Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
Nuotr. USA Today Sports – Scanpix

Jonui Valančiūnui iki dvigubo dublio pritrūko tik vieno atkovoto kamuolio, o jo atstovaujama Toronto „Raptors“ (2-1) ekipa namų arenoje išvargo pergalę.

Dwane'o Casey auklėtiniai savo sirgalių akivaizdoje 105:102 (33:24, 29:25, 26:35, 17:18) pranoko Denverio „Nuggets“ (1-2) krepšininkus ir iškovojo antrąją pergalę.

Rungtynių žaidėjas
DeMar  DeRozan
PTS 33 | REB 5 | AS 1 | ST 1
Lietuvis šiame susitikime ant parketo praleido 31 minutę ir per ją pelnė 12 taškų (6/12 dvit.), sugriebė 9 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, dukart suklydo, blokavo vieną metimą ir surinko 4 pražangas.

Lietuvis aktyviai pradėjo susitikimą ir dėjimu bei metimu iš vidutinio nuotolio pelnė pirmuosius 4 aikštelės šeimininkų taškus. Tame pačiame ketvirtyje Valančiūnas iš viso surinko 6 taškus.

Kitą savo taškų dalį uteniškis surinko tuomet, kai „Raptors“ komandai to labiausiai reikėjo – trečiajame kėlinyje. 

Šiame ketvirtyje „Raptors“ savo dviženklį pranašumą paleido vėjais ir prieš ketvirtąjį kėlinį komandas skyrė keturi taškai (88:84).

Susitikimo nugalėtojai sprendėsi tik paskutinėmis mačo sekundėmis. Iki jo pabaigos likus kiek daugiau nei minutei, Jusufas Nurkičius taikliu baudos metimu sumenkino savo komandos atsilikimą iki minimumo (102:103).

Tačiau grėsmę pajutusią „Raptors“ traukti pradėjo vienas lyderių Kyle'as Lowry. Likus 45 sek., jis pataikė dvitaškį ir skirtumą tarp komandų padidino iki trijų taškų (105:102).

Netrukus Danilo Gallinari tritaškis skriejo pro šalį, tačiau čia pat varžovams dovaną įteike Lowry, kuris įsigudrino pramesti abi baudas. Tiesa, dovana liko neišpakuota – Emmanuelis Mudiay prametė pratęsimą galėjusį išplėšti tritaškį ir šeimininkai triumfavo.

Dar vieną solidų mačą sužaidęs DeMaras DeRozanas tapo pirmuoju žaidėju komandos istorijoje, kuris per pirmus tris sezono susitikimus renka po 30 ir daugiau taškų. Kartu su Russellu Westbrooku jie yra vieninteliai tokie lygos žaidėjai šįmet.

„Raptors“: DeMaras DeRozanas 33, Kyle'as Lowry 29, Jonas Valančiūnas 12, DeMarre'as Carrollas 10.

„Nuggets“: Emmanuelis Mudiay, Danilo Gallinari ir Willas Bartonas po 16, Jusufas Nurkičius (18 atk. kam.) ir Jameeras Nelsonas po 13, Nikola Jokičius 12.

Jono Valančiūno pasirodymas:

Kyle'o Lowry ir DeMaro DeRozano pasirodymas:

Komentarai:
gtrh
Nurkicius ir vel apzaide Jona..ziauriai neparankus varzovas..Neturi fiziniu duomenu,bet iq krepsinio uz jono geresnis(galva geresne.
2016-11-01
+1
Atsakyti
djgaffer
Kol kas DeRozanas demonstruoja stabilų ir lyderišką žaidimą.Po olimpiados matyt įgijo dar daugiau pasitikėjimo savimi.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-11-01
Atsakyti
Derozonas kazkaip patobules, aisku meta daug nesamoniu, bet zymiai daugiau ir imeta lyginant su praejusiu sezonu, tikiuosi nebus taip jog dominuos visa reguliaruju, o kai ateis playofsai bus visiskas riestainis...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-11-01
-8
Atsakyti
Derouzenas atidirbinėja savo kontraktą.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-11-01
-5
Atsakyti
Suds tas dublis NBA
Jau geriau 15 tasku ir 9 atkovoti kamuoliai , nei kazkoks sutriestas dvigubas dublis 12 tasku ir 10 kamuoliu...
2016-11-01
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.