„Žalgirio“ šokėjos Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila
Edgaras Ulanovas veržiasi arčiau krepšio Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila
Leo Westemannas ieško atakos tęsinio Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila
Šarūno Jasikevičiaus emocijos Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila
Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila
„Žalgirio“ šokėjos Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila
Edgaras Ulanovas veržiasi arčiau krepšio Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila
Leo Westemannas ieško atakos tęsinio Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila
Šarūno Jasikevičiaus emocijos Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila
Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila

Kauno „Žalgiris“ rytoj pradės antrąjį Eurolygos ratą, o Šarūno Jasikevičiaus auklėtinių varžovu taps svečiuose įveikta Belgrado „Crvena Zvezda“ komanda.

Foto galerija

 Marko Simonovičius atakuoja iš toli
Belgrado komandos treneris Dejanas Radonjičius
Leo Westermanno prasiveržimas
 Edgaras Ulanovas atakuoja krepšį
 Leo Westermanno prasiveržimas
Savo progą pažaisti gavo ir Isaiah Hartensteinas
Isaiah Hartensteinas ieško komandos draugų
Šarūnas Jasikevičius gauna techninę pražangą
Luko Lekavičiaus metimas
Brcokas Motumas lieka prieš žemesnį varžovą
 Lukas Lekavičius veržiasi po krepšiu
Leo Westemannas ieško atakos tęsinio
 Paulius Jankūnas tarp varžovų
 Antanas Kavaliauskas
Edgaras Ulanovas veržiasi arčiau krepšio
 Marko Simonovičius meta iš po krepšio
 Artūras Milaknis ieško progos išmesti kamuolį
 Paulius Jankūnas
 „Žalgirio“ šokėjos
Šarūno Jasikevičiaus emocijos
Leo Westermannas prieš oponentą
 Šarūnas Jasikevičius stebi įvykius aikštėje
 Lukas Lekavičių pasitinka Ognjenas Kuzmičius
Brockui Motumui oponentas suteikia erdvės
Su kamuoliu – Branko Lažičius

Pirmajame susitikime kauniečiai pagirtinai atrodė puolime ir į varžovų krepšį įmetė 88 taškus. Belgrado komanda šį sezoną tik kartą leido savo oponentams pelnyti daugiau taškų. Treneris mano, kad ir šįkart didelę reikšmę turės puolimas.

„Visų pirmiausia reikia žaisti fizišką, kontaktinį krepšinį. Visada sakome, kad viskas prasideda nuo gynybos, tačiau šįkart laukia vienas iš mačų, kai bus itin svarbu kontroliuoti savo žaidimą puolime. Varžovai išmuša iš ritmo, perima daug kamuolių, kurie baigiasi greitomis atakomis. Pavyzdžiui, su tokiais grandais kaip CSKA ir „Real“ perimdavo kamuolius ir greitose atakose likdavo vieni prieš krepšį bei mesdavo iš eilutės“, – kalbėjo Jasikevičius.

Prieš Naujuosius metus kauniečiai šventė pergalę rungtynėse su Milano „Emporio Armani“, tačiau tuomet suklydo 19 kartų ir buvo arti savo klaidų antirekordo (21) šį sezoną. Serbijos komanda pasižymi kibiu žaidimu, todėl treneris tikisi, kad jo auklėtiniai dar labiau brangins kamuolį.

„Jeigu mes sugebėtume kontroliuoti ir nedaryti kvailų klaidų arba bent jau po klaidų išvengti bausmės, tai būtų didelis dalykas pergalės link. Kažkokių pranašumų turime, kažkur galime rizikuoti. Išskyrus Marko Simonovičių, jie nėra geriausiai tritaškius metanti komanda Eurolygoje. Svarbu yra apsaugoti savo baudos aikštelę, kontroliuoti lentą.

Mane jaudina per didelis klaidų skaičius per pastarąsias rungtynes. Tas pats Milano klubas mus išmušė iš ritmo su agresyvia gynyba. Kažkuriuo momentu buvome praradę kontrolę rungtynėse. Sudėjus tą klaidų skaičių pastarosiose rungtynėse su „Crvena zvezda“ stiprybe, tai šiek tiek neramina“, – pasakojo treneris.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
15
Naudingumas
20
Perimti kamuoliai
4
Tritaškiai
75%
3/4

Praėjusią savaitę Serbijos klubą papildė 28 metų 203 cm ūgio Deonas Thompsonas, kuris atvyko iš Stambulo „Galatasaray“. Eurolygoje amerikietis Turkijos klube vidutiniškai pelnydavo po 4,2 taško ir atkovodavo po 2,1 kamuolio. Aikštėje jis praleisdavo po 11 minučių.

