Nuotr.:

Jau po šio savaitgalio kovų Mezon-NKL pirmenybių ekipos pasidalins į dvi grupes. Septynios pajėgiausios lygos komandos žais pirmajame pogrupyje, o likusios septynios – antrajame.

Marijampolės „Sūduva-Mantinga“, „Telšiai“, Vilniaus „Perlas“, Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“ ir Raseinių „Rasai“ jau yra užsitikrinusios vietas pajėgiausiųjų septintuke, tačiau yra ekipų, kurios savo sezono tęsinio dar nežino. Tokių yra trys, tačiau vietų pirmajame septynete liko tik dvi.

Tarp tokių yra Šakių „Vytis“, „Šilutė“ ir Kauno „Žalgirio“ dubleriai. Prieš lemiamą savaitgalį geriausias startines pozicijas turi Virginijaus Sirvydžio auklėtiniai, kurie už jaunuosius žalgiriečius ir pamario krepšininkus turi viena pergale daugiau.

Tiesa, „Vyčiui“ pirmojo etapo finišas nenusimato pats lengviausias – šakiečiai paskutines rungtynes žais su Vilniaus „Perlu“ ir Jonavos „Sporto klubu“. Tam, kad užsitikrintų vietą pajėgiausiųjų septynete, „Vyčiui“ būtinos abi pergalės, arba tikėtis kauniečių arba šilutiškių nesėkmių.

Nelengvas savaitgalis laukia ir „Šilutės“ krepšininkų, kurie dar turi sužaisti su Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ ir Molėtų „Ežerūnu-Kariu“. Roberto Kuncaičio auklėtiniams per likusias dvejas rungtynes pakaktų tik vienos pergalės, tačiau tokiu atveju abu kartus suklupti turi „Vytis“ ir bent kartą per dvejas rungtynes –„Žalgiris-2“. Teoriškai, šilutiškiai į pirmąjį septintuką žengtų net ir pralaimėję likusius du susitikimus, tačiau taip nutiktų tik tuomet, jei abu susitikimus pralaimės ir Tomo Masiulio kariauna.

12 pergalių ir tiek pat pralaimėjimų turintiems kauniečiams liko sužaisti su Kauno KTU ir Joniškio „Delikatesu“. Žalgiriečiai aukštyn kiltų tuo atveju, jei laimėtų abu šiuos susitikimus ir sulauktų bent vienos  „Šilutės“ nesėkmės. Toks scenarijus yra gana realus, atsižvelgiant į tai, kad abu būsimieji žalgiriečių varžovai rikiuojasi antroje turnyrinės lentelės dalyje, o „Šilutės“ šeštadienį laukia išvyka į NKL čempionų areną. Vis dėlto, „Žalgiris-2“ yra vienintelis šios trijulės narys, kuriam abu pralaimėjimai automatiškai užkirstų kelią į pirmąjį septynetą.

Tuo metu „Palanga“, KTU, „Mažeikiai“, „Delikatesas“, „Ežerūnas“ ir „Sporto klubas“ jau anksčiau prarado šansus pakilti aukščiau aštuntosios pozicijos ir rungtyniaus antrajame pogrupyje.

Po dviejų ratų, komandos savo grupėse sužais dar po 12 rungtynių, po kurių dvi paskutines (13-14) vietas užėmusios komandos bus eliminuotos iš tolimesnės kovos.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.