Šarūnas Jasikevičius Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Šarūnas Jasikeivičius nurodymai auklėtiniams Nuotr.: Fotodiena.lt
Žalgirinis ir šokėjos Nuotr.: Fotodiena.lt
Brocko Motumo metimas Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Edgaras Ulanovas ieško komandos draugų Nuotr.: Fotodiena.lt
Šarūnas Jasikevičius Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Šarūnas Jasikeivičius nurodymai auklėtiniams Nuotr.: Fotodiena.lt
Žalgirinis ir šokėjos Nuotr.: Fotodiena.lt
Brocko Motumo metimas Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Edgaras Ulanovas ieško komandos draugų Nuotr.: Fotodiena.lt

Beprotišku Eurolygos rungtynių ritmu gyvenantys žalgiriečiai jau rytoj žais antrąjį mačą per tris dienas stipriausiame Senojo žemyno krepšinio turnyre. „Žalgiris“ savų žiūrovų akivaizdoje susitiks su Tel Avivo „Maccabi“ klubu.

Apie būsimą susitikimą su daugkartiniu Eurolygos čempionu „Maccabi“ bei apie dar vakar žaistas rungtynes Stambule su „Fenerbahce“ mintimis su „Žalgiris TV“ laidų rubrika #DėmesysEurolygai dalinosi snaiperis Artūras Milaknis bei treneris Darius Maskoliūnas.

„Negaliu sakyti, kad Stambule mūsų žaidėjai neįvykdė rungtynių plano. Buvome gerai pasiruošę, žinojome stipriąsias ir silpnąsias varžovų vietas ir neblogai sekėsi jas išnaudoti. Tiesa, kaip vyriausiasis treneris ne kartą minėjo, mes vis dar neišpildome smulkių žaidimo detalių, žaisdami prieš tokius pajėgius varžovus.

Tokios detalės yra be proto svarbios. Rizikavome gynyboje prieš kai kuriuose žaidėjus, tačiau jie sužaidė taip, kaip niekada anksčiau. Pavyzdžiui, Janas Vesely sumetė visas 8 baudas. Kaip bebūtų, mūsų komanda su kiekvienomis rungtynės, žaisdama su pajėgiais oponentais, grūdinasi ir auga, tikiuosi, kad kreipsime didesnį dėmesį į detales ir mūsų žaidimas gėrės“, – kalbėjo treneris Maskoliūnas.

Rungtynėse Turkijoje į „Fenerbahce“ krepšį 10 taškų įmetęs Milaknis kartu su kitais žalgiriečiais šią savaitę pirmąjį sykį, bet ne paskutinį šiame sezone, patiria dviejų Eurolygos rungtynių per savaitę išbandymą.

Besidalindamas įspūdžiais apie tokį intensyvų grafiką ir pasiruošimą iškart dviem Eurolygos išbandymams per tris dienas, krepšininkas minėjo po susitikimo Stambule išsakytus trenerio žodžius.

„Po rungtynių treneris Šarūnas Jasikevičius teigė, jog reikia pamiršti dvikovą Stambule. Gaila, kad pralaimėjome, bet viską reikia pamiršti. Turėjome kelionę anksti ryte, iškart po rungtynių pavalgę grįžome į viešbutį kiek pailsėti, kad galėtume pamiegoti kuo ilgiau.

Jau šiandien vakare surengsime treniruotę, video peržiūrą ir ruošimės rungtynėms su „Maccabi“. Kaip atsistatysime – matysime. Niekas dar to nebuvo matęs ir patyręs, niekas nežaidė dviejų Eurolygos rungtynių per savaitę. Pasakysime daugiau, kaip viskas buvo, jau po rytojaus susitikimo“, – apie išbandymus Eurolygos atsiliepė „Žalgirio“ snaiperis.

Atgal laiko dairytis neturinčių žalgiriečių rytoj „Žalgirio“ arenoje lauks „Maccabi“ krepšininkų barjeras. Tel Avivo komandoje įvyko pokyčiai – prie komandos vairo vietoj vyriausiojo trenerio Erezo Edelšteino stojo iki tol asistentu dirbęs Rami Hadaras. Su naujuoju vairininku „Maccabi“ vakar iškovojo pergalę namuose įveikę „Galatasaray“ ekipą.

„Visų pirma, pasikeitė „Maccabi“ treneris ir matėme jų vakarykštes rungtynes. Visąlaik po tokių supurtymų kažkas keičiasi. Palyginus su pirmosiomis dvejomis rungtynės, „Maccabi“ ginasi žymiai kiečiau ir labiau stengiasi gynyboje. Nežinau, ar naujas treneris surado motyvacinių žodžių, ar įvyko supurtymas iš vidaus.

Mes puikiai žinome varžovų žaidėjus, žinome, puolimo arsenalo galimybes, tai atletiška, greita komanda, laukia sunkus mačas. Nenoriu išskirti vieno varžovų žaidėjo, nes kol kas nei vienas iš „Maccabi“ krepšininkų dar nėra tapęs neabejotinu lyderiu.

Nei Andrew Goudelockas, nei Sonny Weemsas netapo tikrais lyderiais – vieneriose rungtynėse sužaidžia vienas, kitose – kitas, keleriose pastarosiose abu. Aišku, mes norėtume, kad „Maccabi“ turėtų tik vieną lyderį, tokiu atveju mūsų vienas žaidėjas neįveiktų“, – apie varžovų ekipą kalbėjo Maskoliūnas.

Komentarai:
Hm
Detales ziuriu tampa oficialiu terminu, pritaikomu ir po pralaimejimo ir po laimejimo, ir apie pasiruosima ir apie analize ir apie zaidejus! Visur detales tik ir detales! Kodel praloset? Neispildem detaliu:) nu suprantu kad buve krepsininkai, o dabar treneriai nera zodzio zonglieriai ir virtuozai, bet detales jau lenda per gerkle;))

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-10-28
-2
Atsakyti
to prametes lemiama bauda
Lima inkaras, Seibutis inkaras , Jankunas kolkas inkaras, Javtokas inkaras,Pangosas inkaras, Lekavicius kaip uzeina jam , Milaknis ner gynybos , Ulanovas inkaras, antro sf nera isvis. Kokiu detaliu ? Cia zaidejus reik po biski keist...
2016-10-27
-2
Atsakyti
prametes lemiama bauda
O tai kad jau ispildysite? Kiek mazdaug reikes laiko palaukti? Kantrybe kantrybei nelygu, jau laukiam 15 metu, uzknysa po biski zinok..
2016-10-27
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.