Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila
Nuotr. Fotodiena.lt/Ž.Gedvila

Vilniaus „Lietuvos ryto“ (2-3) ekipa Europos taurės reguliariojo sezono antrojo rato kovas pradėjo iškovodama itin saldžią pergalę.

Tomo Pačėso auklėtiniai namuose 93:91 (22:22, 25:20, 27:28, 19:21) privertė kapituliuoti Maskvos srities „Chimki“ (3-2) krepšininkus.

Dramatiško nervų karo paskutinę sekundę pergalę „Lietuvos rytui“ išplėšė sudėtingą dvitaškį iš vidutinio nuotolio pataikęs klubo kapitonas Davidas Loganas.

Viso susitikimo metu komandos kovojo taškas į tašką, o nervinė įtampa pasiekė aukščiausią tašką po to, kai vilniečiai buvo nubausti dviemis nesportinėmis pražangomis, o karštai į tai reagavęs Pačėsas buvo „apdovanotas“ technine pražanga.

Nepaisant teisėjų griežtumo, sostinės ekipa laikė iniciatyvą savo rankose ir beveik visada buvo priekyje. Likus žaisti 2 minutes Logano ir Drew Gordono taškų dėka „Lietuvos rytas“ atitrūko 89:84, tačiau rusai neketino pasiduoti.

Rungtynių žaidėjas
Artūras  Gudaitis
PTS 12 | REB 15 | AS 3 | ST 1 | BS 3
Earlas Rowlandas pelnė du taškus, Loganas suklydo, o prieš prasidedant paskutinei minutei rezultatą tolimu metimu išlygino Sergejus Monia (89:89). Nors Loganas netrukus vėl išvedė šeimininkus į priekį, Rowlando baudų metimai likus žaisti 33 sekundes vėl išlygino rezultatą 91:91.

Vilniaus klubui organizuojant lemiamą ataką Loganas išprovokavo varžovo pražangą, todėl pats gynėjas galėjo kontroliuoti kamuolį iki paskutiniosios sekundės. Tokiu šansu amerikietis pasinaudojo bei padovanojo savo komandai emocingą pergalę.

„Lietuvos rytas“: Drew Gordonas 21, Davidas Loganas 16 (2/10 trit.), Deividas Gailius 14, Artūras Gudaitis 12 (15 atk. kam.), Corey Fisheris 11.

„Chimki“: Aleksejus Švedas 22 (7 rez. perd.), Earlas Rowlandas 16, Stanislavas Ilnitskis 14, Marko Todorovičius 13, Jegoras Vialcevas 10.

Sostinės ekipa pasiekė revanšą už pirmajame rate patirtą nesėkmę Rusijoje. Ten vilniečiai prieš kiek daugiau nei mėnesį pralaimėjo 71:76.

Pergalingas Logano metimas:

Komentarai:
bet tai pz paskutine sekunde imete garsas toks kad atrodo aj px nk gera vienas kitas fanas saukia :D mirus arena :D
2016-11-17
+3
Atsakyti
arturai edney buvo mazas dievukas,pamenu as ta sezona 98-99 visas rungtynes zejau,turejo ir rytas geru legionieriu,eidsonas,house,nesby,rushas,bet nereikia nurasyt ir zalgirio legionieriu,andersono,weemso,dentmono,fanas tai fanas,palaikai savo kluba bet nereikia menkinti kitu geru zaideju priesininku barikadoje,su pergale
2016-11-17
+1
Atsakyti
arturas97ka cia nusisnekat,visokie rushui housau nublanksta pries eidsona,net pats loganas nedatraujia eidsono lygio nes su chimkais abu macus nezineja,manau eidson geresnis uz edney,atvede ryta i gausybe titulu.Jis pranoksta net zaliu megestarus weensa andersona ir dentmona--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Beje, durneli, i kokia gausybe titulu atvede ryta atvede Eidsonas? Viena syki laimetas kibiras ir viena syki lklas. Dar viena lkl Eidsonas Zalgiriui prapyle. Tai kur cia GAUSYBE TITULU?:ddddd
2016-11-17
-8
Atsakyti
Ziauru. Kaip ir sakiau arturiukui gilia nakti paumejimai prasideda ir jis islenda:DD Loganas geresnis uz Dentmona, uz Andersona, uz Eidsona ir net uz Edney:D Ant kiek sitam idiotui nelaimingas gyvenimas kad po amzinu pliuchu nuo Zalgirio kiekviena sezona vis nauja dieva susikuria:D Nieko, greit Kaune bus parodytas sito "europos curry" lygis:D
2016-11-17
Atsakyti
arturas97ka cia nusisnekat,visokie rushui housau nublanksta pries eidsona,net pats loganas nedatraujia eidsono lygio nes su chimkais abu macus nezineja,manau eidson geresnis uz edney,atvede ryta i gausybe titulu.Jis pranoksta net zaliu megestarus weensa andersona ir dentmona--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Kai House tempe ryta i titulus tu dar i pampersus sikai, apie Edney is vis net nerasysiu todel ir nezinai tokiu zaideju... Eidson buvo geras zaidejas, vienas is geruaysuy legionieriu bet tikrai ne geriausias, su Rytu viso labo 1 eurocup titula laimejo daugiau nieko... Isejo is pajegesnes komandas ir uzgeso tapo eiliniu vidutinioku...
2016-11-17
-8
Atsakyti
ka cia nusisnekat,visokie rushui housau nublanksta pries eidsona,net pats loganas nedatraujia eidsono lygio nes su chimkais abu macus nezineja,manau eidson geresnis uz edney,atvede ryta i gausybe titulu.Jis pranoksta net zaliu megestarus weensa andersona ir dentmona

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-11-17
+1
Atsakyti
Arturiukas durniukas kaip visada pasvaigo, uzsikimso ir matyt neuzilgo kaip visada nakti islys ir prades savo serenadas kaip dabar rytas visus nugales, o Zalgiris aplamai bus nusluotas:D Butent naktimis pas arturiuka prasideda didybes manija, o atejus eilinei dienai po kruvos pliuchu durnelis paskui pasislepia.
2016-11-17
-2
Atsakyti
Gerai kazkas pastebejo pagal naujienas tai cia isvis neaisku kam idomu laikrascio pergale. Jau nekalbant logano fuksiska metima eilinese rungtynese ir palyginus Andersono pries du metus kai tam paciam Loganui su Sasariu atsere paskutine sekunde su taskus su prazanga. Va ten tai buvo metimas.
2016-11-17
+1
Atsakyti
SWAT093is durnyno isleido porai dienu?


