Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila
Nuotr. Fotodiena.lt/Ž.Gedvila

Prienų-Birštono „Vytautas“ šiandien stos į svarbią kovą – namuose Virginijaus Šeškaus auklėtiniai grumsis su kartą jau įveiktu Klaipėdos „Neptūnu“, o pergalės atveju prieniškiai po antrojo LKL rato liktų ketvirtoje vietoje ir patektų į stipresnį Karaliaus Mindaugo taurės burtų krepšelį.

Šį sezoną metami dvitaškiai

48%
19,3
Pataiko: 19,3
Taiklumas: 48,3%
Vieta lygoje: 8
Geriausias pasiekimas: 29
Blogiausias pasiekimas: 14
Naudingiausias: Artūras Valeika

Visgi pats „Vytauto“ treneris Šeškus pernelyg užimamos vietos prieš taurę nesureikšmina, kadangi šįkart viską nulems burtai. Tiek varžovus ketvirtfinalyje, tiek ir areną, kurioje bus žaidžiama.

„Kiekviena pergalė yra svarbi nežiūrint į Karaliaus Mindaugo taurę, o žiūrint į LKL lentelę. Ta ketvirta vieta neturi didelio pranašumo. Pavyzdžiui, užimsi ketvirtą vietą ir išvykoje žaisi su „Neptūnu“, „Juventus“ ar „Pieno žvaigždėmis“. O likęs ir penktas gali namie žaisti su „Neptūnu“ ar „Lietkabeliu“. Neaišku, ką aš rinkčiausi – stipresnes komandas namie ar silpnesnes išvykoje“, – apie burtus tinklalapiui „BasketNews.lt“ kalbėjo treneris.

Praėjusį sezoną po antrojo LKL rato Karaliaus Mindaugo taurės varžovai buvo suskirstyti automatiškai – pirmoje vietoje likusi komanda žaidė su aštunta, antra su septinta ir t.t. Treneris pritaria pokyčiams, o pasak jo, dėl to daugiau spaudimo bus LKL lyderiams.

„Aš manau, kad pokyčiai yra labai geri. Tos pirmaujančios komandos turės daugiau atsakomybės, nes jos žino, kad žaidžiant išvykoje visi gali pralaimėti. Toms stipriosioms komandoms neišėjimas į ketvertuką būtų negeras dalykas. Geras variantas ketvirtfinalius žaisti anksčiau, savaitės viduryje. Komandos turės laiko pasiruošti atsakingoms kovoms“, – sakė treneris, pabrėžęs, kad jo ekipai patekimas į pusfinalį būtų mažytis sezono laimėjimas.

Nuotr. Fotodiena.lt/Ž.Gedvila

Pokyčiai žaidime

Šiame LKL sezone Prienų komanda išsiskiria prastesniu nei įprasta tritaškių taiklumu. Dar pernai „Vytautas“ pataikydavo 35,5 proc. tolimų metimų ir pagal šį rodiklį LKL užėmė trečią vietą, o šį sezoną jų taiklumas krito 31,9 proc. (8 vt.).

„Mes anksčiau turėdavome žmonių, kurie dažniau pataikydavo. Bet yra kaip yra, nieko nepadarysi. Mes nesame turtingi, kad galėtume pasikviesti brangesnių žaidėjų. Šiemet surinkome tokią komandą ir turime su ja rodyti rezultatus. Yra ir šiemet žaidėjų, kurie gali pataikyti iš toli, tik aišku gal tas pataikymas yra mažesnis, – apie tolimus metimus pasisakė treneris.

Visgi nors ir sumenko vienas pagrindinių Prienų komandos ginklų, ji ir toliau sėkmingai žaidžia LKL bei su 9 pergalėmis ir 8 pralaimėjimais užima ketvirtą vietą. Šeškus neabejoja, kad prie to prisideda tai, jog šį sezoną komanda geriau ginasi. Palyginimui, praėjusį sezoną „Vytauto“ varžovai reguliariame sezone vidutiniškai pelnydavo po 78,4, o šį įmeta po 71,5.

Tokiais gerais skaičiais gynyboje gali pasigirti tik dar dvi LKL komandos. Kauno „Žalgiris“ varžovams vidutiniškai leidžia pelnyti po 68,4 taško, o Vilniaus „Lietuvos ryto“ oponentai pelno tiek pat, kiek ir prieniškių – po 71,5.

„Aš manau, kad palyginus su praėjusiais metais, daugumoje rungtynių pagerėjo mūsų gynyba. Anksčiau ir Šarūnui Vasiliauskui gynyboje buvo sunkiau, o jis žaisdavo labai daug. Taip pat ir Vytautas Šulskis bei Laimonas Kisielius žaisdavo po 30 minučių, tai buvo sunkoka. O dabar turime daugiau žaidėjų ir galime dažniau keistis bei agresyviau gintis“, – apie pokyčius žaidime sakė Šeškus.

Vasiliauską komandoje pakeitęs ir pagrindiniu įžaidėju tapęs Vytenis Čižauskas yra kur kas tvirtesnis žaidėjas bei gali sėkmingiau dirbti gynyboje, tačiau būtent šiam gynėjui treneris ne kartą pažėrė kritikos.

