Vienas garsiausių Lietuvos brolių Darjušas Lavrinovičius prieš šį sezoną sudrebino Lietuvos krepšinio rinką kartu su Kšištofu paskelbę, jog keliasi į Panevėžio Lietkabelį“ ir karjerą tęs šiame Aukštaitijos mieste.

Darjušas Lavrinovičius

Darjušas  Lavrinovičius
Komanda: Panevėžio Lietkabelis
Pozicija: C, PF
Amžius: 37
Ūgis: 212 cm
Svoris: 106 kg
Gimimo vieta: Vilnius, Lietuva

„Jaučiuosi labai gerai – tiek gyvenime, tiek krepšinyje. 2016 metais su šeima apsisprendėme, kad laikas grįžti į Lietuvą. Pasirašiau sutartį su labai geru klubu „Lietkabelis“ ir tuo patenkinti ne tik mes su broliu, tačiau patenkinta tiek mano šeima, tiek visas Panevėžys“, – šventinėje SPORT1 televizijos laidoje „Vienas prie eglutės“ kalbėjo Lavrinovičius.

Brolis labai sėkmingai įsijungė į naujos komandos schemas, tačiau dar neprasidėjus sezonui patyrė traumą. Traumos – nuolatinės jo karjeros sąjungininkės, kurios per daugelį Darjušui nei pridėjo baimės, nei sumažino noro žaisti.

„Visada pasitikiu profesionalais, medikais. Jei man medikas pasakė, kad aš po dviejų mėnesių galėsiu žaisti – aš ir tikiu. Aš stengiuosi tikėti žmonėmis. Net iš traumų stengiuosi pasiimti pozityvius dalykus, o psichologiniai dalykai manęs nebaugina“, – sakė Lavrinovičius.

Per savo karjerą daugelį valstybių ir miestų išmaišęs krepšininkas šį sezoną turėjo pratintis prie gyvenimo penktajame pagal dydį Lietuvos mieste. Sako, kad daug laiko tam nereikėjo.

„Gyvename viešbutyje, bet mums labai gerai: mus prižiūri, valgyti daro, tvarko kambarius. Pernakvoti mums chalastiakams – tai yra idealu.

Čia žmonės mane pamatę labiau nustemba nei, tarkime, Vilniuje. Lengviau jaučiasi, lengviau prieina – paprašo autografo, nusifotografuoja. Jaučiasi kitoks bendravimo lygis. Čia jis artimesnis, nuoširdesnis“, – kalbėjo krepšininkas, pridūręs, kad per karjerą yra išdalinęs daugiau nei dešimt tūkstančių autografų.

Nors Darjušą visi pripratę matyti linksmą, tačiau jis gali būti ir rimtas. O paklaustas apie nacionalinę rinktinę – netgi labai rimtas.

„Tikrai nebuvo blogai. Galėjau pabandyti. Mes su treneriu Jonu kalbėjome labai daug ir aš jam pasakiau, kad šimtu procentų dar nesu pasiruošęs, o Lietuvai turi atstovauti tik tie žaidėjai, kurie yra pasiruošę šimtu procentų. 

Aš nekalbu apie fizinę būklę – aš kalbu apie psichologiją ir apie emociją. Tačiau aš jaučiau, kad šiek tiek skauda čia, šiek tiek čia, todėl pasakiau, kad nenoriu būti našta. Man tai buvo sunkus sprendimas. 

Būtų vienaip, jei pasakytų – viskas, tačiau tu žinai, kad esi reikalingas, kai prašo – tu negali taip lengvai tą pasitikėjimą sulaužyt. Vieną dieną galvoji – gal nuvažiuoti, o kitą dieną galvoji – kam man ten maišytis. Labai sunkus sprendimas“, – į vasarą mintimis sugrįžo krepšininkas.

Komentarai:
djgaffer
Šaunuolis Darjušas.Kam važiuot į rinktinę ir užimt kažko vietą,jei nesi pasirengęs 100 %.Sunkus jam sprendimas,bet teisingas ir gerai apmąstytas.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-01-04
-2
Atsakyti
Larjusas Davronovicius
Pagarba broliui, apart to kad verztusi ir rinktine kaip koks Jabtokas garbingai atsisake padeti.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-01-04
+3
Atsakyti
Karma is a bitch
Saunuolis Darjusas. Neveltui tiek metu yra atzaides uz Zalgiri. Lietuva linki kartu su Broliu garbingai baigti karjera nusluojant vainauskine bronzine sliundra dar lkl pusfinalyje bei finale galingai kovoti pries Kauno Zalgiri. Sekmes Dariusai. Tu gali!
2017-01-04
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Darjušas Lavrinovičius

Darjušas  Lavrinovičius
Darjušas  Lavrinovičius
MIN: 10.72
PTS: 4.11 (47.73%)
REB: 2.67
AS: 0.67
ST: 0.22
BS: 0.33
TO: 0.89
GM: 9