Nuotr.: Fotodiena.lt
Nuotr. Fotodiena.lt

Panevėžio „Lietkabelio“ komanda trečiadienį Europos taurės turnyro šeštajame ture namuose priims Zagrebo „Cedevita“ krepšininkus.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
11
Naudingumas
21
Dvitaškiai
100%
3/3
Baudų metimai
100%
2/2

Pirmajame rate panevėžiečiai varžovus nugalėjo 80:76 ir dabar sieks padaryti tą patį, kadangi laimėjimas sustiprintų šansus A grupėje užimti antrąją vietą. Kazio Maksvyčio auklėtiniai praėjusią savaitę Makedonijoje pranoko MZT ir taip užsitikrino bilietą į „Top 16“ etapą.

„Cedevita“ gretose per mėnesį spėjo įvykti nemažai pokyčių – atvyko įžaidėjas Pierre‘as Jacksonas, kuris sužaidė dvejas rungtynes (33,5 tšk. vidurkis) ir išvyko už Atlanto, kur žais Nacionalinės krepšinio lygos (NBA) Plėtojimosi lygoje. Jį atvyko pakeisti Ryanas Boatrightas, bet lieka neaišku, ar jis pasirodys ant „Cido“ arenos parketo.

Svarbiausias pokytis sudėtyje yra Marko Tomaso sugrįžimas. 31-erių ilgametis Kroatijos rinktinės puolėjas per dvejas sužaistas rungtynes įmesdavo po 15,5 taško. Po traumos taip pat pasveiko pirmąją akistatą praleidęs labai greitas įžaidėjas Rashadas Jamesas.

„Cedevita“ savo potencialą pademonstravo praėjusią savaitę, kai namuose 97:90 patiesė iki tol be pralaimėjimų žygiavusią Las Palmo „Gran Canaria“ ekipą ir dabar turi identišką pergalių bei pralaimėjimų balansą kaip ir „Lietkabelis“ – 3 ir 2.

– Ką akcentuojate prieš artėjančias rungtynes? – oficiali „Lietkabelio“ svetainė pasiteiravo Maksvyčio
– Akcentuojame, kad „Cedevita“ šiek tiek stipresnė nei buvo pirmosiose rungtynėse. Prisidėjo du žaidėjai – Tomasas ir Jamesas, kurie vaidina svarbų vaidmenį. Varžovai yra grįžę į pergalių kelią, sustiprinę sudėtį ir gali būti sunkiau nei pirmajame rate Kroatijoje.

Dvitaškiai

55%
20,6
Pataiko: 20,6
Taiklumas: 54,8%
Vieta lygoje: 9
Geriausias pasiekimas: 29
Blogiausias pasiekimas: 14
Naudingiausias: Žygimantas Skučas

– Kaip pasikeis žaidimas be Jacksono?
– Be Jacksono jie jau nugalėjo „Gran Canaria“ ekipą. Nežinome, ar rungtyniaus naujasis įžaidėjas. Sunku pasakyti, kaip pasikeis žaidimas su juo.

– Kuo pavojinga „Cedevita“?
– Turi galingą priekinę liniją, ypatingai „centrus“ – Bilaną ir Begičių. Žaidimas dažnai vyksta per baudos aikštelę. Svarbūs labai Babičius bei Tomasas.

– Praėjusią savaitę „Lietkabelis“ įveikė MZT ir Klaipėdoje „Neptūną“. Kokia dabar komandos emocinė būsena?
– Emocinė būsena tikrai gera. Stengiamės neužmigti ant laurų. Žinome, kad su „Cedevita“ kovojame dėl 2–3 vietos grupėje. „Cedevita“ yra labiau puolanti ekipa nei besiginanti. Įdomu, kuri komanda labiau parodys savo potencialą puolime. Laukia įdomios rungtynės.

Susitikimas „Cido“ arenoje prasidės 19.00 valandą. Jį tiesiogiai transliuos SPORT1.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Panevėžio Lietkabelis
Zagrebo Cedevita
39%
25/64
Metimai iš žaidimo
50%
27/54
30
Atkovoti kamuoliai
37
17
Rezultatyvūs perdavimai
14
13
Perimti kamuoliai
7
2
Blokuoti metimai
2
27%
8/30
Tritaškiai
31%
5/16

Rungtynių žaidėjai

Kšištofas  Lavrinovičius
16 PTS
5/8 FG
5/6 FT
Marko  Tomas
23 PTS
8/16 FG
3/4 FT
Ben  Madgen
9 REB
6 DREB
3 OREB
Miro  Bilan
8 REB
7 DREB
1 OREB
Lorenzo  Williams
5 AS
1 TO
24 MIN
Zagrebo Cedevita
Keli žaidėjai
3 AS
Ben  Madgen
18 EFF
33% 2P%
50% 3P%
Marko  Arapovic
21 EFF
100% 2P%
100% 3P%