Nuotr.: AFP – Scanpix
Nuotr. AFP – Scanpix

Maskvos CSKA tapo vienintele kol kas nesuklupusia Eurolygos komanda. Kita iki tol šia garbe su rusais besidalijusi ekipa, Stambulo „Fenerbahce“, nusileido pirmąją pergalę pasiekusiai Kazanės UNIKS komandai, todėl tvarka Eurolygos klubų reitingo viršūnėje išliko nepakitusi.

Į stipriausių „BasketNews.lt“ sudaromo ir „Cbet.lt“ pristatomo Eurolygos klubų reitingo aštuonetą įsiveržė Vitorijos „Baskonia“ komanda, laiminti ir be Andrea Bargnani, o vietą jame prarado Tel Avivo „Maccabi“.

Kauno „Žalgiris“ po trečio iš eilės pralaimėjimo smuktelėjo laipteliu žemiau – į penkioliktąją poziciją.

Primename, kad šis reitingas – subjektyvi autoriaus nuomonė. Savo pastebėjimus apie komandų pajėgumus kviečiame pateikti komentaruose.

Eurolygos klubų reitingas po penktojo reguliaraus sezono turo:

Vieta  Komanda  Aprašymas
 1. (1)

Maskvos CSKA (5-0)

Praėjusią savaitę: išvykoje 81:75 nugalėjo „Olympiakos“

Net tada, kai Nando De Colo neblizga taiklumu (7/19 metimai), jis vis tiek yra geriausias žaidėjas aikštėje, jei ne visoje lygoje. Prancūzas Pirėjuje surinko 23 taškus ir 9 kamuolius, taip 20 taškų ribą peržengdamas ketvirtą kartą per penkerias rungtynes.

 2. (2)

Stambulo „Fenerbahce“ (4-1)

Praėjusią savaitę: namie 73:81 nusileido UNIKS

Pralaimėjimas mače su UNIKS buvo netikėtas ne tik dėl to, kad rusai iki tol nebuvo laimėję, bet ir dėl to, kad „Fenerbahce“ savo aikštėje buvo iškovojusi 23 pergales iš eilės. Paskutinį kartą namie Željko Obradovičiaus auklėtiniai buvo suklupę 2015 metų sausio 16 dieną.

 3. (3)

Madrido „Real“ (4-1)

Praėjusią savaitę: namie 90:81 nugalėjo „Galatasaray“

Luka Dončičius dar net negali legaliai vairuoti automobilio ar nusipirkti alaus, tačiau Eurolygoje per penkerias rungtynes jis vidutiniškai renka po 8,4 taško ir tris kartus pasiekė dviženklę taškų ribą. Neabejotinai didžiausias talentas šiuo metu Eurolygoje.

 4. (4)

Pirėjo „Olympiakos“ (3-2)

Praėjusią savaitę: namie 75:81 nusileido CSKA

Centrinėse turo rungtynėse „Olympiakos“ nepirmavo nė minutės, tačiau vis dar išlieka tarp keturių stipriausių šio reitingo komandų. Galite neabejoti, kad šią savaitę dvikovoje su „Galatasaray“ graikai atsities.

 5. (6)
„Barcelona“ (3-2)

Praėjusią savaitę: išvykoje 79:69 nugalėjo „Maccabi“

Pergalė nebuvo vienintelis geras ženklas „Barcelonai“ Tel Avive. Antras rungtynes po automobilio avarijos žaidęs Peteri Koponenas pelnė 14 taškų ir taip pademonstravo, kad jokių rimtesnių pasekmių jau nejaučia.

 6. (8)
Stambulo „Darussafaka“ (3-2) 

Praėjusią savaitę: išvykoje 83:80 nugalėjo „Žalgirį“

Atėjo laikas laimėti namie? Visas tris pergales iki tol „Daruššafaka“ iškovojo išvykose, o dabar dvejas rungtynes iš eilės žais savo aikštėje – su „Brose“ ir CSKA.

 7. (5)
Atėnų „Panathinaikos“ (3-2)

Praėjusią savaitę: išvykoje 83:91 nusileido „Anadolu Efes“

Dvigubi pratęsimai nėra dažni, todėl juos pralaimėti yra dar skaudžiau nei paprastas rungtynes. Būtent tai praėjusią savaitę patyrė „Panathinaikos“, Stambule kritusi po 50 minučių kovos. Tai buvo vos 11-asis dvigubo pratęsimo pareikalavęs mačas Eurolygos istorijoje.

