Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila
Nuotr. Fotodiena.lt/Ž.Gedvila

Vilniaus „Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris Tomas Pačėsas pergalingose rungtynėse su Kėdainių „Nevėžį“ buvo nepatenkintas savo auklėtinių klaidomis gynyboje.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
14
Naudingumas
20
Baudų metimai
100%
6/6
Blokuoti metimai
2

„Pasigedau disciplinos gynyboje. Darėme daug vaikiškų klaidų. Turint 4 pražangas pirmoje mačo pusėje per daug paprastai prasižengdavome ir siuntėme varžovus prie baudų metimo linijos. Žaidėjai stengėsi, bet reikia stengtis su galva, ne tik su noru.

Noras privalo būti visada. Vienintelė problema šiame mače buvo tą, kad leidome varžovams įmesti per daug lengvų taškų. Visa kita vyko tikslingai. Mūsų aukštaūgiai gerai funkcionavo ir sėkmingai pavadavo Artūrą Gudaitį“, – kalbėjo Pačėsas.

Strategas paaiškino, kodėl nerungtyniavo Joshas Akognonas, bei įvertino naujoko Laimono Kisieliaus žaidimą.

„Nesu Akognonu nusivylęs, tačiau matau jį kiekvieną dieną ir regiu jo kūno kalbą, pasiruošimą. Stengiuosi tai analizuoti ir priimti sprendimą. Šiandien ir Deividas Gailius nebuvo tas, kurio mes tikimės. Jis praėjo šalia rungtynių. Akognoną sekame, matome, jaučiame ir nebandome rizikuoti. „Nevėžis“ yra pavojinga metikų komanda, reikia visada žaisti susikoncentravus ir disciplinuotai. Stengiamės rizikuoti su tais žaidėjais, kurie yra pasiruošę rungtynėms.

Laimonas nori per daug, todėl jam nelabai sekasi, bet jis tikrai yra pajėgus mums padėti. Jis supranta krepšinį, tuo jis mums tikrai padės. Jis yra šiek tiek susikaustęs, visi dalykai dar ateis. Nereikėtų dalykų forsuoti ir į viską žiūrėti paprasčiau ir jo adaptacijos laikas sutrumpės. Laimonas mums bus naudingas, jis stengiasi, su juo viskas gerai“, – sakė Pačėsas.

Tuo metu „Nevėžio“ strategas Paulius Juodis teigė, jog rimčiau pasipriešinti neleido kova dėl atšokusių kamuolių. Pasak specialisto, Karoliui Petrukoniui buvo nelengva grumtis su vilniečių vidurio puolėjais.

„Šiek tiek pritrūko jėgų ir koncentracijos. Iš vėžių išmušė kibi varžovų gynyba. Pametėme koncentraciją trijų keturių minučių atkarpoje. Vėliau truputį išlyginome žaidimą, bet „Lietuvos rytas“ jau buvo pabėgęs per toli.

Bendra energija esu patenkintas. Leidome jiems nusiimti 16 kamuolių puolime, o tai ir buvo pagrindinė pralaimėjimo priežastis.

Karoliui Petrukoniui buvo sunku žaisti prieš Adamą Lapetą, kuris yra aukštesnis už jį. Nėra lengva stumdytis ir su Juliumi Juciku. Be to, Karolis jautė nugaros skausmus. Šiaip jo darbu esu patenkintas.

Mūsų rotacijos galimybės ribotos dėl atitinkamų priežasčių. Apie pokyčius negalvojame, žiūrime, kaip klostysis toliau.

Volkui pritapti sekasi visai neblogai. Esu patenkintas jo darbu per treniruotes. Jis greitai adaptavosi, šiek tiek trūksta savitarpio supratimo su komandos draugais, bet tai išspręsime artimiausiu metu“, – sakė Juodis.

Tomo Pačėso komentaras:

Pauliaus Juodžio komentaras:

Komentarai:
Juodis
Lopeta išvadino
2017-01-08
-3
Atsakyti
sake
Tikrai kad jam atrode kad pavarde lopeta buna kad raidem gali sumaisyt

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-01-07
-9
Atsakyti
Nepasigirdo :DD
2017-01-07
-1
Atsakyti
Man pasigirdo ar Juodis sakė Adama LOpetą? xddd
2017-01-07
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kėdainių Nevėžis
Vilniaus Lietuvos rytas
39%
22/56
Metimai iš žaidimo
44%
31/70
34
Atkovoti kamuoliai
45
15
Rezultatyvūs perdavimai
17
2
Perimti kamuoliai
10
68%
15/22
Baudų metimai
67%
14/21
35%
13/37
Dvitaškiai
47%
26/55

Rungtynių žaidėjai

Ignas  Vaitkus
13 PTS
4/11 FG
2/2 FT
David  Logan
15 PTS
7/20 FG
0/0 FT
Vaidotas  Volkus
9 REB
6 DREB
3 OREB
Vilniaus Lietuvos rytas
Keli žaidėjai
7 REB
Toni  Prostran
6 AS
3 TO
31 MIN
Vilniaus Lietuvos rytas
Keli žaidėjai
4 AS
Toni  Prostran
14 EFF
50% 2P%
29% 3P%
Adam  Lapeta
20 EFF
67% 2P%
- 3P%