„Timberwolves“ ateitis Nuotr.: AP – Scanpix
Matthew Dellavedova bando išsaugoti kamuolį Nuotr.: AP – Scanpix
George'as Hillas vedė „Jazz“ į pergalę prieš buvusią komandą Nuotr.: AP – Scanpix
LeBronas Jamesas buvo netoli trigubo dublio (19 taškų, 13 atkovotų kamuolių, 8 rezultatyvūs perdavimai) Nuotr.: AP – Scanpix
Kyrie Irvingas surinko 32 taškus ir „Cavaliers“ išliko nepralaimėjusi Nuotr.: AP – Scanpix
„Timberwolves“ ateitis Nuotr.: AP – Scanpix
Matthew Dellavedova bando išsaugoti kamuolį Nuotr.: AP – Scanpix
George'as Hillas vedė „Jazz“ į pergalę prieš buvusią komandą Nuotr.: AP – Scanpix
LeBronas Jamesas buvo netoli trigubo dublio (19 taškų, 13 atkovotų kamuolių, 8 rezultatyvūs perdavimai) Nuotr.: AP – Scanpix
Kyrie Irvingas surinko 32 taškus ir „Cavaliers“ išliko nepralaimėjusi Nuotr.: AP – Scanpix

Dominuojantis Stepheno Curry pasirodymas, perniek nuėjusios Anthony Daviso ir Jameso Hardeno pastangos, lanko nelietęs LeBrono Jameso baudos metimas ir Aarono Gordono dėjimas pasisukus ore 360 laipsnių – tai ir daugiau – lapkričio 2-osios NBA pulse.

  • Nuotraukas iš praėjusios nakties NBA rungtynių rasite fotogalerijoje.

Lapkričio 1-osios NBA pulsas 

SOLIDUS STARTAS. Čempionų titulą ginantys Klivlando „Cavaliers“ 128:120 nugalėjo Hjustono „Rockets“ ir iškovojo ketvirtą pergalę iš tiek pat galimų. Tai – geriausias komandos startas per 16 metų. Į pergalę šį kartą „Cavaliers“ vedė 32 taškus surinkęs Kyrie Irvingas.

NELIETĖ LANKO. Solidžiai rungtynėse su „Rockets“ pasirodė ir LeBronas Jamesas (19 taškų, 13 atkovotų kamuolių, 8 rezultatyvūs perdavimai), tačiau vienas jo žaidimo momentas nustebino net visko mačiusius komentatorius. Geriausiu lygos krepšininku laikomas Jamesas antrajame kėlinyje taip metė baudos metimą, kad kamuolys net nelietė lanko.

PANAIKINO. Orlando „Magic“ mače su Filadelfijos „76ers“ vienu metu atsiliko 18 taškų skirtumu, tačiau jį panaikino ir galiausiai 103:101 palaužė varžovus. Pergalę lėmė dvi taiklios Serge'o Ibakos baudos, iki mačo pabaigos likus žaisti 1,4 sekundes. Prieš tai „76ers“ nepasinaudojo galimybe persverti rezultatą, kai Joelis Embiidas prarado kamuolį.

SUGEDĘS LAIKRODIS. Indianos „Pacers“ ir Los Andželo „Lakers“ rungtynių pradžioje komandas pavedė arenos laikmatis. Dėl gedimo rungtynės tris kartus buvo nukeltos, o galiausiai iki atakos pabaigos likusį laiką skelbdavo sekretoriatas. Laikrodžiai buvo sutvarkyti įpusėjus pirmajam kėliniui.

SUNKI PRADŽIA. Antrasis naujokų biržos šaukimas, Brandonas Ingramas, dar sykį strigo. Šį kartą jis per 15 minučių surinko 2 taškus (1/4 metimai) ir atkovojo 3 kamuolius. Per ketverias rungtynes Ingramas vidutiniškai pelno po 5,5 taško.

360. Aaronas Gordonas praėjusią naktį pademonstravo vieną įspūdingesnių dėjimų šį NBA sezoną. Nubėgęs į greitą ataką, jis apsisuko ore 360 laipsnių ir galingai įkrovė į krepšį.

NEĮTIKĖTINA, AR NE? Sakramento „Kings“ lyderis DeMarcusas Cousinsas ketvirtą rungtynių su Majamio „Heat“ kėlinį pradėjo neturėdamas nė vienos pražangos. Kėliniui nė nesibaigus jis jau sėdėjo ant suolo išnaudojęs pražangų limitą. Vien puolime jis užsidirbo tris pražangas, o be jo likusi „Kings“ ekipa per pratęsimą 96:108 nusileido „Heat“ komandai. „Neįtikėtina, ar ne?“ – Cousinso pražangas ketvirtajame kėlinyje pakomentavo „Kings“ treneris Dave'as Joergeris.

DOMINUOJA. „Heat“ pergalė prieš „Kings“ buvo jau 15-oji iš eilės šių ekipų dvikovose. Tai – šiuo metu ilgiausia vienos komandos pergalių serija prieš kitą.

PERNIEK. Anthony Davisas toliau žaidžia nesulaikomai, tačiau jo atstovaujama Naujojo Orleano „Pelicans“ toliau nesugeba laimėti. Davisas pelnė 35 taškus (jau trečią kartą šį sezoną surinko bent tiek taškų) ir atkovojo 15 kamuolių, o jo ekipa 113:117 nusileido Milvokio „Bucks“. „Nesugebame laimėti ir tai nervina“, – neslėpė Davisas.

