Nuotr.: LKF
Nuotr. LKF

Vis didesnį pagreitį įgauna trečiasis „Talentų U15 karta“ sezonas. Jau šį savaitgalį Druskininkuose vyks antroji treniruočių stovykla, kurioje 14 talentingiausių šalies mergaičių ir berniukų vėl semsis žinių iš geriausių Lietuvos krepšinio trenerių.

Šį kartą savo patirtimi dalinsis buvęs Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris Ramūnas Butautas bei asistentas Donaldas Kairys, Lietuvos moterų krepšinio rinktinės trenerio asistentė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė.

Fizinio rengimo treniruotes ves Robertinas Vilimas, kamuolio valdymo technikos ir žaidimo vienas prieš vieną paslaptis atskleis Lina Brazdeikytė ir Rolandas Radvila, o puolimo ir gynybos veiksmus jaunieji krepšininkai šlivuos kartu su Sandra Čižauskiene ir Tomu Purliu.

Treneriai stovyklos metu didžiausią dėmesį skirs puolimo veiksmams: 2×2, 3×3 puolimui be užtvarų, greitam puolimui, veiksmams su užtvaromis ir be jų.

Buvęs Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris Ramūnas Butautas teigė, kad šis projektas duoda teigiamus rezultatus ir suteikia jauniesiems krepšininkams dar daugiau motyvacijos.

„Šių laikų sportas yra labai komercializuotas, todėl reikia skiepyti vaikams meilę žaidimui, o visa kita ateis vėliau. Krepšinis susideda iš mažų smulkmenų ir jų rodymas, šlifavimas treniruotėse, sukuria tą meistriškumą.

Tokie projektai ir tokios stovyklos parodo kaip vaikai tobulėja ir ar jie yra motyvuoti sunkiai dirbti. Visi krepšininkai mėgsta pulti, mesti taškus ir būti su kamuoliu, tačiau ir tai reikia daryti teisingai“, – teigė Butautas.

Lietuvos jaunimo rinktinių vyriausiasis treneris Rolandas Radvila teigia, kad šis projektas – puiki proga parodyti dėmesį jauniesiems krepšininkams, nes tai yra labai didelė motyvacija jiems siekti dar geresnių rezultatų.

„Labai svarbu jaunam krepšininkui ar krepšininkei duoti dėmesio. Kai pasakai, kad tave stebi, tavimi rūpinasi, tada padidėja jų stimulas ir motyvacija. Per atrankas atvažiuoja net tie, kurie turi patyrę traumą, slepia, kad serga ar turi temperatūros. Matosi begalinis noras.

Kitas tikslas – ruošti juos aukštesnio lygio varžyboms, Europos čempionatams, kad jie nesijaustų naujokais ir jau turėtų tam tikros patirties. Čia labai didelį indėlį įdeda ir geriausi Lietuvos treneriai, kurie skiria savo laiką ir dalinasi žiniomis su jaunaisiais krepšininkais“, – sakė Rolandas Radvila.

Šiais metais pirmoji projekto „Talentų U15 karta“ dalyvavo Europos čempionate ir vaikinų rinktinė laimėjo sidabro medalius, o Dovydas Giedraitis buvo išrinktas į geriausių žaidėjų penketuką. Merginos taip pat pasiekė geriausią rezultatą iš visų Lietuvos rinktinių šią vasarą.

„Šis projektas tikrai puikiai organizuojamas, puikios sąlygos, puikūs treneriai, tai tikrai gera patirtis. Šis projektas davė daug žinių, buvo gera konkurencija ir didelė motyvacija sportuoti toliau“, – musukrepsinis.lt teigė Dovydas Giedraitis.

Jam antrino ir Dalia Donskichytė, kuri ragino jaunuosius krepšininkus ypatingai stengtis ir tobulėti.

„Šis projektas man labai patiko, nes įgijau labai daug įgūdžių. Po kiekvienos stovyklos norėjosi išmokti dar daugiau naujų dalykų ir patekti į kitą. Labai rekomenduoju visiems stengtis stipriai dirbti ir patektį į šį projektą“, – teigė Dalia.

„Talentų U15 kartos” projektas vyksta 2016 m. rugsėjo – 2017 m. birželio mėnesiais. Projektą sudaro 5 stovyklos. Jos rengiamos kas du mėnesius vis kitame Lietuvos mieste. Projektą, kaip ir praėjusią vasarą, planuojama pabaigti tarptautiniu Ramūno Šiškausko turnyru, sulaukusiu daugybę pagyrimų iš visų turnyre dalyvavusių šalių.

 

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.