Nuotr.: Facebook
Nuotr. Facebook

Praėjusią savaitę naudingiausiu Mezon-NKL pirmenybių žaidėju buvo pripažintas pirmenybėse plačiai nuskambėti dar nespėjęs veidas.

Dovydas Giedraitis

Dovydas  Giedraitis
Dovydas  Giedraitis
MIN: 32.82
PTS: 14.44 (54.33%)
REB: 3.44
AS: 5
ST: 1.78
BS: 0
TO: 3.56
GM: 9

Juo tapo trečias jauniausias pirmenybių krepšininkas – šešiolikmetis Dovydas Giedraitis, kuris tik gruodžio mėnesį persikėlė į Molėtų „Ežerūno“ komandą.

Už jį visame čempionate nežymiai jaunesni tik tais pačiais metais gimę Kauno „Žalgirio“ dublerių žaidėjai – Vladimiras Markoveckis ir Giedrius Bergaudas.

Itin solidžiai Giedraitis pasirodė rungtynėse su Joniškio „Delikatesu“ kuriose per 35 minutes pelnė 20 taškų (7/10 dvit., 1/4 trit., 3/8 baud. met.), atkovojo 3 kamuolius, atliko 10 rezultatyvių perdavimų ir surinko 26 naudingumo balus.

Šešiolikmečio vedama Molėtų komanda namuose pasiekė kiek netikėtą pergalę ir „Delikatesą“ parklupdė 80:79.

„Šis laimejimas man rodo, kad kažką darau teisingai ir einu teisingu keliu, bet tai nereiškia, kad jau galiu sustoti dirbti. Dar reikia įdėti daug darbo ir pastangų“, – tinklalapiui „nklyga.lt“ pasakojo Giedraitis.

Jaunasis krepšininkas Molėtų komandos marškinėlius pasimatavo iškart po žaidimo Moksleivių krepšinio lygoje (MKL), tačiau nepanašu, kad debiutinis sezonas NKL čempionate jam būtų labai sudėtingas.

Priešingai, žaidėjas vidutiniškai per rungtynes pelno po 14,4 taško, atkovoja po 3,4 kamuolio ir atlieka po 5 rezultatyvius perdavimus. Tiesa, Giedraitis pripažino, kad pirmosiomis dienomis Molėtuose jam lengva nebuvo.

„Atėjęs į komandą tiesiog dariau tai, ką geriausiai moku ir stengiausi įgyti jų pasitikėjimą. Pačioje pradžioje nebuvo lengva, gavus žaidėjų pasitikėjimą, mes puikiai susibendravome“, – pasakojo Giedraitis.

190 cm ūgio krepšininkas neslepia, kad naudingiausio savaitės žaidėjo titulas jam yra tarsi paskatinimas dirbti toliau. Dirbti ne tik krepšinio aikštelėje, bet ir už jos ribų, kadangi grumiantis su vyrais Giedraičiui kyla ir fizinių sunkumų.

„Pradžioje, ne vienose rungtynėse labai jaudinausi, bet po to po truputį įsivažiavau į savo ir komandos žaidimą ir, manau, kad dabar sekasi gerai, tačiau sunkiausia yra fiziškai atstovėti prieš varžovą“, – pasakojo Giedraitis.

Komentarai:
Anonimas
Žaviuosi šiuo vaikinu,jei ir taip toliau dirbs, LT padangėje turėsim labai stipru ir gera žaidėja.Galima tik palinkėti sveikatos ir sėkmės Doviui
2017-01-20
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną pelnomi taškai

44%
72,3
Pelno taškų: 72,3
Taiklumas: 43,7%
Vieta lygoje: 12
Geriausias pasiekimas: 96
Blogiausias pasiekimas: 57
Daugiausia pelno: Marius Pociukonis