreivė jau ims leistis. Apibendrinant NY ir toliau bus labiau šou miestas ir klubas o pergalės ir toliau tebus šalutinis dalykas. Apie PHI ir Nets nelabai ką yra pasakyti, daugeliui žaidėjų šie klubai tėra laikinos stotelės, o ir klubų vadovybė, manau, nepuoselėja didelių planų šiam sezonui. Intriga yra tik tame, kuris iš šių klubų kitą pavasarį turės iškovojęs daugiau pergalių:)
2016-09-27
-1
Atsakyti
Anonimas
Rokai, super tekstas. Laukiam tesinio
2016-09-27
Atsakyti
Kardas
Siemet rytai bus idomesni aisku Cavs manau pirma sezono puse sedes pirmi bet poto kitos komandos 2-7 sunku prognozuot, Raptors, Celtics, Knicks, Bulls, Pacers, Hornets, Hawks.. Heat kaip ir ragas sezonui zinant kad Boshui vel problemos su sveikata ir greiciausiai jis negris.. Knicks manau nustebins visus taip jie paseme klaustukus Rose/Noah bet be ju dar Jennings/Kuzminskas/Porzingis sis jaunimo trio manau labai gerai susizais, Anthony praita sezona vis maziau savanaudiskai zaide palyginus su anksciau o jei Rose seksis negaut traumu tai jie su Celtitcs/Raptors mes rimta isuki Cavs
2016-09-27
-4
Atsakyti
Suprantu, kad kartais norisi vardus rašyti pagal tai, kaip pačiam atrodo, kad turėtų būti, bet būtų gerai pasidomėti retkarčiais ar tikrai taip ir yra. Nes tada ir atsiranda Aaron Afflalo vietoj Arron Afflalo.
2016-09-27
-11
Atsakyti
Myzk pries veja gurksni gausi
Manau del 2-4 vietos kovos Bulls, Celtics, Pacers
2016-09-27
-1
Atsakyti
Oi nepatinka man tas iskelimas. Klubas nusipirko tik Horforda kuris toli grazu nera zvaigzdiu lygio. Antra gavom puiku naujoka kuriam reikes laiko tobulet. Apie antra vieta galima pasvajot, bet nenuvertinu nei Pacers nei Raptors. Ir tikiuosi Raptors su Jonu priesaky kritikus pritildis, po praito sezono nuvertinti.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-09-27
+2
Atsakyti
Spree
1. NY situacija panasi i kazkada LAL tuerta komanda (KB, PG, DH12, Artest ir Nash), visko daug, bet naudos mazai. Net neatsimenu kada Noah suzaide pilna sezona, o Rose senai nebe tas, plius problemos su teismais del isprievartavimo. Vienintelis sviesulys yra latvis. PO yra didelis klaustukas, nes rytuose yra geriau sukomplektuotu komandu, nors be skambiu pavardziu.

2. BOS nematau didelio pokycio palyginus su pernai metais. AH pastiprinimas kaip ir daug zadantis, taciau buvo prarasi du rotacijos krepsininkai Shulingeris ir Evans, o kaip atrodys naujokas, dar neaisku, plius jis bus tik atsarginis SF. BOS gali uzimti 2vnt rytuose, bet cia daugiau Smart'o, Olynyko ir kitu jaunu zaideju patobulejimo deka.

3. TOR tai yra komanda, del kurios neduodu antros vietos BOS. Prarastas atsarginis centras, taciau jis suzibejo tik PO iskritus JV. Plius atejo Shulingeris su naujoku austru, tad didelio nuostolio kaip ir nera. Plius pernai buvo neisnaudotas Carrollo potencialas, kuris prasedejo beveik visa sezona del traumos. O jis jis yra game changeris, kurio atlikto darbo plika akim nesimato.

4. Apie kitas komandas neverta net kalbeti. Taciau apie PHI pora zodziu pasakysiu. Kaip suprantu Simmons gali zaisti trijose pozicijose PF/SF/PG, kur jis ras vieta nuo to priklausys likusiu aukstu likimas komandoje. PHI bet kokia kaina turetu isaugoti Noel, nes jo potencialas gynyboje yra milziniskas ir tokie zaidejai nesimeto. Embiid yra dedelis klaustukas, kaip jis atrodys po 2m pertaukos tad neturi jokios vertes zaideju mainuose, o Okaforas labai jau vienpusiskas be gynybos. logiskiausia butu Okafora keisti i gerai pataikanti SF ar SG zaideja. Startas butu Noel, Simmons, naujas SF, Henderson ir kazkuris lavonas PG. Embiid eitu nuo suolo, neperspaudziant del minuciu, paziureti pirma kaip jo kunas reguoja i kruvius aiksteleje.
2016-09-27
-4
Atsakyti
Jonas
TOP Rytuose.

Dėl CELTICS 2 vietos, tai pernelyg optimistiškai - bus TOP5.

Dėl KNICKS - sutinku. Juokinga, kai permokėję už senus invalidus tikisi imti NBA. Be to kol ten bus nepasiteisinęs Carmelo nieko gero jie nepasieks. TOP7-8.

Dėl NETS ir 76ERS - sunku nesutikti. Aišku, kad tai bus komandos iš turnyrinės lentelės galo.
2016-09-27
+4
Atsakyti
Ne to taip
Tu irgi issitaisyk , nes vos vienas sakinys ir dvi klaidos :D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-09-27
+1
Atsakyti
Taip
Gramatines klaidas istaisykite tekste ns baisu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-09-27
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.