„Varžovų naujokas yra vienas faktorius, kurio nežinome ir negalime to kontroliuoti. Nežinome, ar jis žais ketvirtoje, ar penktoje pozicijoje. Sunku pasakyti jo rolę ir, ko gero, turėsime reaguoti rungtynių metu“, – kalbėjo strategas.

„Crvena Zvezda“ po pirmojo rato turi 7 pergales ir 8 nesėkmes, o žalgiriečiai patyrė vienu pralaimėjimu daugiau. Visgi serbams prasčiau sekasi žaisti išvykose – varžovų aikštėse jie iškovojo tik dvi pergales, o „Žalgiris“ triskart parsivežė pergales į Kauną.

„Manau, kad jie geriau žaidžia namuose, tai faktas. Bet jie ir išvykoje laimėjo, triumfavo Bamberge, kovojo su eile komandų. Tas pats faktas, kad kiekviena komanda geriau žaidžia namie, jiems pritaikomas labiau, nes jie turi fantastišką palaikymą. Bet kad jie žaidžia žymiau prasčiau išvykoje negalima sakyti“, – savo nuomonę pareiškė treneris.

LKL rungtynėse dėl ligos negalėjo rungtyniauti „Žalgirio“ vidurio puolėjas Robertas Javtokas, tačiau treneris džiaugiasi, jog centras jau prisijungė prie treniruočių. Visgi iš rikiuotės trumpam iškrito kitas žaidėjas – Renaldas Seibutis.

„Seibutis šiek tiek sirguliuoja, su orais nepasisekė. Manau, kad jis bus pasiruošęs žaisti. Javtokas jau atsigavęs, dvi dienas treniruojasi, tad viskas eina link to, kad būsime stipriausios sudėties“, – apie ligas sakė treneris.

Tuo metu Belgrade 9 taškus Belgrade pelnęs Motumas pritarė treneriui, kad svarbiausia bus susitvarkyti su „Crvena Zvezda“ agresyvia gynyba.

„Jie labai kietai žaidžia gynyboje, tad turėsime susitvarkyti su jų spaudimu. Belgrade vienoje rungtynių pusėje atlikome puikų darbą, susitvarkėme su jų spaudimu. Turime tai padaryti ir rytoj bei gerai žaisti puolime“, – apie artėjančia dvikovą pasisakė Motumas.

Komentarai:
Reikia butinai laimėt tada dar būtu šansu kabintis dėl patekimo į aštuntuka

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-01-05
-2
Atsakyti
djgaffer
Pas Zvezdą snaiperių gerž nėra,tai galima bus daugiau zoną bandyt.O po krepšiu jau mūsiškiai susitvarkys.Namie privalom nugalėt serbus.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-01-05
Atsakyti
georgy cekovsky
Svarbu pradėt mačą geru puolimu.Jei Milas su Pangosu įleis pradžioj dar troicų manau turėtumėm susitvarkyt tada
2017-01-05
-1
Atsakyti
seibutis butu labai didele netektis
2017-01-05
-24
Atsakyti
vienas naujokas nieko nepakeis
2017-01-05
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Belgrado Crvena Zvezda
45%
24/53
Metimai iš žaidimo
42%
30/71
40
Atkovoti kamuoliai
32
18
Rezultatyvūs perdavimai
25
4
Perimti kamuoliai
14
26%
5/19
Tritaškiai
39%
14/36
56%
19/34
Dvitaškiai
46%
16/35

Rungtynių žaidėjai

Paulius  Jankūnas
10 PTS
4/7 FG
1/2 FT
Marko  Simonovic
16 PTS
6/12 FG
0/0 FT
Antanas  Kavaliauskas
7 REB
3 DREB
4 OREB
Nemanja  Dangubic
6 REB
4 DREB
2 OREB
Lukas  Lekavičius
7 AS
1 TO
27 MIN
Milko  Bjelica
8 AS
0 TO
25 MIN
Lukas  Lekavičius
15 EFF
60% 2P%
0% 3P%
Branko  Lazic
20 EFF
100% 2P%
75% 3P%