Nuotr.: AFP - Scanpix
Nuotr. AFP - Scanpix

Josh Akognon

Josh  Akognon
Komanda: Vilniaus Lietuvos rytas
Pozicija: PG
Amžius: 30
Ūgis: 180 cm
Svoris: 76 kg
Gimimo vieta: JAV

Trečiadienio pavakarę į Lietuvą atvyko naujasis Vilniaus „Lietuvos ryto“ atakų organizatorius Joshas Akognonas. 30-metis atletas, turintis Nigerijos pilietybę, iš JAV atvyko kartu su savo žmona bei dviem vaikais.

Šį sezoną 180 cm ūgio krepšininkas pradėjo Vitorijos „Baskonia“ komandoje, su kuria buvo sudaręs mėnesio trukmės sutartį. Atvykęs į Vilnių krepšininkas papasakojo, kodėl nutarė pasirinkti Lietuvos komandos pasiūlymą.

„Buvau porai savaičių iš Ispanijos parvykęs namo, nes turėjau riešo traumą ir reikėjo pasveikti. „Lietuvos rytas“ paskutinį mėnesį rodė man didelį dėmesį, o būdamas JAV dar ir sulaukiau skambučio iš Davido Logano. Jis sakė, jog čia puiki komanda, kad ką tik iškovojo dvi svarbias pergales Europos taurėje ir jų pozicija pakilo aukštyn. Tad mano vaidmuo komandoje dabar yra svarbesnis nei anksčiau, kuomet ekipai nesisekė. Pagalvojau, kad dabar yra tinkamas metas atvykti į „Lietuvos rytą“ ir padėti jiems pasiekti kitą etapą“, – „lrytas.lt“ cituoja Akognoną.

Akognonas pasižymi greičiu, todėl pažadėjo, kad ekipos puolimas bus dar aktyvesnis.

„Stengiuosi puolime žaisti agresyviai, mesti iš tokių situacijų, kurios atrodo beveik neįmanomos. Tai darau visą savo karjerą. Savo žaidimu suteikiu daugiau laisvės komandos draugams. Gynyboje stengiuosi perimti kamuolį, nes atkovoti juos dėl ūgio man gana sunku . Bet visada rungtyniauju su didele energija ir stengiuosi, kad žmonės žinotų, jog man atvykus į „Lietuvos rytą“, kovosiu iš visų jėgų“, – mintimis dalijosi krepšininkas.

Akognonas šią vasarą gynė Nigerijos komandos garbę Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse. Ten „Lietuvos ryto“ naujokas susitiko ir su Lietuvos rinktine. Pasak gynėjo, jam susidarė įspūdis, kad lietuviai propaguoja kietą žaidimą.

„Prieš lietuvius sunku žaisti, jie dideli, stiprūs fiziškai. Taip pat man teko ir Kinijoje susidurti su Jonu Kazlausku, kai jis treniravo „Guangdong“ ekipą. Jo vadovaujama komanda irgi buvo labai tvirta, todėl, manau, kad prieš fizinį lietuvių krepšinį reikia bandyti žaisti protingai“, – kalbėjo Akognonas.

Komentarai:
Anonimas
Taigi cia arturiukas:D Jis ant tiek debilas kad galvoja kad kuo ispudingiau parasys tai visi ir patikes kaip nerealiai dideja ziurovu skaicius siemense. O geriausia kaip durnelis spango kad Zalgiirio ir Galos rungtyniu niekas neziuri nes jo sudrycio ir chimki rumgtynes zymiai svarbesnes:DDDDD
2016-11-23
-3
Atsakyti
arturas97, debile, 5730 ir 5783 nera nei 6000 ir juolab nera virs 6000

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-11-23
-3
Atsakyti
Anonimas
Bilbao laimejo pries Alba isvykoje. Vainauskinei raudonai komjaunimo padlai jokiu sansu uzimti grupeje antra vieta:DD
2016-11-23
+4
Atsakyti
Waldas
arturiukas suprato kad EILINI syki apsisiko ir gaves eiline pliucha uz savo spangima atbego pareiksti kad jis neva "atsiima savo zodzius"LDDDDDDDDDDD
2016-11-23
-3
Atsakyti
djgaffer to Xzaltys
Žinau aš tą situaciją,nes kiekvieną savaitgalį stebiu Ispanijos lygą.Akognoną dar nuo Kalevo laikų pamenu,tai ten darė bet ką.Aišku,klubas silpnas,už tai ir turėjo veiksmų laisvę.Bet jam taip patiko toks žaidimas,kad ilgai neužsibūna vienam klube.Jam tik Kinijoj žaist,kur visi daro,ką nori.Bet kaip ir sakiau-jūsų komandos reikalas,jūs ir spręskit.Aš tik nuomonę apie jį pasakiau. ;-)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-11-23
+7
Atsakyti
Zalfaniams
Na,ne jums sprest,kaip jis zais LR.Zinant Pacesa,tai nosies nepakrapstysi komandoj.Ne taip,kaip zalgiri uz gerus kontraktus zaidzia jau nuvaryti arkliai.
2016-11-23
-3
Atsakyti
arturas97Pagaliau rytas grizta i auskta lygi. Siemet nuprikti auskto lygio zaidejai su konkreciomis uzduotimis, pernai isvis 12 lygiu zaideju buvo vidutinio lygioAntars dalykas rytas stipriai primauja eurocup'e pagal lankomuma, su montakit beveik 6k buvo, o su chimkais virs 6k


