Jaunės medalių nesitiki

2007-07-26 09:22
Rokas Buračas, „Respublika“

Šiandien kovas pasaulio jaunių (gim. 1988 m. ir vėliau) merginų krepšinio čempionate pradedančios Lietuvos rinktinės trenerės didelių vilčių nepuoselėja – pagrindinis merginų tikslas patekti į stipriausiųjų dvyliktuką

Lietuvos rinktinės trenerėms 1997 metų Europos čempionėms Rasai Kreivytei ir Linai Dambrauskaitei komplektuoti rinktinę pasaulio pirmenybėms sekėsi sunkiai – daugelis rinktinės žaidėjų šiemet jau dalyvavo dvejuose čempionatuose – Europos jaunių (gim. 1989 m. ir vėliau) bei Europos jaunimo (gim. 1987 m. ir vėliau). Remiantis Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) taisyklėmis, vykti į trečias pirmenybes jos negalėjo.

[image=6241 left Rasa Kreivytė savo auklėtinėms iškėlė tikslą patekti į stipriausiųjų dvyliktuką]„Į Slovakiją išvykome tikrai ne su pačiomis pajėgiausiomis žaidėjomis. Kadangi krepšininkių trūksta, rinktinei negali padėti tos žaidėjos, kurias norėtume matyti“, – tvirtino Kreivytė.

Lietuvos rinktinė pasaulio pirmenybių B grupėje kovos su JAV, Kinijos ir Dramblio Kaulo Kranto bendraamžėmis.

„Įveikusios pastarąją komandą ir patekusios į ketvirtfinalio etapą, galbūt dar galėtume kam nors sugadinti planus“, – svarstė Lietuvos rinktinės vyriausioji trenerė Rasa Kreivytė, pridūrusi, jog pagrindinis komandos tikslas – patekti į stipriausiųjų dvyliktuką.

Pasak trenerės, Lietuvos rinktinės grupė yra išties pajėgi - kinės ir amerikietės yra savo žemynų čempionės, o lietuvaitės į pasaulio pirmenybes iškopė Europos čempionate iškovojusios penktąją vietą.

Į Slovakiją išvyko 11 Lietuvos rinktinės žaidėjų – Druskininkuose vykusiose Europos jaunimo (gim. 1987 m. ir vėliau) merginų čempionato B diviziono varžybose kelio raiščių traumą gavo ir iš rikiuotės iškrito Indrė Dudėnaitė.

Prieš pat pasaulio pirmenybes Lietuvos rinktinę sukrėtė netektis – dėl plaučių ligos mirė Dovilės Miliauskaitės tėvelis. Nepaisant skaudžios netekties krepšininkė ryžosi vykti į čempionatą ir ginti Lietuvos rinktinės garbę.

Komentaras

Mindaugas Balčiūnas
Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius

Visų pirma šiai rinktinei keliame tikslą garbingai pasirodyti. Kokia situacija Lietuvoje yra su moterų ir merginų krepšiniu visi puikiai žinome – nemaža dalis krepšininkių, dėl žaidėjų stokos, yra reikalingos dviem ar netgi trims rinktinėms, o Gintarė Petronytė būtų pravertusi net visoms keturioms.

Jeigu jaunės Slovakijoje pateks į stipriausiųjų šešetuką - šiai komandai, žinant jos padėtį, tai bus fantastinis rezultatas. Realiai vertinant, šiai komandai būtų puiku patekti į aštuntuką. Dalis šios rinktinės žaidėjų jau dalyvavo Europos jaunimo merginų čempionate Druskininkuose ir padėjo komandai iškopti į B divizioną. Į šias varžybas metėme didžiausias pajėgas ir esame laimingi, kad tikslą pasiekėme.

Komentarai:
alex
La dong san pham co kha nang bien nguoi yeu sinh ly thanh mot nam gii men ly va day long suc manh cho qua trinh quan he giuong chieu cuc am ap

http://dongyhuynhtantrieu.com/thang-ruou...
2017-01-06
+4
Atsakyti
Pritariu tau
2007-07-26
-8
Atsakyti
jei natikesit tai nieko ir neiseis kaip marijono dainoj
2007-07-26
+4
Atsakyti
bet rimtai ko vaziuoja jei nelabai nusiteikusios?
2007-07-26
-10
Atsakyti
ko tada waziuot jei nusiteikusios paskutine imt ir geda daryt?
2007-07-26
+1
Atsakyti
visada seip reikia siekti auksciausiu tikslu bet gal ir gerai kad niekas is ju daug nesitiki nebus itampos bereikalingos ir pasieks tikiuosi geresni rezultata nei patekimas i 12
2007-07-26
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.