24-erių metų 189 cm ūgio atakų organizatorius šį sezoną vidutiniškai per 23 minutes pelno po 8,2 taško (32,6 proc. trit.), atlieka po 3,2 rezultatyvaus perdavimo, atkovoja po 3 kamuolius ir renka po 8 naudingumo balus. Šeškus anksčiau mįslingai kalbėjo, jog Čižauskas jaučia, kad su tokiu žaidimu iki sezono galo komandoje neužsibus, tačiau dabar pripažino įžaidėjo pažangą.

„Kliūva Čižauskui kritikos, tikrai kliūva. Bet aš manau, kad jis, palyginus su sezono pradžia, kažkiek pagerino žaidimą. Jis žino, kad yra pagrindinis įžaidėjas, gauna daug minučių, tad galbūt dabar jam atsirado šiek tiek daugiau pasitikėjimo savimi. Aišku, norėtųsi dar daugiau, bet yra kaip yra“, – sakė Šeškus.

Strategas taip pat atskleidė, kad komanda žvalgosi į potencialius naujokus, tačiau kol kas įvykių neskubina: „Iš toli žiūrime, bet labai neakcentuojame. Mes jau seniai kalbėjome, kad kai kuriose pozicijose norėtume geresnio krepšininkų žaidimo.“

Nuotr. Fotodiena.lt/Ž.Gedvila

Džiaugiasi buvusiais auklėtiniais

Praėjusį sezoną „Vytauto“ komandoje žibėjęs 31-erių metų 203 cm ūgio Kisielius praėjusią savaitę pasirašė sutartį su Vilniaus „Lietuvos rytu“. Buvęs „Vytauto“ trenerio auklėtinis Prienuose vidutiniškai pelnydavo po 13,1 taško ir buvo vienas geriausių LKL lygos krepšininkų.

Šeškaus praėjusio sezono auklėtiniai po karjeros etapo „Vytaute“ gerokai pasikėlė savo vertę ir dabar spindi kitose komandose. Šarūnas Vasiliauskas sezoną pradėjo Badalonos „Joventut“, o dabar sėkmingai žaidžia Turkijos lygoje. Vytautas Šulskis, Vaidas Čepukaitis ir Gytis Sirutavičius į pergales tempia Utenos „Juventus“, o prie jų prisijungė ir „Lietuvos ryto“ šanso sulaukęs Kisielius.

Treneris prisiminė ir buvusį auklėtinį Gediminą Oreliką, kuris, gindamas jo komandos garbę 2012-2013 metų sezone LKL vidutiniškai pelnydavo po 17,1 taško, o dabar yra vienas Turkijos lygos lyderių (4 vt.) Bandirmos „Banvit“ komandos svarbiausių žaidėjų, Čempionų lygoje pelnantis po 14,8 taško.

„Aš tais žmonėmis, kurie būdavo Prienuose ir pakildavo savo karjeroje, visada džiaugiuosi. Ir Vasiliausku, ir Šulskiu, kuris gauna daugiau pinigų. Tuo pačiu Gediminu Oreliku, kuris senais laikais pas mus žaidė. Tikrai visiems linkiu kuo geriausio ir būna labai malonu. Už Laimį tikrai labai džiaugiuosi, nes jis mums stipriai padėdavo, buvo kapitonas. Jis yra neblogas žaidėjas ir svarbiausia, kad geras žmogus. Prienuose rinkdamiesi žaidėjus labai daug skiriame charakteriams, asmenybėms. O su manimi irgi nėra lengva.

Laikas parodys, ar Kisieliui pavyks įsitvirtinti „Lietuvos ryte“. Jam nebus lengva, nes šiais metais „Lietuvos rytas“ surinko individualiai pajėgių žaidėjų. Jis galbūt paimtas kaip ketvirtas numeris, bet kol žaidė Prienuose, visada akcentuodavo, kad nori žaisti lengvuoju krašto puolėju. Bet kai „Lietuvos rytas“ pasiūlo, tai žaidėjai sutinka su viskuo. Atėjus viduryje sezono, nėra lengva įsilieti į komandą. Kai ateina labai aukšto meistriškumo krepšininkas, yra viena, tokiems yra lengviau. O Laimonui bus sunkiau, nes kaip bebūtų, aš manau, kad jis į „Lietuvos rytą“ atėjo kaip padėjėjas.

Pirmais metais Orelikui atėjus į „Lietuvos rytą“, jis net nežiūrėjo į krepšį ir visi kalbėjo, kaip pas Šeškų jis žaidė ketvirtoje pozicijoje, negali jis čia žaisti. O dabar paprastas pavyzdys – nuvažiavo į Turkiją, komanda yra tarp lyderių, jis puikiai žaidžia ketvirtoje pozicijoje, taškų vidurkis geras, pastovi ir gynyboje. Pakritikuoti visi gali, o teisybę patys žmonės įrodinėja“, – apie savo buvusius auklėtinius kalbėjo treneris.

Komentarai:
djgaffer
Prienuose tikrai atsiskleidžia nemažai krepšininkų.Šeškus moka išspausti iš žaidėjų maksimumą.Tas pats Čižauskas jau atrodė nieko neparodys,bet Šeškus rimtai su juo pakalbėjo ir žaidėjas atrado savo vietą.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-01-07
-5
Atsakyti
pasv.
Kisielius jam pries du metus buvoi nereikalingas ,o paeme ppz ir ten atsiskeide prie serniaus o dabar visi dedasi kieti
2017-01-07
-1
Atsakyti
JR
Prienų krepšinio mokyklos ambasadoriai

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-01-07
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.