Greiciausiai. Neveltui po kiekviena naujiena visiems puole akis iskabinti.
2016-11-17
+3
Atsakyti
navarraSorry, šiandien ir rytoj man laisvą, tai pasijaučiau kaip šeštadienį :DDDD


is durnyno isleido porai dienu?
2016-11-16
+3
Atsakyti
GreenDeath4eVerjau sestadienis?


Sorry, šiandien ir rytoj man laisvą, tai pasijaučiau kaip šeštadienį :DDDD
2016-11-16
-6
Atsakyti
navarraNuostabi pergalė. Puikus šeštadienio vakaras. Visos Lietuvos komandos nugalėjo, o ruseliai su savo pinigėliais ir super 3 mln vertės žvaigžde buvo pastatyti į vietą. Na o Gudaitis tai fantastiškai sužaidė. Turbūt karjeros rungtynės, kalbant apie atkovotus kamuolius.


jau sestadienis?
2016-11-16
-2
Atsakyti
kasiogurutai laimejo House, ar Rytas? :) as nekalbu, kiek kas sezonu zaide ir ka ten laimejo su komanda. kalbu apie zaideju kalibra. Rush buvo NBA vidutiniokas, eidaves net i starta, tik traumos sukniso jam karjera, o visokiem House'am ar Eidsonam ten nebent vieta suolo gale butu. jis cia net nesiarde 100 proc., bet aiskiai matesi, kad jam cia ne vieta - ne tas lygis.


Laimejo rytas, bet House juos vede i tuos titulus. Nesuprantu, tu nori pasakyt kad geriausias legionierius tas kuris yra garsiausias? Jei taip tai reiktu sakyt kad geriausias Zalgirio legionierius yra Lawson? :D Nes jis garsiausas ir NBA anksciau net starte zaide ir buvo vienas is lyderiu Nuggets? Idomi tavo logika, nes as legionieiru vertinu pagal tai kiek jis naudos dave komandai o ne kokio ryskumo buvo NBA :D
2016-11-16
-6
Atsakyti
toks tas logan ir didvyris..pats vos nepaskandino komandos metydamas troicus,bet svarbu pataike lemiama metima.kurio galejo ir nebut.klausimas ar sulauks pacesas kaledu vilniuj :)
2016-11-16
+4
Atsakyti
Nuostabi pergalė. Puikus šeštadienio vakaras. Visos Lietuvos komandos nugalėjo, o ruseliai su savo pinigėliais ir super 3 mln vertės žvaigžde buvo pastatyti į vietą. Na o Gudaitis tai fantastiškai sužaidė. Turbūt karjeros rungtynės, kalbant apie atkovotus kamuolius.
2016-11-16
-1
Atsakyti
wtf???!!! ant kiek CHimki degredavo,kad gavo malku nuo LKL BRONZININKU!!!?
2016-11-16
+10
Atsakyti
BodirogaDabar ziurekit kiek arturiukas durniukas cia prirasys keliasdesimt komentaru kaip rytas visus sluos, o loganas nunes ir Zalgiri:DDD


O tu buvai teisus. Kai niekam cia neidomu tai arturiukas vienas pila komentaru kalnus. durnelis su savimi rasinejasi:DD
2016-11-16
-2
Atsakyti
SWAT093Nelabai sutikciau, Rush buvo nba vidutiniokas bet rytui jis jokios naudos nedave, zaide net ne pilna sezona. Kai tuo tarpu Fred House zaide 2 sezonus, laimejo LKL, BBL, ULEB Eurocup, kita sezona Eurolygoje su rytu pateko i top16 ir per plauka neprasibrove i ketvirtfinali.


tai laimejo House, ar Rytas? :) as nekalbu, kiek kas sezonu zaide ir ka ten laimejo su komanda. kalbu apie zaideju kalibra. Rush buvo NBA vidutiniokas, eidaves net i starta, tik traumos sukniso jam karjera, o visokiem House'am ar Eidsonam ten nebent vieta suolo gale butu. jis cia net nesiarde 100 proc., bet aiskiai matesi, kad jam cia ne vieta - ne tas lygis.
2016-11-16
+12
Atsakyti
Chinki parankus klubas lietuvai, kazkada wemsas paksutine sekunde isnkiekino juos, tada ado pliucha pernai, dabar logano pliucha, o dar eurocup finale patiesti buvo :D
2016-11-16
-15
Atsakyti
Simet jau tas rytas, kuris buvo chuck eidon laikais, pernai komanda be minties buvo, koamnda sudare 12 vieno lygio zaideju, bet aiskiu lyderiu ar stipriu 1x1, siemet kiekvienas turi savo role ir uz vis tai reikia dekoti ne kam kitam o pacesui kad pagliau istrauke ir du galingus legionierius, kuriu senai neturejom, po 2sav imam pergale namie +5tsk pries bilbao ir bilietas i antra etapa ryto rankose
2016-11-16
+15
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.