NEUŽTEKO. Įspūdingo asmeninio pasirodymo nepakako ir Hjustono „Rockets“ bei Jamesui Hardenui. Šis krepšininkas pelnė 41 tašką, atliko 15 rezultatyvių perdavimų ir surinko 49 naudingumo balus, bet „Rockets“ neprilygo „Cavaliers“.

JAUNIMAS. Ricky Rubio iškritus dėl traumos, jo vietą Minesotos „Timberwolves“ starto penkete užėmė Krisas Dunnas. Taip „Wolves“ starto penkete žaidė 4 krepšininkai, kurių amžius – 22 ar mažiau metų. „Timberwolves“ įsirašė pirmą pergalę, 116:80 sutriuškindami Memfio „Grizzlies“.

SKANDINO BUVUSIĄ KOMANDĄ. George'as Hillas vasarą per mainus persikėlė į Jutos „Jazz“ komandą ir šiąnakt padėjo jai iškovoti skambiausią pergalę šiame dar tik įsibėgėjančiame sezone. „Jazz“ išvykoje 106:91 pranoko San Antonijaus „Spurs“ ir privertė juos suklupti pirmą kartą šį sezoną. Hillas į buvusios komandos krepšį įmetė 22 taškus, įskaitant 10 per lemiamą spurtą ketvirtajame kėlinyje.

Iš karto po rungtynių Hillas apsikabino „Spurs“ trenerį Greggą Popovichių ir padėkojo jam už visas gyvenimo ir krepšinio pamokas.

„Popas yra vienas svarbiausių žmonių mano gyvenime. Po rungtynių tiesiog paklausiau, kaip laikosi jo žmona, kaip laikosi jis pats, ir pasakiau, kad jį myliu“, – atskleidė Hillas.

VIENAS PATS. Stephenas Curry priminė apie save. Mačo su Portlando „Trail Blazers“ trečiajame kėlinyje jis vienas pats pelnė daugiau taškų (23) nei visa varžovų komanda (20). Curry iki ilgosios pertraukos buvo surinkęs vos 5 taškus, tačiau trečiajame kėlinyje prabilo iš toli, realizuodamas 5 tritaškius.

ŠALIA JORDANO. Kevinas Durantas praėjusią naktį pelnė 20 taškų ir jau 68-ąsias rungtynes iš eilės surinko bent tokiu rezultatyvumu. Tai – ilgiausia serija nuo 1990-91 m., kai Michaelas Jordanas taip rezultatyviai žaidė 69 rungtynėse iš eilės.

  • Daugiau naujienų apie NBA rasite paspaudę čia.
  • NBA statistinius lyderius rasite paspaudę čia.

Visi praėjusios nakties rezultatai: 

Portland Trail Blazers Golden State Warriors 104-127 stat »
San Antonio Spurs Utah Jazz 91-106 stat »
Minnesota Timberwolves Memphis Grizzlies 116-80 stat »
New Orleans Pelicans Milwaukee Bucks 113-117 stat »
Detroit Pistons New York Knicks 102-89 stat »
Miami Heat Sacramento Kings 108-96 stat »
Indiana Pacers Los Angeles Lakers 115-108 stat »
Philadelphia 76ers Orlando Magic 101-103 stat »
Cleveland Cavaliers Houston Rockets 128-120 stat »

Dienos rekordai:

Naudingumas
Jamesas Hardenas (49)
Taškai

Jamesas Hardenas (41)

Atkovoti 
kamuoliai

Anthony Davisas (15)

Rezultatyvūs 
perdavimai

Jamesas Hardenas (15)

Perimti 
kamuoliai

Larry Nance'as (6)

Blokai
 

Joelis Embiidas,
Dante Exumas,
Kyle'as O'Quinnas (po 4)

Tritaškiai
 

7 žaidėjai po 5

Gražiausių epizodų dešimtukas:

Dienos akimirka:

„Timberwolves“ dabartis ir ateitis: Zachas LaVine'as, Andrew Wigginsas ir Karlas-Anthony Townsas
„Timberwolves“ dabartis ir ateitis: Zachas LaVine'as, Andrew Wigginsas ir Karlas-Anthony Townsas
Nuotr. AP – Scanpix
 

Artėjančios nakties tvarkaraštis:

Washington Wizards Toronto Raptors 01:00
Charlotte Hornets Philadelphia 76ers 01:00
Brooklyn Nets Detroit Pistons 01:30
New York Knicks Houston Rockets 01:30
Atlanta Hawks Los Angeles Lakers 01:30
Memphis Grizzlies New Orleans Pelicans 02:00
Boston Celtics Chicago Bulls 02:00
Utah Jazz Dallas Mavericks 03:00
Phoenix Suns Portland Trail Blazers 04:00
Los Angeles Clippers Oklahoma Thunder 04:30
Komentarai:
s
Basketnews pzda ekspertai atsimenu kazkada rase kad stephanie curry geriausia buve nba...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-11-02
+1
Atsakyti
Lebronas isvis kazkoks atsipalaidaves zaidzia apsoliuciai nesidrasko
2016-11-02
+11
Atsakyti
Turbut steroidu serija brokuota buvo, pritruko jegu.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-11-02
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.