Artūras Milaknis Nuotr.: Fotodiena.lt
Paulius Jankūnas ruošiasi rungtynėms Nuotr.: Fotodiena.lt
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.:
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Artūras Milaknis Nuotr.: Fotodiena.lt
Paulius Jankūnas ruošiasi rungtynėms Nuotr.: Fotodiena.lt
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis

Nepataikyti tritaškiai, klaidos ir koncentracijos stoka – Kauno „Žalgirio“ žaidimo ydos, kurios šį sezoną linksniuojamos dažniausiai. Ne išimtis ir dar viena kauniečių nesėkme pasibaigęs mačas su Stambulo „Daruššafaka“.

„Žalgirio“ puolėjas Paulius Jankūnas ir visa Kauno ekipa jautė, kad pergalių badas Eurolygoje šiandien gali būti nutrauktas. Deja, Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai nusilenkė turtuoliams iš Turkijos, patirdami ketvirtąją nesėkmę.

„Nebuvo geros rungtynės, jautėme, kad tikrai turime laimėti ir tam buvo visos galimybės. Klaidų skaičius, kvailos baudos jiems metant tritaškius ir net neagresyviose situacijose. Eilinį kartą klaidos, nesusikaupimas ir koncentracijos stoka mums šiandien pakišo koją“, – nusivylęs po rungtynių kalbėjo Jankūnas.

O pirmoje mačo pusėje „Žalgiriui“ viskas švietė šviesiomis spalvomis. Kauniečiai pirmajame kėlinyje realizavo 8 metimus iš 10 ir visus 6 baudų metimus. Vaizdas nebuvo sugadintas ir įpusėjus rungtynėms – geležine gynyba varžovus sukaustęs „Žalgiris“ po dviejų kėlinių turėjo dešimties taškų pranašumą.

„Daruššafaka“ pirmoje susitikimo dalyje atrodė visiškai sutrikusi. Krūvą metimų prametę ir dažnai klydę svečiai per du kėlinius sukrapštė tik 26 taškus. 

Galbūt toks vangus „Daruššafaka“ įsibėgėjimas galėjo būti išnaudotas sėkmingiau?

„Be abejo. Galėjome tą išnaudoti sėkmingiau, nes per du kėlinius padarėme 14 klaidų. Jei tas skaičius būtų mažesnis, skirtumas gal būtų didesnis, gal būtų lengviau žaisti. Bet kai darai tiek klaidų, gerai ir tas plius 10“, – sakė „Žalgirio“ kapitonas.

Jankūnas įsitikinęs, kad Stambulo klubas po dviejų kėlinių padarė tai, ko jis ir jo komandos draugai padaryti nesugebėjo.

„Gal jie suaktyvino savo žaidimą. Mes to nepadarėme. Jie įmetė 3, 4 ar 5 tritaškius iš eilės ir mes negalėjome atsilaikyti“, – galvą nuleidęs teigė Jankūnas.

Pačiam puolėjui tai buvo vienos geriausių karjeros rungtynių Eurolygoje. Jis pelnė 21 tašką, atkovojo 11 kamuolių ir surinko 36 naudingumo balus. Krepšininko asmeniniai rekordai – 24 taškai, 17 atkovotų kamuolių ir 38 naudingumo balai.

Rungtynių vaizdo apžvalga:

Komentarai:
djgaffer
Pagarba Jankūnui,bet tie pasakymai "gal nepadarėm to ar ano" jau įgristi pradeda.Tai ką jūs veikiat per treniruotes?Klausyt trenerio reikia,o ne savo planus kažkokius galvoti.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-11-05
+1
Atsakyti
mauglis
Jankunas saunuolis,senis jau metuose vos pabega,bet stengiasi is paskutiniuju,atiduoda visa sirdi....aisku kartais nesuzaidzia,bet metai ne tie,kad kiekviena maca padoriai zaistu
2016-11-05
-1
Atsakyti
blogaiper daug gerai gyveni--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


ar tikrai artimas karjeros rekordui rezutatas yra blogai?ar tik nebus jis savaites naudingiausias zaidejas?
2016-11-04
Atsakyti
blogai
per daug gerai gyveni

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-11-04
+2
Atsakyti
arunas
Na jei zaidėjai zaidzia krepsini siais lietuvos laikais del pinigu, kas dabar tikėtina, nes visiems jie ir terupi kai gyvename vakarietiskoje ekonomikoje, tai siulau zalgirio vadovybei ivesti papildoma motyvacine sistema, kad kiek eurolygoje laimes rungtyniu tiek papildomai gaus bonusu visa komanda prie atlyginimu...
2016-11-04
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.