 8. (9)

Vitorijos „Baskonia“ (3-2)

Praėjusią savaitę: išvykoje 70:63 nugalėjo „Crvena Zvezda“

Antras paeiliui rungtynes išvykoje laimėjusi „Baskonia“ demonstruoja, kad turi ginklų ir be Andrea Bargnani – šis krepšininkas dėl traumos praleido trečias rungtynes iš eilės.

 9. (7)
Tel Avivo „Maccabi“ (2-3)

Praėjusią savaitę: 69:79 nusileido „Barcelonai“

Per pirmas ketverias rungtynes „Maccabi“ pelnydavo bent 82 taškus. Šį kartą Izraelio klubas strigo puolime, kur ne tik nesugebėjo surinkti bent 70 taškų, bet ir suklydo net 16 kartų.

 10. (10)
Belgrado „Crvena Zvezda“ (2-3)

Praėjusią savaitę: namie 63:70 nusileido „Baskonia“

„Crvena Zvezda“ antras namų rungtynes iš eilės surinko daugiau nei 16 tūkst. sirgalių, tačiau šį kartą pasiekti pergalės tai nepadėjo. Kai krepšį atakuoji 34 proc. taiklumu, nepadės nė griausmingiausia minia.

 11. (11)
Stambulo „Anadolu Efes“ (2-3)

Praėjusią savaitę: namie 91:83 nugalėjo „Panathinaikos“

„Anadolu Efes“ kyla po sudėtingos sezono pradžios. Pralaimėję pirmas trejas rungtynes, dabar Velimiro Perasovičiaus auklėtiniai džiaugiasi dviejų pergalių serija.

 12. (13)
Bambergo „Brose“ (2-3)

Praėjusią savaitę: namie 106:102 nugalėjo „Emporio Armani“

Dramų karaliai lieka ištikimi sau. Visos penkerios „Brose“ rungtynės baigėsi 4 taškų ar mažesniais skirtumais, o šį kartą prireikė pratęsimo po to, kai vokiečiai prasižengė prieš iš vidurio aikštės metusį Ricky Hickmaną. Šis realizavo baudas ir išplėšė pratęsimą, bet jame „Brose“ visgi atsilaikė.

 13. (12)
Milano „Emporio Armani“ (2-3) 

Praėjusią savaitę: išvykoje 102:106 nusileido „Brose“

Šarūnas Jasikevičius praėjusią savaitę nebuvo vienintelis, išdėjęs į šuns dienas savo auklėtinius. Tą patį po rungtynių, tiesa, Italijos lygos, padarė ir „Emporio Armani“ strategas Jasminas Repeša, apkaltinęs savo auklėtinius savanaudiškumu. Bent jau rezultatyvių perdavimų grafoje ši problema „Emporio Armani“ žaidime neatsispindi – ji pagal šį rodiklį yra ketvirta (vid. 18,6 rez. perd.).

 14. (15)
Kazanės UNIKS (1-4)

Praėjusią savaitę: išvykoje 81:73 nugalėjo „Fenerbahce“

Apie Keithą Langfordą mes kalbame dažnai, gal net per dažnai. Tačiau po praėjusios savaitės eilinio šou privalome pakalbėti dar kartą. UNIKS gynėjas Stambule į vienos geriausių lygos komandų krepšį įmetė 28 taškus ir atkovojo 10 kamuolių. Jo vidurkiai kol kas – vid. 24,8 taško, 4,2 atkovoto kamuolio, 3,2 rezultatyvaus perdavimo.

 15. (14)
Kauno „Žalgiris“ (1-4)

Praėjusią savaitę: namie 80:83 nusileido „Daruššafaka“

Dar vienas statistinis rodiklis, kuris tikrai nedžiugina „Žalgirio“ trenerių: kauniečiai yra paskutiniai Eurolygoje pagal rezultatyvių perdavimų ir klaidų santykį (1,06).

 16. (16)
Stambulo „Galatasaray“ (0-5)

Praėjusią savaitę: išvykoje 81:90 nusileido „Real“

Kad ir kaip kvailai tai skambėtų, bet 90 praleistų taškų yra geras rezultatas „Galatasaray“ komandai. Po penkerių rungtynių šios komandos praleidžiamų taškų vidurkis yra 97 taškai.

