Nuotr.: Fotodiena.lt
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: Fotodiena.lt
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: Fotodiena.lt
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: Fotodiena.lt
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis

Šarūnas Jasikevičius Kauno „Žalgirio“ krepšininkus ruošia didžiausių vasaros išsišokėlių egzaminui. Kauno „Žalgirio“ arenoje penktadienį pasirodys vasarą pinigais pasitaškiusi Stambulo „Darussafaka“, o naujieji Turkijos piniguočių pirkiniai kelia nerimą ir Kauno ekipos strategui.

Bradley Wanamakeris bei Jamesas Andersonas ir šį supertandemą styguojantis Davidas Blattas – tokia kompanija ketvirtose Eurolygos rungtynėse mes iššūkį „Žalgiriui“.

„Vis tiek kažkiek jų pranašmas yra meistriškumas. Mūsų – ūgis, o galbūt pasakysiu keistai, bet kai kuriose situacijose ir kilogramai. Visada sakau, kad prieš talentingus varžovus yra vienas kelias – žaisti fizišką krepšinį, sakykime, apdaužyti, kitų šansų neturime. Arena ir sirgaliai mums padės, bet nelaimės už mus. Reikia koncentruotis į mažas detales.

Trys gynėjai daro savo. Ir Wilbekinas, ir Andersonas, ir Wanamakeris kuria žaidimą. Ne tiek kuria, kiek užbaiginėja. Jie yra stiprūs, prieš ką galime pastatyti tik agresyvią komandinę gynybą. Tą stengsimės daryti“, – sakė Jasikevičius.

„Darussafaka“ vasarą neslėpė ambicijų sukurti superkomandą. Be anksčiau minėtų Wanamakerio ir Andersono, komandą papildė tokios žinomos pavardės kaip Dairis Bertanis ar Adrienas Moermanas.

Tokį staigų turkų iškilimą pabrėžė ir Jasikevičius.

„Varžovai viena iš ekipų, kurios greitai susikūrė komandą. Jie kyla laiptais nuo to laiko, kai susitarė su rėmėjais. Patys matote, ilgamečiai NBA ir Eurolygos žaidėjai. Kiekvienas pataiko iš toli, treneris propoguoja aukštą tempą. Sunku juos dengti. Reikia tikėtis, kad jiems pas mus bus sunkiau“, – vylėsi kaunietis.

27,3 proc. taiklumu tolimus metimus šį sezoną svaidantis „Žalgiris“ šioje kategorijoje Eurolygoje žengia paskutinis. „Darussafaka“ rodiklis kiek geresnis – 35,4 proc.

Šaras, kaip ir visa Lietuvos čempionų ekipa, vis dar laukia didžiojo savo snaiperių sprogimo.

„Tam paaiškinti yra vienas geras dalykas. Išskyrus rungtynes prieš „Fenerbahce“, mes kol kas susikuriame metimus, o tai yra pozityviausias dalykas. Meta tie, kurie turi mesti. Kada jie pataikys, nežinau. Svarbiausia – susikurti.

Su „Maccabi“ buvo susikurta labai daug, vyrai kovoja, eina ant lentos, kas ir matosi statistikoje. Žaidėjai negalvoja, ar įmesime, o ima kiekvieną kamuolį. Jei pataikai, krepšinis yra kitoks“, – teigė Jasikevičius. 

Komentarai:
Anthony:)
Šaras nusišneka. Jie turi kiaušus ir yra geri žaidėjai. Bet kažkas buvo labai kvailas (arba protingas), surinkęs į komandą vien Žmones Avis (šachmatuose atitinka Pėstininkus - Kareivius). Nei Piemenų (šachmatuose Karalienės/Kariuomenės Vadai - kaip Arvydas Sabonis), nei Vilkų (šachmatuose Arkliai/Riteriai - kaip Sergėjus Jovaiša), nei Šunų (šachmatuose Bokštai/Sargybiniai - kaip Valdemaras Chomičius), nei Žynių (šachmatuose Rikiai - kaip Šarūnas Marčiulionis). Todėl komandai yra batai ir bus batai - turnyro apačia garantuota. Komandos, kurios laimi 1 vietas, turi: 2 Žynius, 2 Piemenis, 2 Vilkus, 2 Šunis ir 4 ar daugiau Avių. Visą šachmatų lentą. Visas rūšis. Taip, kad Šaras tegul baigia įžeidinėti savo komandos narius ir atsiprašo už padarytus įžeidimus, nes nieko nesupranta, kas darosi jo komandoje, ir kokia ji turi būti. Over:)
2016-11-07
Atsakyti
montana
Reikia butinai sf nes sezonas bus graudus
2016-11-03
Atsakyti
tai va
Jei ima perka neptunas rytas zaideju bet matyt saras motiejunas neplanuoja dar isigyt sezonui isibegejant

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-11-03
+4
Atsakyti
...
ko zalgiriui reikia tai pataikyti ir antro sf. vienas ulanovas kaip ir bet kuris baltaodis visas rungtynes nepajegus atlakstyti pilnu tempu ginantis bent jau, o milaknis tegul ir lieka sg zaisti. ypac kai sebutis i aikste iejas uz priesininkus zaidzia. milakni leisti gintis pries sf juodaodi tai savizudybe. nei apsigins nei ismest kamuoli gaus. neptunas sugeba atkasti zaideja trukstama sezonui prasidejus tai ko zalgiris negali bent jau ginybinio sf paimti? mest ir taip bus kam.
2016-11-03
-1
Atsakyti
Miegutis sport24.lt
+20 Turkai
2016-11-03
-1
Atsakyti
boo
butent kad zaidejai derinius ispildo ir atsidengia, kamuolys praktiskai visad buna ten kur reikia, belieka smulkmena....pataikyt...o cia jau treneris neisbegs ir uz zaideja neimes...
2016-11-03
+1
Atsakyti
kaunas
Tai reikia dar pasipildyt zaideju kad ulanovas nepatempia lekia i prieki nepagalvodamas apie veiksmus kamuoli pameta

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-11-03
+5
Atsakyti
As dede
Nieko nepadarysi juk į kitą etapa ne papulsim svarbiause ne paskutine vietą užimt eurolygoja

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-11-03
+5
Atsakyti
mauglis
na manau sansu aisku nera,zalgirio sudetis eurocup lygio,bet jei Turkai zais atsipalaidave kaip Maccabi ir nesistengs labai,manau galima garbingai sukovoti ir pralaimeti padoriu skirtumu kokia 7-10 tasku
2016-11-03
-2
Atsakyti
Kaunietis
manau pralaimejimas mazesniu nej 20 tasku skirtumu,bus galima laikyti kaip pergale
2016-11-03
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.