Nuotr.: BasketNews.lt/J.Miklovas
Nuotr.: BasketNews.lt/J.Miklovas
Lukas Lekavičius Nuotr.: BasketNews.lt/J.Miklovas
Nuotr.: BasketNews.lt/J.Miklovas
Nuotr.: BasketNews.lt/J.Miklovas
Nuotr.: BasketNews.lt/J.Miklovas
Nuotr.: BasketNews.lt/J.Miklovas
Lukas Lekavičius Nuotr.: BasketNews.lt/J.Miklovas
Nuotr.: BasketNews.lt/J.Miklovas
Nuotr.: BasketNews.lt/J.Miklovas

Šarūno Jasikevičiaus treniruojami Kauno „Žalgirio“ krepšininkai po dviejų iš eilės Eurolygos rungtynių namuose trečiadienį keliauja į Barseloną, kur jau ketvirtadienį susitiks su šeimininkų „Barcelona“ klubu.

Prieš kelionę į Katalonijos sostinę mintimis apie būsimą dvikovą stipriausiame Senojo žemyno krepšinio turnyre su „Žalgiris TV“ laidų rubrika #DėmesysEurolygai pasidalino žalgiriečiai Kevinas Pangosas ir Paulius Valinskas.

„Pastaruoju metu nežaidžiau taip, kaip norėčiau, – savo žaidimą vertino kanadietis Pangosas. – Dariau klaidų ir pramečiau savo metimus. Tokių periodų pasitaiko, todėl turiu iš savo klaidų pasimokyti, judėti į priekį bei padėti komandai kovoti dėl pergalių.“

Po praėjusios savaitės rungtynių „Žalgirio“ arenoje su Stambulo „Darussafaka“ treneris Jasikevičius pabrėžė, kad jo auklėtiniai privalės daugiau dirbti treniruotėse. Apie tai kalbėjo ir Pangosas, teigęs, kad komanda treniruotėse akcentuoja nemažai aspektų.

„Treniruotėse akcentuojame daug dalykų. Visų pirma, pradedame nuo mūsų nusiteikimo, kovingumo. Prieš rungtynes turime būti pasirengę tinkamai, turime būti agresyvūs. Treniruojamės žaisti kietą krepšinį. Nesvarbu ar tai būtų bendravimas gynyboje, ar perėjimas į greitą puolimą. Svarbiausia rodyti pastangas, tai nulems, kas laimės“, – teigė 23 metų 188 cm ūgio žaidėjas.

20-metis 191 cm ūgio Valinskas antrino Pangosui, kalbėdamas apie „Žalgirio“ krepšininkų nuveiktą darbą treniruotėse prieš išvyką į Ispaniją.

„Kaip ir kiekvieną savaitę akcentuojami dalykai, kurių labiausiai reikėtų rungtynėse. Stengiamės sportuoti, palaikyti aukštą tempą treniruotėse, vienas kitą geriau paruošti artėjančioms rungtynėms. Tiesiog ruošiamės prieš susitikimą taip, kaip žaidžia priešininkų komanda. Stengiamės įgyvendinti visus trenerio prašymus“, – pasakojo Valinskas.

„Žalgirio“ kelyje į pergalę stovinti „FC Barcelona“ bus dar vienas nelengvas išbandymas Kauno klubo žaidėjams. Eurolygoje Giorgio Bartzoko auklėtiniai yra iškovoję tris pergales ir patyrę dvi nesėkmes, o praėjusiame Ispanijos krepšinio čempionato ture katalonai įveikė principinį varžovą – Madrido „Real“.

„Tai labai aukšto lygio komanda. Pradedant žaidėjais, žaidžiančiais po krepšiu, kaip Ante Tomičius ir baigiant itin pajėgiais gynėjais tokiais kaip Tyrese‘as Rice‘as. Šiuos krepšininkus visi puikiai žino. Turėsime būti pasiruošę gintis tiek po krepšiu, tiek suaktyvinti gynybę prieš Rice‘ą“, – varžovų stipriąsias puses vertino P.Valinskas.

Anot Pangoso, Kauno „Žalgiris“ Barselonoje turės būtinai išnaudoti savo pranašumus, kurių turi prieš „Barcelona“ ekipą.

„Turime nemažai stiprių pusių prieš šias rungtynes. Turime aukštesnę sudėtį ir geresnę kovą dėl atšokusių kamuolių. Kai atakuojame aukštu pataikymo procentu, sukuriame daug problemų varžovų ekipoms. Turime nemažą atsarginių žaidėjų suolą, daug gerų žaidėjų įvairiose pozicijose. Jeigu dažnai keisimės, rodysime pastangas bei visi prisidės prie žaidimo, tai bus labai svarbus aspektas“, – kalbėjo kanadietis.

Komentarai:
Įsivažiuos dar, tikėkimės. Jei įsižaistų, labai daug komandai padėtų

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-11-09
+5
Atsakyti
Myzk pries veja
Reik isleist i aikstele Pangos ir Seibuti kartu, pamatys krepsinio pasaulis ko dar nemate, kaip 2 gynejai budami laisvi prie tritaskio net neziuri i krepsi mest :D
2016-11-09
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.