Nuotr.: AP - Scanpix
Nuotr. AP - Scanpix

Praėjusi vasara San Antonijaus „Spurs“ komandoje buvo kaip niekada karšta. Ekipą paliko ilgametis lyderis ir ekipos veidas Timas Duncanas, o klubą papildė net septyni nauji žaidėjai.

Tritaškiai

40%
9,0
Pataiko: 9,0
Taiklumas: 40,4%
Vieta lygoje: 15
Geriausias pasiekimas: 14
Blogiausias pasiekimas: 5
Naudingiausias: Patrick Mills

„Spurs“ strategas Greggas Popovichius naują klubo etapą vadina didžiuliu iššūkiu, bet neslepia, kad ši situacija yra atgaiva. Treneris mėgaujasi stebėdamas jaunųjų krepšininkų tobulėjimą.

„Tai yra iššūkis, bet tuo pačiu ir atgaiva. Komanda pasikeitė, kamuolio judėjimas taip pat, atvyko keli nauji krepšininkai, tad viskas yra kiek kitaip. Strategiškai tu turi kažką duoti ir kažko netekti, kad priprastum prie naujos grupės vyrų. Tačiau, tai labai smagu. Stebėti jaunus krepšininkus gaunančius minutes ir tobulėjančius yra labai smagu.

Įdomu stebėti kaip komanda auga, tobulėja kartu. Įdomu ir tai, kas bus naujieji klubo lyderiai išvykus Duncanui, kuris šią naštą nešė taip ilgai“, – apie pokyčius komandoje kalbėjo Popovichius.

Nors „Spurs“ komandoje įvyko daug permainų, tačiau sezoną jie pradėjo įprastai galingai. Šiuo metu Popovichiaus auklėtiniai yra iškovoję 18 pergalių ir patyrę tik 4 pralaimėjimus, bei lygoje užima antrą vietą. 

„Manau, kad pirmuosius dešimt mačų trenerių štabas daug eksperimentavo, jie mėgino išsiaiškinti, kurie penketukai geriausiai veikia, tad buvo daug pasikeitimų. Dabar atsirado nuoseklumas, labiau apibrėžta sudėtis. Vyrai žino kada turi pasirodyti, kada jie žais ir ko iš jų yra tikimasi“, – mintimis dalijosi Pau Gasolis.

Žingsnis po žingsnio naujieji krepšininkai vis labiau įpranta prie sistemos, o treneris jais gali daugiau pasitikėti.

„Jie daro nuostabų darbą, tiek senbuviams, tiek Popui, kuris gali juos mesti į aikštę ir pasitikėti, jog jie žino sistemą. Mes ir toliau padėsime jiems, o jie ir toliau bus kaip kempinės ir sugers visą duodamą informaciją“, – vaizdingai naujuosius ekipos krepšininkus įvardino Danny Greenas.

Komentarai:
to Kazkokia kalambara
Vien į statistiką žiūri
2016-12-09
+4
Atsakyti
Kazkokia kalambara
Realiai vienintelis naujokas , kuri vadinti naujoka juokinga , darantis itaka SPURS zaidimui yra Gasol ,pelnantis po 11,3 tasko p/r , visi kiti pagalbinis personalas pelnantis 6,3 ir maziau tasku p/r ir nedarantys itakos zaidimui. Yra komandu lygoje kur naujokai daro daug didesne itaka nei SPURS'ams netekusiems tik Duncan .
2016-12-08
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.