Leo Westermanno prasiveržimas Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila
Luko Lekavičiaus metimas Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila
Šarūnas Jasikevičius gauna techninę pražangą Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila
Belgrado komandos treneris Dejanas Radonjičius Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila
Lukas Lekavičių pasitinka Ognjenas Kuzmičius Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila
Leo Westermanno prasiveržimas Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila
Luko Lekavičiaus metimas Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila
Šarūnas Jasikevičius gauna techninę pražangą Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila
Belgrado komandos treneris Dejanas Radonjičius Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila
Lukas Lekavičių pasitinka Ognjenas Kuzmičius Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila

Kai „Žalgirio“ arenos mikrofonai atsisakė veikti prieš pat komandų pristatymus, tai buvo nesklandumas, privertęs prakaituoti ir karštligiškai lakstyti už tai atsakingus žmones. Prireikė poros minučių, kol techninės problemos buvo pašalintos ir oficialioji mačo dalis galėjo prasidėti.

Foto galerija

 Šarūnas Jasikevičius stebi įvykius aikštėje
 Marko Simonovičius atakuoja iš toli
Savo progą pažaisti gavo ir Isaiah Hartensteinas
Brcokas Motumas lieka prieš žemesnį varžovą
Leo Westemannas ieško atakos tęsinio
Edgaras Ulanovas veržiasi arčiau krepšio
Belgrado komandos treneris Dejanas Radonjičius
Isaiah Hartensteinas ieško komandos draugų
 Marko Simonovičius meta iš po krepšio
Leo Westermannas prieš oponentą
 Paulius Jankūnas tarp varžovų
Leo Westermanno prasiveržimas
 Lukas Lekavičių pasitinka Ognjenas Kuzmičius
Brockui Motumui oponentas suteikia erdvės
Luko Lekavičiaus metimas
 Edgaras Ulanovas atakuoja krepšį
 Antanas Kavaliauskas
 „Žalgirio“ šokėjos
 Leo Westermanno prasiveržimas
 Lukas Lekavičius veržiasi po krepšiu
Šarūnas Jasikevičius gauna techninę pražangą
 Paulius Jankūnas
Šarūno Jasikevičiaus emocijos
 Artūras Milaknis ieško progos išmesti kamuolį
Su kamuoliu – Branko Lažičius

Netrukus tų nesklandumų ir karštligiško lakstymo buvo tiek daug, kad incidentą su mikrofonais visi greitai pamiršo. Tada jau klydo ir beviltiškai atrodė pagrindiniai „Žalgirio“ arenos atlikėjai – žalius marškinėlius vilkintys krepšininkai. 

Bėda ta, kad pataisyti jų broko nepavyko per visas 40 rungtynių minučių.

Klaidų buvo tiek daug, kad jeigu kas nors norėtų padaryti blogiausių sezono epizodų dešimtuką, jam vaizdų užtektų vien iš šių rungtynių. „Žalgiris“ Belgrado „Crvena Zvezda“ komandai nusileido 61:77 ir prarado 20 kamuolių.

Tos klaidos buvo tokios, kad dešimtuko montuotojas turėtų kaip reikiant pasukti galvą, norėdamas išrinkti pačią prasčiausią, pirmos vietos vertą klaidą.

Gal tai būtų Kevino Pangoso epizodas, nepersivarius kamuolio nė per vidurio liniją, ir numetus jį tiesiai varžovui į rankas? O gal Leo Westermanno ore pakabintas kamuolys, kurio Brockas Motumas neturėjo galimybių pagauti? 

O gal Antano Kavaliausko perdavimas tam pačiam Motumui, pasibaigęs tuo, kad kamuolys iškrito į užribį ir atiteko „Crvena Zvezda“ komandai? O gal Artūro Milaknio kamuolio numetimas tiesiai varžovams į rankas, kai buvo užspaustas aikštės kampe? O gal blokas Renaldui Seibučiui pirmojo kėlinio pabaigoje?

O gal Pauliaus Jankūno žingsniai veržiantis link krepšio ir po to net nepavykęs dėjimas?

Vaizdo reportažas ir krepšininkų komentarai:

Praktiškai nė vienas „Žalgirio“ žaidėjas neišlipo sausas iš tos peklos, į kurią įstūmė „Crvena Zvezda“. Protokole neįrašytos klaidos tik dviems krepšininkams – Isaiah Hartensteinui ir Robertui Javtokui – tačiau pirmasis sugebėjo pasižymėti tritaškiu, atsimušusiu tik į lentos kampą, o antrasis rungtyniavo vos 7 minutes.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
15
Naudingumas
20
Perimti kamuoliai
4
Dvitaškiai
100%
3/3

Po rungtynių „Žalgirio“ žaidėjai kalbėjo apie koncentracijos trūkumą, o Šarūnas Jasikevičius kirto savo auklėtiniams už atsipalaidavimą.