Komentarai:
to aintracht_
Kur buvai dinges, durneli? Praeitais metais prognozes nenusiseke tai pasiselepei gaidyne?:DDD
2016-11-08
+5
Atsakyti
zalgeris ir vel patranku mesa :DDD
2016-11-08
+2
Atsakyti
jokis
jei zali nebutu susisike keliose varzbose db drasei galetu turet 3-2
2016-11-08
+1
Atsakyti
Grambuolis
Zalgeriukas per aukstai!!!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-11-07
+10
Atsakyti
15min
Ar pratrukes sarunas jesikevicius galejo suskaldyti zalgiri

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-11-07
-4
Atsakyti
Vilnius 69
Per aukstai zlageris

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-11-07
Atsakyti
BC_NeptunasSiaip tai galima neabejoti kad vienas kitas grandas tikrai kris Zalgirio arenoje. Taip pat gali buti kad Zalgiris turi visus sansus aplenkti gala, uniks, bamberg, zvezda ar ta pacia ea7. Nereikia kazko perdaug noreti. Eurolygoje visos komandos yra rimtos, cia nera tokiu atlieku kaip vainausko laikrascio klubelis, kuri dulkina visi Eurocupe.


teisingai pasakyta,vat tokius fanus as gerbiu ,neskanduotumet savo arenoj musu priesiskos frazes galetume ir su jumis draugauti kaip ir su uteniškiais sutariame ;)
2016-11-07
Atsakyti
Aliosha
Unicsas jau atsigavo, belieka sulaukt kol Gala pakels galva, tai tik laiko klausimas. Uzsibuvo biski turkai dugne, neleidzia teisetos visu laiku eurolyos patranku mesos i ta "garbinga" vietele
2016-11-07
+3
Atsakyti
zalgiris
reikia tiesiog naujo zaidejo kuris patemptu i prieki lemiamais momentais ipustu energyjjos
2016-11-07
+3
Atsakyti
zalgiris
na zalgiris turi imti galatasaray kitaip visai geda arba kaip sake po pralaimejimo reikia k

azkokiu sprendimu
2016-11-07
+2
Atsakyti
Siaip tai galima neabejoti kad vienas kitas grandas tikrai kris Zalgirio arenoje. Taip pat gali buti kad Zalgiris turi visus sansus aplenkti gala, uniks, bamberg, zvezda ar ta pacia ea7. Nereikia kazko perdaug noreti. Eurolygoje visos komandos yra rimtos, cia nera tokiu atlieku kaip vainausko laikrascio klubelis, kuri dulkina visi Eurocupe.
2016-11-07
-1
Atsakyti
Roko
Geriausia kai menstruaciniai vainausku balvonai aiskina apie Zalgiri kai ju paciu komandele visi isniekina pagal ta pati grafika kaip ir praeitais metais kai visi is eiles sparde vainausku bronzine klounada.
2016-11-07
-6
Atsakyti
Anonimas
Kaip ir kiekviena sezona arturiukas debiliukas vis bando aiskinti kad Zalgiris zaidzia Eurolygoje tik del formalumo nors visi puikiai supranta kad zaidziant su Eurolygos komandoms pacio Zalgirio lygis kyla ir kai reikia zaisti su tokiu meslu kaip raudona komjaunimo padla tai iskart Zalgiris isniekina vainauskinius:)))
2016-11-07
Atsakyti
Viennitele likusi intriga, kaip galatasaray, uniks ir zalgiris issdalins lenteles dugna :DD daugiauu intrigu nera, o iki naujuju jau manau oficialiai zal nebetures jokiu sansu buti tarop 89 geriausiu, gales 4mnenesius del garbes tramkkytis po europa, jau dabar arenoje vis mazeja zmoniu, o i sezono eurolygoje gala speju net siemense rodikliu nesurinks :DDD
2016-11-07
+16
Atsakyti
Seibutis
Zalgiris-where amazing happens!!! 250K euru i metus baby!!! aciu visiems fanams!!!zalgiris tai svajone!!mano kraujas zalias!!! zaisiu zalgiri dar bent 5 metus!!!zalia-balta!!!
2016-11-07
-4
Atsakyti
kakira
Na kaip ir visi ekspertai uzsienio prognozavo,kad zalgirio sudetis yra sudina ir apgailetina,nera nej vieno apdoraus zaidejo EL lygio ir bus visiskas eurolygos pajuokos objektas...panasu tiesa rase

Idomu,kur tie komentatoriai,kur sake kad svaigsta tie europos ekspertai nieko nenusimano...zalgiris rimtai kovos del top 8 patekimo :P pl vaikai ziaurus cia renkas,primeta ekspertus ,:P
2016-11-07
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.