atsiemu zodzius, berlyne siuo emtu dvikova atrp albos ir bilbao stebi 8613 ziurovai
2016-11-23
-7
Atsakyti
as to arturas 9ų
juo raudonas ozeli vel svaigsti apie auksta lygi nu kuo toliau stipresnes komandos kibire bus sekmadieni zalgiris superstara uzdengs
2016-11-23
+6
Atsakyti
djgafferNa,tie,kurie tikrai matė jį žaidžiantį,tai žino,kad jis dažniau skandina komandą,nei ją ištraukia.Totalus savanaudis,meta bet ką,iš bet kur,bet kaip.Kai pradeda mėtyt,draugų nemato.Meta po 15 metimų,pataiko 4-5.Užtai ir nepritapo Vitorijoje,užtai net Mavs jo atisakė,nes baisesnis savanaudis už amerkiečius.Tai kad,spręsti jums ryto fanai,ar jūs jį mėgsite.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


jis ir nebuvo imtas su mintim i vitorija kad pritaptu su juo buvo 1menesio kontraktas kad pazaistu kol trauma issigydys beaubois ir viskas, atzaide menesi pasveika prancuzas ir viskas gryzo i senas vezias, taigi nereikia cia daryt jokiu isvadu su ta vitorija nezinant visos situacijos :)
2016-11-23
-2
Atsakyti
djgaffer
Tai neskaityk,jei nepatinka-neverčiu juk. ;:-)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-11-23
-5
Atsakyti
djvaffler
gafferis vaffleris kaip visada bereiksmi slamsta paraso rimta snuki nutaises.
2016-11-23
+23
Atsakyti
djgaffer
Na,tie,kurie tikrai matė jį žaidžiantį,tai žino,kad jis dažniau skandina komandą,nei ją ištraukia.Totalus savanaudis,meta bet ką,iš bet kur,bet kaip.Kai pradeda mėtyt,draugų nemato.Meta po 15 metimų,pataiko 4-5.Užtai ir nepritapo Vitorijoje,užtai net Mavs jo atisakė,nes baisesnis savanaudis už amerkiečius.Tai kad,spręsti jums ryto fanai,ar jūs jį mėgsite.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-11-23
+6
Atsakyti
hi
http://adf.ly/1g1zsZ lebron fans go here
2016-11-23
+4
Atsakyti
AnonimasKazkam matosi su smegenim neviskas tvarkoje kad svaigstama apie 6 tukst siemense.


tai cia jauciu tau kazkas negerai su smegenim :) pasidomek, linkiu pasveikt.
2016-11-23
-7
Atsakyti
Anonimas
Kazkam matosi su smegenim neviskas tvarkoje kad svaigstama apie 6 tukst siemense.
2016-11-23
+3
Atsakyti
Klay
Arturiukas debiliukas spango apie AUKSTO lygio pulenus hodge aroyo, grasino zalfaniams, o dabar po pliuchos aiskina kad sitas is laboral ismestas zaidejas su raudonu skuduru kils i auksta lygi:)
2016-11-23
-7
Atsakyti
Anonimas
Pasidomek durneli, tiek su chimkais tiek su montakit panasus skaicius buvo ir nesieke 6 tukst. Toks debilas kad ne tik eilini suda iskelia, bet dar ir meluoja del lankomumo.
2016-11-23
+2
Atsakyti
MrVycka
Dar vienas vaflius atvyksta i vafliu komanda ir vel vienodai nusipeza, kaip pavarys, laimes kazka ir t.t. Baisu.
2016-11-23
+16
Atsakyti
Tuoj ateis zliumbt po arturo komentaru
1999 JD Decimus Cross Bodiroga Whiteside11 Libertus InYourFace BCNeptunas Tuco etc.
2016-11-23
+23
Atsakyti
Pagaliau rytas grizta i auskta lygi. Siemet nuprikti auskto lygio zaidejai su konkreciomis uzduotimis, pernai isvis 12 lygiu zaideju buvo vidutinio lygio

Antars dalykas rytas stipriai primauja eurocup'e pagal lankomuma, su montakit beveik 6k buvo, o su chimkais virs 6k
2016-11-23
+14
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Josh Akognon

Josh  Akognon
Josh  Akognon
MIN: 15.38
PTS: 7.33 (47.62%)
REB: 2
AS: 1
ST: 0.33
BS: 0
TO: 2
GM: 3