Tačiau prieš ką reikėjo atsipalaiduoti? Prieš ką buvo galima nenusiteikti?

„Crvena Zvezda“ į Kauną atvyko prieš tai dvejose rungtynėse iš eilės įveikusi Madrido „Real“ ir Maskvos CSKA.

Turnyrinėje lentelėje ji žengė aukščiau už „Žalgirį“.

Galų gale ta pati „Crvena Zvezda“ pernai žaidė Eurolygos ketvirtfinalyje, kai „Žalgirio“ bibliotekoje žodis „ketvirtfinalis“ įtrauktas į raudonąją knygą.

„Crvena Zvezda“ atvažiavo į Kauną ir absoliučiai dominavo, nes buvo geriau pasiruošusi komanda. Milaknis pirmoje mačo dalyje nesusikūrė nė vienos progos metimui, nes varžovų gynyba buvo geresnė. Westermannas buvo išjungtas. Per Jankūną pirmoje mačo dalyje pernelyg net nebandyta pulti.

Tuo metu „Crvena Zvezda“ jau nuo pirmų minučių atakavo „Žalgirio“ priekinės linijos gynybą, kurioje vėl kompasą pametė Augusto Lima.

Galiausiai serbų perimti kamuoliai ir iš eilutės pelnomi taškai – tai, apie ką Jasikevičius įspėjo dar prieš rungtynes – taip varė į neviltį „Žalgirio“ fanus, kad šie jau antrajame kėlinyje pradėjo švilpti savo komandai.

„Crvena Zvezda“ jau ne pirmą kartą pademonstravo, kad ji ir šiemet yra tvirta kandidatė į Eurolygos ketvirtfinalį. 

„Žalgiris“, Šaro žodžiais, buvo pastatytas į vietą. Ir toje vietoje ketvirtfinaliu nekvepia.

Šarūno Jasikevičiaus komentaras:

Komentarai:
Vin
>>>2good

Ką turėjau omeny, tai, kad Lekavičius netraukia (kol kas) būt Eurolygos klubo pagr. PG, bet dabartinėj situacijoj ir sudėty, tikrai geriau žiūrisi už Pangosa, didžiąją laiko dalį ir galėtų eit į startinį.

Nežinau ar neaiškiai parašiau ar tu nedaskaitęs mėgsti p*st protą..
2017-01-08
+4
Atsakyti
Motiejunas irode jau ne karta,kad formuoti komandos visiskai nemoka,jo tas liguistas noras tureti kuo daugiau Lietuviu komandoje ,del to zalgiris niekad europoje nieko nepasieks ir bus dugno komanda,nes Lietuviai yra prasti,indvidualiai silpni....ka veikia zlagiri tokie lavonai veteranai kaip kavaliauskas,seibutis?? uz kokius cia nuopelnus LKL lygi tik traukiantis Ulanovas yra startinio penketo zaidejas? cirkas
2017-01-07
-14
Atsakyti
Girdejau kaukenas nusieme kroksus ir ruosiasi sugryzimui. Gales dar kokie pora mega sezonu atlakstyt uz komanda.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-01-07
-8
Atsakyti
Anot vankerio apacioj Lekavicius netempia eu lygio bet starte buti gali. Idomu...techniskai gali ir 40min zaisti netempiant eu lygio. Bet kas is to. Urologas viska pasake. Yra svogeriu vadyba. Puse komos brangus lavonai ir kekse jonavinis su nieko kol kas neirodziusiu priekyje.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-01-07
+2
Atsakyti
Vin
Gaila, kad kol Jankūnas savo karjeros pike turi žaist su tokia lavoniška komplektacija. Manau, kad tas 10 pergalių barjeras gali būt pasiektas, bet tai nieko nereiškia, turint omenyje, kokius pinigus gauna kai kurie žaidėjai, kurie yra LKL vidutiniokų lygio. Įsivaizduokit, kad tie pinigai galėtų būti panaudoti daug pajėgesniems legionieriams. Ulanovas neturi lygiaverčio keitimo. Lekavičius > Pangos: Su Pangosu išvis žaidimas nevyksta, atakos užbaiginėjamos improvizuojant paskutinėm sekundėm, gimdomi taškai, belkiek klaidų, bet Lekavičius dar kol kas netempia būti pagr. įžaidėju Eurolygoj, bet į startinį tikrai galėtų eiti. Iš trijų vidurio puolėjų vienintelis Kavaliauskas turi šiokį tokį judesių arsenalą puolime, bet gynyboj silpnesnis tiek už Javtoką, tiek už Limą. Tas pats Vogioukas būtų x2 pranašesnis. Seibutis atrodo, kad kai labai nori gali dar sužaisti neblogai, bet nepanašu, kad sugrįžtu stabilus jo žaidimas. Milaknis tikrai nėra startinio penketo žaidėjas ir geriau žiūrisi antroj pozicijoj. Tokį žaidėja keli nuo suolo, jau įsibėgėjus rungtynėms ir statai derinius ant jo, nes vakar matėm, kad net kamuolio išmest nesugebėjo.

