Nuotr.: K.Kavolėlis
Nuotr. K.Kavolėlis

Dvi pergales iš tiek pat galimų Europos taurėje pasiekęs Panevėžio „Lietkabelio“ klubas trečiadienį sieks įsirašyti trečiąjį laimėjimą.

Į Panevėžį atvyksta turnyrą nesėkme namuose 80:106 prieš Las Palmo „Gran Canaria“ pradėjusi Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ ekipa. Vieningoje lygoje Rusijos komanda taip pat lieka be pergalių – pralaimėti visi trys mačai.

Latvio Arturo Štalbergo treniruojamoje komandoje išsiskiria legionieriai – 188 cm ūgio Kennethas Boyntonas, 196 cm ūgio lengvojo krašto ir atakuojančio gynėjo pozicijose rungtyniaujantis Deandre Kane‘as ir puikiai lietuviams pažįstamas Siimas-Sanderis Vene, kuris ne vieną sezoną gynė Kauno „Žalgirio“ garbę.

Varžovai „Lietkabelio“ vyriausiajam treneriui Kaziui Maksvyčiui ir jo padėjėjams puikiai žinomi, nes rugsėjį draugiškame turnyre Liepojoje rusai buvo nugalėti 93:86. Trečiadienio pagrindinis tikslas – palaikant saviems žiūrovams pranokti varžovus dar kartą.

– Ką galėtumėte išskirti „Nižnij Novgorod“ gretose? – oficiali „Lietkabelio“ svetainė paklausė Maksvyčio.
– Varžovas labai priklausomas nuo dviejų amerikiečių – Kane'o ir Boyntono. Jie daug imasi iniciatyvos, daug improvizuoja. Vienas lyderių yra Siimas-Sanderis Vene, kurį gerai pažįstame, toliau pagrindą sudaro rusai. „Nižnij Novgorod“ atvyksta po kelių pralaimėjimų, todėl gali būti sužeistas žvėris. Žaidžiame namie ir galvojame tik apie pergalę.

– Pažvelgus į sudėtį atrodo, kad „Lietkabelis“ turi stipresnę priekinę liniją?
– Stipresnę, jeigu visi bus sveiki. Treniruotėse jau dirba tiek Simas Galdikas, tiek Darjušas Lavrinovičius, bet jiems dar toli iki savo buvusios sportinės formos, kurią jie buvo pasiekę prieš patirdami traumas.

– Ar labai pasikeitė Rusijos ekipos žaidimas nuo to, kurį demonstravo draugiškame mače?
– Žaidimas nedaug pasikeitė – tiesiog tuomet turnyre nebuvo kelių žaidėjų. Svarbesnį vaidmenį iš jų vaidina tik Ilja Popovas. Varžovai mus žino ir mes kažkiek juos pažįstame.

– Po praėjusios savaitės išvykos į Zagrebą žaidėjai buvo pavargę. Ar pavyko atgauti jėgas?
– Taip, pavyko, nes buvome namuose, turėjome kelias dienas pailsėti, todėl tikrai pavyko visiškai atsistatyti ir pasiruošti trečiadienio rungtynėms.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.