Jasikevičius rinktinės trenerių nenuvylė

2007-08-01 09:37
Rokas Buračas, „Respublika“

Užvakar prie Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės prisijungusiam ir treniruotėje dalyvavusiam Šarūnui Jasikevičiui komandos strategai dėl sportinės formos priekaištų neturi.

Pirmadienį po pietų į treniruočių stovyklą Rygoje atvykusios Lietuvos rinktinės vakarinėje treniruotėje dalyvavo ir Jasikevičius. Pratybas vedė fizinio parengimo treneris Virginijus Mikalauskas, krepšininkai mankštinosi treniruoklių salėje.

Vakar Lietuvos rinktinės žaidėjai jau treniravosi krepšinio salėje. Joje, paskutinis prie komandos prisijungęs Jasikevičius nuo ekipos draugų neatsiliko. „Šarūno sportinė forma nebloga. Matosi, kad JAV jis treniravosi“, – vakar „Respublikai“ tvirtino Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Ramūnas Butautas.

Latvijoje treniruojasi 12 nacionalinės komandos žaidėjų. Į Rygą neišvyko Renaldas Seibutis, dėl nugaros skausmų likęs Lietuvoje. Pirėjo „Olympiakos“ ekipos gynėjas pagal individualią programą sportuoja Palangoje.

Iki savaitgalio Latvijos sostinėje besitreniruosianti Lietuvos rinktinė šeštadienį pradės kovas tarptautiniame keturių komandų turnyre. Butauto auklėtiniai kovos su Latvijos, Naujosios Zelandijos ir Baltarusijos nacionalinėmis komandomis.

– Treneri, kokią sportinę formą treniruotėse demonstruoja Jasikevičius?, – „Respublika“ paklausė Butauto.
– Matosi, kad jis tikrai treniravosi ir įgijo neblogą sportinę formą. Jis išties neblogai pasiruošęs. Tik atvykęs Šarūnas lengvai įsijungė į komandą, o dėl jo talento ir žaidimo kokybės, manau, pagerės visos ekipos žaidimas. Jasikevičius labai greitai perprato visas kombinacijas, kurias buvome parengę iki jo atvykimo. Antradienį jau pradėjome lipdyti ir komandos gynybą. Galiu pasidžiaugti, kad kartu pradėjo treniruotis visi rinktinės žaidėjai.

– Kokia Jasikevičiaus sportinė forma lyginant su kitų žaidėjų pasirengimu?
– Nenorėčiau jos lyginti, nes tai būtų neetiška jo arba kitų žaidėjų atžvilgiu. Mes, treneriai norime, kad komanda susirinktų kuo anksčiau. To nori kiekvienas treneris, tačiau gyvenimas įneša savo korekcijas, prie kurių taikomės. Dabar visas rinktinės pasirengimas yra maksimaliai suspaustas.

– Kokie bus komandos tikslai per savaitgalį vyksiančias rungtynes?
– Per mačą su Švedija mes dar neturėjome, ką tikrinti, o dabar jau bus ką – įvairius gynybos variantus, puolimo kombinacijas. Jau bandėme žaisti ir prieš aikštės gynybą. Tai ką per savaitę bandėme treniruotėse bandysime įvykdyti aikštelėje. Tuomet pamatysime, ką reikia tobulinti ir gerinti. Tam kontrolinės rungtynės ir skirtos.

  • Galerijoje – nuotraukos iš Lietuvos rinktinės treniruočių stovyklos Rygoje. 
Komentarai:
to depechas : o kur galima suzinoti ta pasirengimo ciklo tvarkarastį ?
2007-08-01
-5
Atsakyti
laukiam sestadeinio.dar bilietu yra?
2007-08-01
+3
Atsakyti
laukiam sestadeinio.dar bilietu yra?
2007-08-01
-8
Atsakyti
to eugene: Tam ir parinkti tokie priesininkai, kad galima butu treniruotis, jei pasidomesi visu pasirengimo ciklo tvarkarasciu pamatysi kad priesininkai keisis.
2007-08-01
+6
Atsakyti
Bet jau priesininkai parinkti tai ispudingi... Latvija, N. Zelandija ir Baltarusija... Nu tiesiog fantastika, o pries tokius Svedus tai 5-ta Lietuvos rinktine turi laimeti.
2007-08-01
-7
Atsakyti
jauciu sestadieni bus sunkios warzybos wel, apmaudu, kad pries swedus prakisom
2007-08-01
Atsakyti
manau troicai jam nekris o wisa kita bus zjbs
2007-08-01
Atsakyti
Idomu kajp jis sestadieni sulos :)
2007-08-01
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.