Šiaip, net ir nežiūrint į vakarykštes rungtynes, šio sezono sudėtis nėra pajėgi TOP8. O jeigu psichologiškai dalis komandos tokie ištižę, tai antras ratas nusimato ne toks patrauklus, kaip pirmas.
2017-01-07
-6
Atsakyti
Per daug išgirti ir fanų mylimi esa, tik laimi prieš kokia grybų komanda ir dievai.. Va kur bėda.. Crvena Zvezda su silpnesne sudėtimi nukala viena granda po kito ir atvaro į kauna pilnai susikoncentrave ir drąskosi iš visų jėgų, o šitie laimi prieš kokius grybus ir jaučiasi dievais.. Šiais metais išvis komanda daug maloniau žiūrėt, kai žaidžia išvykoj, kai nieks nepalaiko, tai ir žaidžia visai kitaip.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-01-07
-1
Atsakyti
man tai klausimas kyla,is kur zlagiris suranda tokiu lavonu kaip kavaliauskas,seibutis,Lima...moka tokiem lavonams milziniskus pinigus,o o zaidimas tai juokingas, kas tuos lavonus Lietuvius vis isigyja uz kosminius pinigus,turi atsistatydinti is zalgirio....nes jau atsibodo tu lavonu Lietuviu pirkimas
2017-01-07
-4
Atsakyti
Vakar ta svajonė ,deja, jau subliuško.Dabar beliko tik klausimas ar jungsimės pre GSR ir Armani ir dar išliksim kaip komanda ir su Unicsu ar kokiu MCB bandysim įkąst karts nuo karto kam nors ir sieksim tų planuotų 9-10 pergalių?

Vakar rungtynės atskleidė daugelio žaidėjų psixologinius trūkumus: Per gerai galvojo apie save, skaito mūsų komentarus čia:)...Ulanovo pasisakymas labai gerai apibūdino jo psixologinę impotenciją.

Aš ir iki vakar negalėjau įsivaizduot jų laiminčių prieš CSKA, Real, Barca, Fene ir Pao, Maccabi bet tikėjaus pergalės būtent vakar.

Labai skaudu jei dar po kokių 5 turų virsim į pernykščią komandą ir į areną rinksis tik " abonementai".

Sutinku su Urologu, kad dar išliko švogerizmo vadyboj ir pinigai yra švaistomi vėjais ant Javtokų ir Seibučių.

Po vakar visiškas nusivylimas
2017-01-07
-11
Atsakyti
Ir dar. Koks idijotas sugalvojo į komandą paimt tą bukagalvį Kevalą! Nu visiškai žmogelis nesiorentuoja gynyboj. Per jį eina kas nori! Totalus bukagalvis.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-01-07
-3
Atsakyti
Didžiausua bėda yra ta, kad Žalgiris susirinkęs visas nurašytas atliekas. Vietoj to, kad imt jaunus, veržlius ir norinčius įrodyt savo vertę, eilinį kartą turi Seibučius, Milaknius, Limas, ar Javtokus.

Koks idijotas sugalvojo komplektuot komandą su vienu trečiu numeriu, perlinkusiu Ulanovu, kuris vos ant kojų pastovi?

Ir kas juokingiausia, didžiuliai pinigai taškomi visokiem Javtokam, Seibučiam, ar Milakniam, o iš jų naudos nulis! Vadyba Žalgirio apgailėtina. Aišku, kam galvot, kai savivaldybė nuolat milijonus duoda! Gal jau laikas atsisakyt remt komandą, kurios valdžia yra neįgali? Jei žmonės nesugeba dirbt, tai jie būna atleidžiami!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-01-07
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Belgrado Crvena Zvezda
45%
24/53
Metimai iš žaidimo
42%
30/71
40
Atkovoti kamuoliai
32
18
Rezultatyvūs perdavimai
25
4
Perimti kamuoliai
14
70
Naudingumas
87
15
Pražangos
21

Rungtynių žaidėjai

Paulius  Jankūnas
10 PTS
4/7 FG
1/2 FT
Marko  Simonovic
16 PTS
6/12 FG
0/0 FT
Antanas  Kavaliauskas
7 REB
3 DREB
4 OREB
Nemanja  Dangubic
6 REB
4 DREB
2 OREB
Lukas  Lekavičius
7 AS
1 TO
27 MIN
Milko  Bjelica
8 AS
0 TO
25 MIN
Lukas  Lekavičius
15 EFF
60% 2P%
0% 3P%
Branko  Lazic
20 EFF
100% 2P%
75% 3P%