Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila
Nuotr. Fotodiena.lt/Ž.Gedvila

Panevėžio „Lietkabelio“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis liko patenkintas Karaliaus Mindaugo taurės burtais, kurie jo vadovaujamą komandą ketvirtfinalyje suvedė su Alytaus „Dzūkijos“ komanda.

Tiesa, tinklalapio „BasketNews.lt“ rengiamoje Žinių radijo laidoje „Trys milijonai trenerių“ Maksvytis apgailestavo, kad „Lietkabelis“ ketvirtfinalyje nežais namų arenoje ir prasitarė apie, jo nuomone, rizikingą naują Karaliaus Mindaugo taurės formatą traukiant burtus. 

„Neptūnas“ buvo labiausiai nepageidaujamas varžovas, bet kalbėjau su lygos vadovais, kad organizatoriai rizikuoja darydami tokį modelį. Įsivaizduokite, jei „Neptūnas“ laimėtų prieš „Žalgirį“ ir kas atsitiktų su finalais Kaune. „Žalgiriui“ nebus lengva, bet be abejo, mes ir kitos komandos džiaugiamės, kad jis neteko mums“, – pasakojo treneris.

Vietą turnyre „Lietkabelis“ iškovojo kaip antrąją vietą LKL reguliariajame sezone po dviejų ratų užėmusi komanda. Visa tai – vasaros pasikeitimų rezultatas.

Komandą papildė tokie gerai žinomi žaidėjai kaip broliai Lavrinovičiai, Mindaugas Lukauskis ar Simas Galdikas. Maksvytis neslėpė, kad prieš darbą su tokiais vardais jam teko konsultuotis ir su kolegomis treneriais.

„Teko konsultuotis su treneriais, kaip elgtis, naujų patarimų gavau nedaug, tik tiek, kad reikia juos pataupyti esant galimybei ir stengtis, kad jie nebūtų nuvaryti arkliai pavasaryje. Į tai atsižvegiame, treniruotėse, esant galimybei, jaunimas gauna daugiau krūvio, o veteranus pataupome“, – apie treniruočių procesą pasakojo Maksvytis.

Jis užsiminė ir apie Darjušo Lavrinovičiaus situaciją. Traumų kankinamas veteranas ilgą laiką gydėsi nugaros traumą, o pastaruoju metu jo žaidimas bangavo.

Maksvytis tikisi, kad Brolis artimiausiu metu svariau prisidės prie komandos pergalių, tačiau neatmeta ir blogiausio scenarijaus.

„Visi matė, kaip rungtynėse su „Lietuvos rytu“ jis mums padėjo, ypač mače su grandais priekinė linija bus labai reikalinga, o optimalią formą pasiekti jam kažkiek trukdo sveikatos problemos. Jei jį atstatysim fiziškai ir nekamuos traumos, kas yra mūsų tikslas, jis bus mūsų ramstis. Blogiausiu atveju, tai jis duos pailsėti Kšištofui Lavrinovičiui ir Simui Galdikui, geriausiu atveju – atsigavęs jis temps komandą“, – svarstė treneris.

Tokie žinomi vardai kaip broliai Lavrinovičiai Panevėžio komandoje kiekvieną sezoną nežaidžia. Maksvytis atviravo, kad ekipa sezono pradžioje turėjo imtis priemonių, kad ryškiausi klubo krepšininkai būtų apsaugoti nuo aplinkinių dėmesio.

„Taip, jaučiame didelį dėmesį. Su klubu galvojome, kaip apsaugoti Brolius, nes klubas prieš tai mažiau kontroliavo šią situaciją. Daug kas nori juos kažkur pakviesti, bijojome, kad jų per daug neblaškytų, sugriežtinome tvarką, nes broliai geranoriški ir niekada niekam neatsako. Visi sulaukia dėmesio, o mes, treneriai, pažįstami daugiau nei anksčiau. Labiausiai smagu, kad arenoje renkasi žiūrovai“, – tikino strategas.

Tarp komandos naujokų buvo ir Lietuvos krepšinio sirgaliams puikiai pažįstamas veidas – iš Rumunijos sugrįžęs Simas Galdikas.

Įdomu tai, kad šis centras geriausiai rungtyniauja būtent Maksvyčio treniruojamose komandose. 2014-15 metų sezone, kai „Neptūnui“ dirigavo Maksvytis, Galdikas LKL čempionate vidutiniškai rinko po 8,1 taško ir 9,2 naudingumo balo. Kitą sezoną Galdiko rodikliai Adomaičio vadovaujamoje komandoje krito dvigubai. Šį sezoną rungtyniaudamas Maksvyčio vadovaujamame „Lietkabelyje“ aukštaūgis vėl žiba – vidutiniškai po 10,1 taško ir 3,3 atkovoto kamuolio vidurkiai.

Šią tendenciją komentavęs Maksvytis pripažino – tiek krepšininkas, tiek ir jis pats yra panašiose situacijose.

„Simas, ne paslaptis, yra stiprus, jo nestabdau ir jis tuo skiriasi nuo kitų. Jis viską pasiekia per jėgą ir treniruoklių salėje dirba nuoširdžiai. Žinojau, kad jis juodadarbis, gynybinio stiliaus ir klausantis trenerio žaidėjas.

Mums su Simu buvo panaši situacija – tiek aš, kaip treneris, noriu atsitiesti, tiek jis nori grįžti į geresnę komandą nei galvojo prieš sezoną. Abu esame panašiose situacijose ir bandome vienas kitam padėti“, – teigė Maksvytis.

Komentarai:
R
Maksvytis geras treneris??....
2017-01-12
-2
Atsakyti
lietkabelis
O kas kaltas kad dave darjusui ardytis pries sezono starta draugyskose runktynese rinko po 18 20 25 taskus o dabar uztai atsiliepe nugara sunkiau atsigauna

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-01-12
+1
Atsakyti
djgaffer
Sunki ten situacija su Darjušu.Pusę sezono jau praėjo,bet žaidėjo sveikata atrodo net nepajudėjo iš vietos.Ar nebus taip,kad po sezono baigs karjerą.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-01-12
+1
Atsakyti
Rrr
Puikus treneris. Labai pasiseke Paneveziui.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-01-12
+2
Atsakyti
Mums su Simu buvo panaši situacija – tiek aš, kaip treneris, noriu atsitiesti, tiek jis nori grįžti į geresnę komandą nei galvojo prieš sezoną. Abu esame panašiose situacijose ir bandome vienas kitam padėti“, – teigė Maksvytis.

GALEJO NEPABIJOTI IR TIESIAI SVIESIAI PASAKYTI - SEDIM LKL 2 VIETOJ IR B*** DEJOM ANT NEPTUNO VALDYBOS.
2017-01-12
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.